Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Polecane kampingi na Pomorzu z widokiem na morze :-)
Autor Wiadomość
matro 
weteran
musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Piwa: 71/111
Wysłany: 2012-07-19, 02:29   

krzysztofCz napisał/a:

Tamten parking/kemping znajduje się za jednostką wojskową, na końcu drogi pod lasem. Piszę na końcu drogi, bo choć droga idzie dalej do Gąsek i Pleśnej to stoi znak zakazu z napisem "nie dotyczy Urzędu Morskiego".

...o ile pamiętam to tylko droga dla rowerów, bo raczej auto się tam nie przeciśnie :spoko

...wczoraj znajomy opowiadał mi, że skuszony moimi opowieściami na temat tego miejsca zawitał pod szlabanik a tam zonk :gwm Pojechał więc dalej i trafił na ten camping za czerwoną rzeczką... powiedział tyle, że niewiele pisze na forum jednak skusi się po powrocie opisać spotkanie z właścicielem bo nie było ono zbyt miłe :stop:
...zobaczymy :spoko

...może i integra bardziej przypomina dom za to alkowa bardziej przypomina kamper... ! ;)
Postaw piwo autorowi tego posta

krzysztofCz 
weteran

Twój sprzęt: Frankia 460A Fiat Talento 1,9D 1992
Piwa: 48/54
Wysłany: 2012-07-19, 06:58   

sys napisał/a:
...o ile pamiętam to tylko droga dla rowerów, bo raczej auto się tam nie przeciśnie

Do lasu (i tamtego kempingu) jest asfalt, dalej jest droga gruntowa ale przejedzie nawet ciężarówka. Można wyjechać do Pleśnej, lub dalej gruntową do Gąsek. W okolicy wieży wojskowej jest trochę piasku ale też do sforsowania... gdyby nie te zakazy.

krzysztofCz 
weteran

Wysłany: 2012-07-23, 09:30   

Jeszcze raz potwierdza się stara prawda, że życie nie znosi pustki i że Polak potrafi :lol: . Nie masz drogi... to zrób nową :lol:
Byłem sprawdzić jak tam sytuacja sie przedstawia bo jutro mam chyba pogodę na ryby.
Ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem kampera stojącego na parkingu. Malowany w barwy ochronne, na niemieckich blachach, zamieszkany przez młodych ludzi z gromadka dzieci, wszyscy ubrani w ciuchy hippisowskie z lat 60. Drugi kamper był zamelinowany w bunkrze.

Wjazd (mocno wyjeżdżony) jest kawałek wyżej za wiadomym szlabanem.

Zdjęcie0438.jpg
tędy się wjeżdża
Plik ściągnięto 4668 raz(y) 121,02 KB

Zdjęcie0439.jpg
wyjeżdżona droga
Plik ściągnięto 4668 raz(y) 120,18 KB

Zdjęcie0436.jpg
ten niemiecki kamper
Plik ściągnięto 4668 raz(y) 80,33 KB

Zdjęcie0437.jpg
i ten zabunkrowany
Plik ściągnięto 4668 raz(y) 89,1 KB

matro 
weteran

Wysłany: 2012-07-26, 16:36   

:spoko
ten kamper w barwach ochronnych to przypadkiem nie jest GMC ? W zeszłym roku też ich tam spotkałem :) :lol: ... jak widać "nietutejsi" mają lepiej ;) ... :spoko

...;) i chyba nie Polak a Niemiec potrafi :spoko :lol:

...może i integra bardziej przypomina dom za to alkowa bardziej przypomina kamper... ! ;)

krzysztofCz 
weteran

Wysłany: 2012-07-26, 19:01   

sys napisał/a:
:spoko
ten kamper w barwach ochronnych to przypadkiem nie jest GMC ?

To rzeczywiście ten sam.

miciurin 
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Piwa: 17/83
Wysłany: 2012-07-26, 20:00   

sys napisał/a:

...;) i chyba nie Polak a Niemiec potrafi :spoko :lol:

Ciekawe jaki wysoki będzie mandat jak się ktoś do nich doczepi :-/

krzysztofCz 
weteran

Wysłany: 2012-07-27, 02:39   

Wczoraj po południu ponoć pojawili się inspektorzy. Jak pojechaliśmy z Ewą i SONGIEM to ich już nie było, ale i samochody które parkowaly pomimo zakazu znikły. Tego kampera spotkaliśmy w centrum. Jadę na ryby to zobaczę jak jest dzisiaj.

matro 
weteran

Wysłany: 2012-08-01, 21:54   

krzysztofCz :spoko odbierz pw. Nie mam Twego numeru :spoko

Brat 
Kombatant

Twój sprzęt: Merc310D/1995, Europa560
Piwa: 192/911
Wysłany: 2012-08-03, 08:21   

Już ktoś o tym http://www.camping.kolobrzeg.pl/ wspominał ale uważam, że wart kilku słów ...

CAMPING nr 78 "BALTIC"
78-100 Kołobrzeg , ul. 4 Dywizji W.P. 1
tel: +48 606411954 tel/fax: +48 94 3524569
e-mail: baltic78@post.pl skype: baltickolobrzeg
N 54 10'52.71" - E 15 35'43.95"

Nie tani niestety ale zalet trochę ma.
I tak:
Wyposażenie - wszystko co trzeba, w tym:
Bardzo czyste, przestronne zaplecze sanitarne.
Wielki teren, dużo miejsca (także wolnego :) ), stosunkowo blisko (ok. 400 m) do morza ...
Cenowo - no cóż ... tanio nie jest. Za mojego krótkiego kamperka - 28 pln, 16 pln za 1 osobę, 11 pln za prąd.
Na kempingu prawie sami Niemcy, bardzo wiele - także - namiotów, w tym w niektórych ludzie jeszcze starsi niż ja (!) Dzielni!
W Kołobrzegu jesteśmy pierwszy raz w życiu ... aż wstyd się przyznać :oops: Podoba nam się bardzo, i - choć daleko - zamierzamy tu wracać.

Socale 
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Piwa: 524/636
Wysłany: 2012-08-03, 22:05   

Temat trochę zboczył i przerodził się w dyskusję o urzędowo/strażniczych manewrach i myślałem że zanika, ale z uwagi na wpis kolegi wyżej, postanowiłem że i ja się dopiszę ze swoimi propozycjami.
Jeśli były, to przydadzą się uwagi do obiektywnej ogólnej opinii.

1. Chłapowo/Władysławowo Pole namiotowe "Keja" , http://www.polwysep.pl/keja/camping.php
tuż obok pasażerskiego Tupolewa chyba jako jedyne posiada własne zejście na plażę. Naliczyłem 208 widocznych schodków, jest również dzikie zejście niemal od samej furtki.
Fantastyczny widok na morze z wysokości 50, może więcej metrów.
Obsługa doskonała. Zaplecze czyste na bieżąco. Dobrze jest zająć miejsce daleko od ulicy ze względu na hałas samochodów po brukowej nawierzchni.
Koszt pobytu Kampera + 2 Sokali + czteronożne Sokalątko (gratis) + prąd coś około 50zł/doba. Wi-Fi gratis.
Ceny na okolicznych polach podobne, ale tam są problemy z dojściem na plażę, trzeba iść z majdanem dookoła.
.
2. Hel , a w nim pole Helkamp http://www.helkamp.com
Położenie takie, że bliżej morza się już nie da, przyległa plaża jest niedostępna chyba z powodu prac nadbrzeżnych ale tą niedogodność rekompensują wszechobecne Melexy. Zawiozą, przywiozą na krańcową plażę i gdzie tylko dusza zapragnie. Zaskakująco czysty Bałtyk i mnóstwo atrakcji rowerowo/spacerowo/historycznych.
Mimo tego co czytałem tu na forum, nie pisnę złego słowa o tym polu.
Sprzątanie na bieżąco, świetnie wyposażony ogromny aneks kuchenny. Raj dla namiociarzy ale i dla kamperów.
Załoga reaguje błyskawicznie i pomocnie, również w sensie technicznym. Miałem nietypowy defekt: połamałem kierownicę (alu) w rowerze. Naprawiliśmy skutecznie.
Trochę mylący dojazd. Ja szukałem po nazwie dosłownej.
Aha, szefostwo oddzwania na nieodebrane połączenia od klientów. To mnie fajnie zaskoczyło :)
Koszt pobytu Kamper + 2 Sokali + czteronożne Sokalątko (gratis) + prąd = 52zł/doba
Wi-Fi gratis.

matro 
weteran

Wysłany: 2012-08-06, 21:51   

WojtEwa napisał/a:

.
2. Hel , a w nim pole Helkamp http://www.helkamp.com
Położenie takie, że bliżej morza się już nie da, przyległa plaża jest niedostępna chyba z powodu prac nadbrzeżnych ale tą niedogodność rekompensują wszechobecne Melexy. Zawiozą, przywiozą na krańcową plażę i gdzie tylko dusza zapragnie. Zaskakująco czysty Bałtyk i mnóstwo atrakcji rowerowo/spacerowo/historycznych.
Mimo tego co czytałem tu na forum, nie pisnę złego słowa o tym polu.
Sprzątanie na bieżąco, świetnie wyposażony ogromny aneks kuchenny. Raj dla namiociarzy ale i dla kamperów.
Załoga reaguje błyskawicznie i pomocnie, również w sensie technicznym. Miałem nietypowy defekt: połamałem kierownicę (alu) w rowerze. Naprawiliśmy skutecznie.
Trochę mylący dojazd. Ja szukałem po nazwie dosłownej.
Aha, szefostwo oddzwania na nieodebrane połączenia od klientów. To mnie fajnie zaskoczyło :)
Koszt pobytu Kamper + 2 Sokali + czteronożne Sokalątko (gratis) + prąd = 52zł/doba
Wi-Fi gratis.

Na gorąco mogę potwierdzić. Jesteśmy właśnie na tym kempingu i tu - wielkie zdziwienie - jest taniej niż na ADA CAMP w Unieściu. - za naszego kampa + 2+2 + prąd, zapłaciliśmy 73zł - wifi gratis. Aneks kuchenno-socjalny rzuca na kolana :ok pozytywnie.
- jedna sprawa. Za numerek na szybę daje się zastaw 10zł który można odzyskać max do godziny 12 dnia następnego - czyli jeżeli zostaniemy np godzinę lub dwie dłużej - kaucja przepada... ale i tak chyba warto. :-P
Pozdrowienia dla KrzyśkaCz z UstroniaM. za wielogodzinną pomoc przy naprawie świateł. Naprawdę wielki szacunek :spoko

kedolw 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2012-08-09, 20:54   

Byłem teraz od 03-08 do 06-08 na tym campingu i naprawdę tak było jak poprzednicy opisują. Pobyt załatwiliśmy z dnia na dzień i znalazło się miejsce. Przyłącze prądu i wody bez problemu, jest punkt oczyszczania toalet chemicznych i zrzucania szarej wody. Dostaliśmy naprawdę ładne miejsce dla podstawiania campera i rozwinięcia markizy. Na campingu cisza, spokój miła obsługa i towarzystwo. Troszkę na miejscu właścicieli pomyślałbym o poprawieniu dróg komunikacyjnych, bo jak popadał deszcz to było troszkę błotnisto. Ale z tym, co ten camping oferuje i jak jest położony jest to naprawdę bardzo mały minusik.
Włodek.

www.swiatcampera.pl

krzysztofCz 
weteran

Wysłany: 2012-08-11, 08:12   

sys napisał/a:
Pozdrowienia dla KrzyśkaCz z UstroniaM. za wielogodzinną pomoc przy naprawie świateł. Naprawdę wielki szacunek :spoko

To ja Wam dziękuję, że daliście mi trochę zapomnieć o problemach codzienności.
No i ten grill w środku burzowej nocy też przejdzie do historii :lol: :lol: :lol:

Na tym helskim kempingu byliśmy chyba trzy lata temu w maju, nie było tłoku i jak już gdzieś pisałem, wbrew niektórym opiniom bardzo chwaliliśmy sobie pobyt. Wspaniała obsługa, sanitariaty z pralnią no i to zaaaplecze kuchenne.

szymek1967 
Kombatant

Twój sprzęt: VW colorado KARMANN
Nazwa załogi: rodzinka
Otrzymał 37 piw(a)
Wysłany: 2012-08-13, 18:50   

znacie jakis fajowe miejsce w łebie ?
tak by było nad samym morzem bo leń jestem sakramencki :-P

ps. może być też w jakim kolwiek innym miejscu ,ino nad samiutkim morzem :bajer
będę zobowiązany po kres żywota :bukiet:

Socale 
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Piwa: 524/636
Wysłany: 2012-08-13, 19:52   

Hm... Chłapowo (pisałem wyżej) Przy odrzutowcu będziesz 15m od morza w linii poziomej , ale za to 75m nad nim ;) Widok aż dusi za gardło!
Poza tym tuż obok Keja, Alexa itp równie wysoko.

Odpowiedz do tematu