|
|
Lofoty |
Autor |
Wiadomość |
D@rek
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-07-29, 19:47 Lofoty
|
|
|
Termin się zbliża, za tydzień wyjeżdżamy kamperem ponurkować w okolicy archipelagu.
Będziemy mieli ze sobą sprężarkę spalinową więc chyba raczej woleli byśmy zakotwiczyć w jakichś ustronnych miejscach. Może ktoś z was podzieli się informacjami o nie drogich kampingach lub jakiś fajnych miejscach gdzie można zatrzymać się na dziko.
Z tego co przeglądałem to ceny kampingów są raczej wysokie na Lofotach więc może na dziko.
Dziękuję z góry za wszelkie informacje. |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 120/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2012-07-29, 20:26
|
|
|
D@rek napisał/a: | Może ktoś z was podzieli się informacjami o nie drogich kampingach lub jakiś fajnych miejscach gdzie można zatrzymać się na dziko. |
Na lofotach nie bedziecie mieli żadnych problemów ze znalezieniem
darmowej miejscówki, Jeśli będziecie niezależni prądowo to będzie bezproblemowo |
|
|
|
 |
D@rek
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-07-29, 22:02
|
|
|
super, dzięki za fajne info. Czasem będziemy musieli się doładować prądem, latarki akumulatory itp jak to funkcjonuje na campingach w tamtej części Norwegii? |
|
|
|
 |
aga_1004
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Dukato
|
Wysłany: 2012-08-10, 22:41
|
|
|
Mogę polecić Marine w miejscowości Lodingen.
Za dobę zapłaciliśmy 100 koron wrzucając je do puszki.
Jest podłączenie do prądu.Prysznic dodatkowo płatny.
Oraz bazę nurkową w Offersoy za samochód i 3 osoby dorosłe 170 koron bez prądu,ale
z możliwością wynajęcia łodzi na ryby
Życzę cudownych przeżyć.
_MG_0129.JPG Offersoy |
 |
Plik ściągnięto 3533 raz(y) 31,39 KB |
_MG_0002.JPG Marina |
 |
Plik ściągnięto 3528 raz(y) 24,34 KB |
_MG_0165.JPG Offersoy.Na łowisku |
 |
Plik ściągnięto 3522 raz(y) 33,88 KB |
_MG_0232.JPG Offersoy.3 godz.połów |
 |
Plik ściągnięto 3520 raz(y) 38,76 KB |
|
Ostatnio zmieniony przez aga_1004 2012-10-14, 16:02, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
D@rek
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-08-18, 12:04
|
|
|
zjechaliśmy całe Lofoty, zrobiliśmy parę fascynujących nurkowań we fiordach, w jednym zaskoczyła nas mile foka przyglądając się dziwnym stworom na jej terenie
Woda stosunkowo ciepła 12 st co w porównaniu z naszymi wodami jest luksusem a oceaniczne wody to pełen kryształ. Trzeba uwzględnić w planowaniu nurkowań duże pływy.
Mam zapisane współrzędne GPS miejscówek za free jak by ktoś potrzebował mogę podesłać z opisami przynajmniej dwie są zachwycające.
Generalnie Norwegia to bardzo przyjazny kraj dla kamperów, stałem się fanem stacji Statoil. |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 120/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2012-08-19, 07:14
|
|
|
D@rek napisał/a: | Mam zapisane współrzędne GPS miejscówek za free jak by ktoś potrzebował mogę podesłać z opisami przynajmniej dwie są zachwycające. |
bardzo proszę o zamieszczenie |
|
|
|
 |
D@rek
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2012-08-28, 15:43
|
|
|
ech jeszcze się nie ogarnąłem więc cierpliwości troszkę.
Co do zdjęć to nad i owszem ale pod wodą nie robiłem z paru powodów.
Miałem chęć popłynąć na pozycję wraków ale urządzenie na którym nurkuję akurat pierwszy raz od 3 lat mi się popsuło. Zdjęć przyrodniczych raczej pod wodą nie robię więc tematów brak. Chciałem koło Narviku zanurkować z aparatem w jeziorze na którym to w 1940r wylądowały 2 Ju-52 ale spotkałem pewnego fantastycznego człowieka, który to w ramach jakiegoś projektu wyciągnął jednego i zajmuje się jego rekonstrukcją więc dostęp do tej maszyny miałem nieograniczony na powierzchni.Fotki wstawię.
W przyszłym roku planujemy skupić się tylko na wrakach okolic Narviku, wtedy wstawię zdjęcia z pod wody
zdjęcia są pod tym linkiem |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|