|
|
|
Polecane kampingi na Pomorzu z widokiem na morze :-) |
| Autor |
Wiadomość |
matro
weteran musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Piwa: 71/111 Skąd: Trzcianka/Piła/Wlkp
|
Wysłany: 2012-07-19, 02:29
|
|
|
| krzysztofCz napisał/a: |
Tamten parking/kemping znajduje się za jednostką wojskową, na końcu drogi pod lasem. Piszę na końcu drogi, bo choć droga idzie dalej do Gąsek i Pleśnej to stoi znak zakazu z napisem "nie dotyczy Urzędu Morskiego". |
...o ile pamiętam to tylko droga dla rowerów, bo raczej auto się tam nie przeciśnie
...wczoraj znajomy opowiadał mi, że skuszony moimi opowieściami na temat tego miejsca zawitał pod szlabanik a tam zonk Pojechał więc dalej i trafił na ten camping za czerwoną rzeczką... powiedział tyle, że niewiele pisze na forum jednak skusi się po powrocie opisać spotkanie z właścicielem bo nie było ono zbyt miłe
...zobaczymy |
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
Twój sprzęt: Frankia 460A Fiat Talento 1,9D 1992
Pomógł: 4 razy Dołączył: 20 Wrz 2009 Piwa: 48/54 Skąd: z nad morza
|
Wysłany: 2012-07-19, 06:58
|
|
|
| sys napisał/a: | | ...o ile pamiętam to tylko droga dla rowerów, bo raczej auto się tam nie przeciśnie |
Do lasu (i tamtego kempingu) jest asfalt, dalej jest droga gruntowa ale przejedzie nawet ciężarówka. Można wyjechać do Pleśnej, lub dalej gruntową do Gąsek. W okolicy wieży wojskowej jest trochę piasku ale też do sforsowania... gdyby nie te zakazy. |
_________________ I NIE ŻAL NIC...
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
|
Wysłany: 2012-07-23, 09:30
|
|
|
Jeszcze raz potwierdza się stara prawda, że życie nie znosi pustki i że Polak potrafi . Nie masz drogi... to zrób nową
Byłem sprawdzić jak tam sytuacja sie przedstawia bo jutro mam chyba pogodę na ryby.
Ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem kampera stojącego na parkingu. Malowany w barwy ochronne, na niemieckich blachach, zamieszkany przez młodych ludzi z gromadka dzieci, wszyscy ubrani w ciuchy hippisowskie z lat 60. Drugi kamper był zamelinowany w bunkrze.
Wjazd (mocno wyjeżdżony) jest kawałek wyżej za wiadomym szlabanem.
Zdjęcie0438.jpg tędy się wjeżdża |
 |
| Plik ściągnięto 4668 raz(y) 121,02 KB |
Zdjęcie0439.jpg wyjeżdżona droga |
 |
| Plik ściągnięto 4668 raz(y) 120,18 KB |
Zdjęcie0436.jpg ten niemiecki kamper |
 |
| Plik ściągnięto 4668 raz(y) 80,33 KB |
Zdjęcie0437.jpg i ten zabunkrowany |
 |
| Plik ściągnięto 4668 raz(y) 89,1 KB |
|
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
matro

|
Wysłany: 2012-07-26, 16:36
|
|
|
ten kamper w barwach ochronnych to przypadkiem nie jest GMC ? W zeszłym roku też ich tam spotkałem ... jak widać "nietutejsi" mają lepiej ...
...;) i chyba nie Polak a Niemiec potrafi |
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
|
Wysłany: 2012-07-26, 19:01
|
|
|
| sys napisał/a: | :spoko
ten kamper w barwach ochronnych to przypadkiem nie jest GMC ? |
To rzeczywiście ten sam. |
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
miciurin
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Sie 2011 Piwa: 17/83 Skąd: ja to wiem?
|
Wysłany: 2012-07-26, 20:00
|
|
|
| sys napisał/a: |
...;) i chyba nie Polak a Niemiec potrafi |
Ciekawe jaki wysoki będzie mandat jak się ktoś do nich doczepi |
_________________ Fiat Ducato 1,9 TD, 1989r, zabudowa Fendt 560 SK - był
Fiat Ducato 2,2 MultiJet, 2007r, zabudowa S.E.A A640 - był
Na pewno będzie kolejny kamper
 |
|
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
|
Wysłany: 2012-07-27, 02:39
|
|
|
| Wczoraj po południu ponoć pojawili się inspektorzy. Jak pojechaliśmy z Ewą i SONGIEM to ich już nie było, ale i samochody które parkowaly pomimo zakazu znikły. Tego kampera spotkaliśmy w centrum. Jadę na ryby to zobaczę jak jest dzisiaj. |
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
matro

|
Wysłany: 2012-08-01, 21:54
|
|
|
krzysztofCz odbierz pw. Nie mam Twego numeru |
|
|
 |
Brat
Kombatant

Twój sprzęt: Merc310D/1995, Europa560
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Piwa: 192/911 Skąd: San Escobar
|
Wysłany: 2012-08-03, 08:21
|
|
|
Już ktoś o tym http://www.camping.kolobrzeg.pl/ wspominał ale uważam, że wart kilku słów ...
CAMPING nr 78 "BALTIC"
78-100 Kołobrzeg , ul. 4 Dywizji W.P. 1
tel: +48 606411954 tel/fax: +48 94 3524569
e-mail: baltic78@post.pl skype: baltickolobrzeg
N 54 10'52.71" - E 15 35'43.95"
Nie tani niestety ale zalet trochę ma.
I tak:
Wyposażenie - wszystko co trzeba, w tym:
Bardzo czyste, przestronne zaplecze sanitarne.
Wielki teren, dużo miejsca (także wolnego ), stosunkowo blisko (ok. 400 m) do morza ...
Cenowo - no cóż ... tanio nie jest. Za mojego krótkiego kamperka - 28 pln, 16 pln za 1 osobę, 11 pln za prąd.
Na kempingu prawie sami Niemcy, bardzo wiele - także - namiotów, w tym w niektórych ludzie jeszcze starsi niż ja (!) Dzielni!
W Kołobrzegu jesteśmy pierwszy raz w życiu ... aż wstyd się przyznać Podoba nam się bardzo, i - choć daleko - zamierzamy tu wracać. |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/636 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2012-08-03, 22:05
|
|
|
Temat trochę zboczył i przerodził się w dyskusję o urzędowo/strażniczych manewrach i myślałem że zanika, ale z uwagi na wpis kolegi wyżej, postanowiłem że i ja się dopiszę ze swoimi propozycjami.
Jeśli były, to przydadzą się uwagi do obiektywnej ogólnej opinii.
1. Chłapowo/Władysławowo Pole namiotowe "Keja" , http://www.polwysep.pl/keja/camping.php
tuż obok pasażerskiego Tupolewa chyba jako jedyne posiada własne zejście na plażę. Naliczyłem 208 widocznych schodków, jest również dzikie zejście niemal od samej furtki.
Fantastyczny widok na morze z wysokości 50, może więcej metrów.
Obsługa doskonała. Zaplecze czyste na bieżąco. Dobrze jest zająć miejsce daleko od ulicy ze względu na hałas samochodów po brukowej nawierzchni.
Koszt pobytu Kampera + 2 Sokali + czteronożne Sokalątko (gratis) + prąd coś około 50zł/doba. Wi-Fi gratis.
Ceny na okolicznych polach podobne, ale tam są problemy z dojściem na plażę, trzeba iść z majdanem dookoła.
.
2. Hel , a w nim pole Helkamp http://www.helkamp.com
Położenie takie, że bliżej morza się już nie da, przyległa plaża jest niedostępna chyba z powodu prac nadbrzeżnych ale tą niedogodność rekompensują wszechobecne Melexy. Zawiozą, przywiozą na krańcową plażę i gdzie tylko dusza zapragnie. Zaskakująco czysty Bałtyk i mnóstwo atrakcji rowerowo/spacerowo/historycznych.
Mimo tego co czytałem tu na forum, nie pisnę złego słowa o tym polu.
Sprzątanie na bieżąco, świetnie wyposażony ogromny aneks kuchenny. Raj dla namiociarzy ale i dla kamperów.
Załoga reaguje błyskawicznie i pomocnie, również w sensie technicznym. Miałem nietypowy defekt: połamałem kierownicę (alu) w rowerze. Naprawiliśmy skutecznie.
Trochę mylący dojazd. Ja szukałem po nazwie dosłownej.
Aha, szefostwo oddzwania na nieodebrane połączenia od klientów. To mnie fajnie zaskoczyło
Koszt pobytu Kamper + 2 Sokali + czteronożne Sokalątko (gratis) + prąd = 52zł/doba
Wi-Fi gratis. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
matro

|
Wysłany: 2012-08-06, 21:51
|
|
|
| WojtEwa napisał/a: |
.
2. Hel , a w nim pole Helkamp http://www.helkamp.com
Położenie takie, że bliżej morza się już nie da, przyległa plaża jest niedostępna chyba z powodu prac nadbrzeżnych ale tą niedogodność rekompensują wszechobecne Melexy. Zawiozą, przywiozą na krańcową plażę i gdzie tylko dusza zapragnie. Zaskakująco czysty Bałtyk i mnóstwo atrakcji rowerowo/spacerowo/historycznych.
Mimo tego co czytałem tu na forum, nie pisnę złego słowa o tym polu.
Sprzątanie na bieżąco, świetnie wyposażony ogromny aneks kuchenny. Raj dla namiociarzy ale i dla kamperów.
Załoga reaguje błyskawicznie i pomocnie, również w sensie technicznym. Miałem nietypowy defekt: połamałem kierownicę (alu) w rowerze. Naprawiliśmy skutecznie.
Trochę mylący dojazd. Ja szukałem po nazwie dosłownej.
Aha, szefostwo oddzwania na nieodebrane połączenia od klientów. To mnie fajnie zaskoczyło
Koszt pobytu Kamper + 2 Sokali + czteronożne Sokalątko (gratis) + prąd = 52zł/doba
Wi-Fi gratis. |
Na gorąco mogę potwierdzić. Jesteśmy właśnie na tym kempingu i tu - wielkie zdziwienie - jest taniej niż na ADA CAMP w Unieściu. - za naszego kampa + 2+2 + prąd, zapłaciliśmy 73zł - wifi gratis. Aneks kuchenno-socjalny rzuca na kolana pozytywnie.
- jedna sprawa. Za numerek na szybę daje się zastaw 10zł który można odzyskać max do godziny 12 dnia następnego - czyli jeżeli zostaniemy np godzinę lub dwie dłużej - kaucja przepada... ale i tak chyba warto.
Pozdrowienia dla KrzyśkaCz z UstroniaM. za wielogodzinną pomoc przy naprawie świateł. Naprawdę wielki szacunek |
|
|
 |
kedolw
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-08-09, 20:54
|
|
|
Byłem teraz od 03-08 do 06-08 na tym campingu i naprawdę tak było jak poprzednicy opisują. Pobyt załatwiliśmy z dnia na dzień i znalazło się miejsce. Przyłącze prądu i wody bez problemu, jest punkt oczyszczania toalet chemicznych i zrzucania szarej wody. Dostaliśmy naprawdę ładne miejsce dla podstawiania campera i rozwinięcia markizy. Na campingu cisza, spokój miła obsługa i towarzystwo. Troszkę na miejscu właścicieli pomyślałbym o poprawieniu dróg komunikacyjnych, bo jak popadał deszcz to było troszkę błotnisto. Ale z tym, co ten camping oferuje i jak jest położony jest to naprawdę bardzo mały minusik.
Włodek.
www.swiatcampera.pl |
|
|
|
 |
krzysztofCz
weteran
|
Wysłany: 2012-08-11, 08:12
|
|
|
| sys napisał/a: | Pozdrowienia dla KrzyśkaCz z UstroniaM. za wielogodzinną pomoc przy naprawie świateł. Naprawdę wielki szacunek |
To ja Wam dziękuję, że daliście mi trochę zapomnieć o problemach codzienności.
No i ten grill w środku burzowej nocy też przejdzie do historii
Na tym helskim kempingu byliśmy chyba trzy lata temu w maju, nie było tłoku i jak już gdzieś pisałem, wbrew niektórym opiniom bardzo chwaliliśmy sobie pobyt. Wspaniała obsługa, sanitariaty z pralnią no i to zaaaplecze kuchenne. |
I ŻAL TAK WIELE...
/NIEMEN/ |
|
|
|
 |
szymek1967
Kombatant

Twój sprzęt: VW colorado KARMANN
Nazwa załogi: rodzinka
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lis 2011 Otrzymał 37 piw(a) Skąd: zielona gora
|
Wysłany: 2012-08-13, 18:50
|
|
|
znacie jakis fajowe miejsce w łebie ?
tak by było nad samym morzem bo leń jestem sakramencki
ps. może być też w jakim kolwiek innym miejscu ,ino nad samiutkim morzem
będę zobowiązany po kres żywota |
_________________ szymek1967 |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/636 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2012-08-13, 19:52
|
|
|
Hm... Chłapowo (pisałem wyżej) Przy odrzutowcu będziesz 15m od morza w linii poziomej , ale za to 75m nad nim Widok aż dusi za gardło!
Poza tym tuż obok Keja, Alexa itp równie wysoko. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|