|
|
|
Naprawa rolety |
| Autor |
Wiadomość |
scuter0
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 3.0 180km
Nazwa załogi: scuter-squad
|
Wysłany: 2012-08-23, 09:53 Naprawa rolety
|
|
|
Witam mam pytanie do znajacych sie -czy da sie naprawic rolete.Gdy kupowalem kampera roleta byla rozerwana,teraz to rozerwanie sie powiekszylo .Prosze o rade i pozdrawiam
DSC00766.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 87 raz(y) 39,09 KB |
|
|
|
|
 |
majmarek
weteran
Twój sprzęt: camper knaus fiat ducato
Nazwa załogi: alibaba
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Cze 2010 Piwa: 23/50 Skąd: warmińsko mazurskie
|
Wysłany: 2012-08-23, 10:50
|
|
|
witam
przerabiałem temat 2 tyg wstecz ale na szybko. wcześniej konsultowałem w servisie ale koszty nieadekwatne.
u mnie naderwanie lewy dolny róg przy wejściu w listwę plastykową - szara taśma nakleiłem z obu stron. estetykę zawsze można poprawić wg gustu
pozdrawiam
mm |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 178/107 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2012-08-23, 11:23
|
|
|
Da sie naprawić trzeba rozkręcić okno które składa sie z dwuch ram zewnetrzna jest zamocowana na stałe usczelniaczem natomiast wewnetrzna po odkręceniu łatwo sie demontuje jak rozkręcisz to będziesz widziałco i jak obetnij uszkodzona roletę równo potem musisz ją przeszyć na maszynie gdzie żeby wsunąć materiał w rowek i zabezpieczyć go plastikową żyłka żeby sie nie wysuwała jakrozkręcisz to bedziesz wszystko widział .Mnie nie udało sie odzyskać blokującej żyłki zabezpieczającej przez wysuwaniem się rolety z listwy prowazącej.Zastąpiłem ją żyłką do koszenia z kosy spalinowej
Przy rozkładaniy rolety policz ile zwoji jest na sprężynie zwijającej roletę Jak ją skrócisz o rozerwaną część musisz skorygować naciąg sprężyny po tym zabiegu. przy ponownym skręcaniu rolety trzeba okręcać z czuciem bo jak za mocno dokręcisz to może blokować lub utrudniać zwijanie.
Srubki do rozkręcenia rolety zamaskowane są zatyczkami. Jak już rozkręcisz roletę prawdopodobnie będziesz miał ponaciąganą również moskitierę pasowało by to wymienić najlepiej kubić można w firmach robiących moskitiery okienne |
|
|
|
 |
scuter0
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 3.0 180km
Nazwa załogi: scuter-squad
|
Wysłany: 2012-08-24, 11:57
|
|
|
Dzieki za pomoc |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|