|
(Pomorze) Łeba - camping Ambre (41) |
| Autor |
Wiadomość |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2012-09-04, 08:53
|
|
|
| IAAN napisał/a: |
i to jest główny powód dla którego nie pojadę nad polskie morze na wakacje dołóż do tego jeszcze pogodę jesienną w środku lata wode w temperaturze 14 stopni i mozliwośc oskubania cię po drodze przez biedne gminy i ich fotoradary
wolę dołożyc drugie tyle i jechać do chorwacji |
Od tego masz kampera żeby nie siedzieć nad morzem jak jest kiepska pogoda Temperatura wody to realnie pewnie 18 do 20 (rzadko ). Fotoradary: no to już od tego roku będzie "bolączka" w całym kraju - GDDKiA stawia 300 nowych masztów (to już nie broszka gmin) i będzie w nich chyba na początek ok czynnych 100 fotoradarów, więc gdzie by nie jechać - jak się przyciśnie to ojczyzna ludowa przyśle rachunek ze zdjęciem
A co do Chorwacji.... wolę Italię |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
szymek1967
Kombatant

Twój sprzęt: VW colorado KARMANN
Nazwa załogi: rodzinka
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lis 2011 Otrzymał 37 piw(a) Skąd: zielona gora
|
Wysłany: 2012-09-04, 09:02
|
|
|
to wszystko prawda ale przyznacie panowie że jednak jest w naszym morzu "cuś" takiego co nas do niego przyciąga ,ta niepowtarzalna atmosfera, piękne plaże, rybki, zimne piwko w plastykowym kubku etc...
ps. pewnie że jak pada to to wszystko nic nie znaczy ale jak jest pogoda ( a bywa) to nie ma przyjemniejszego miejsca na ziemi
pomijam tu kwestie chorych cen , tysięcy po drodze radarów i ... nisko przelatujących samolotów |
_________________ szymek1967 |
|
|
|
 |
olcha20
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Brak :( Aktualnie przyczepa
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Lis 2010 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2012-09-04, 18:04
|
|
|
Bajaga, szymek1967, Normalnie jakbyście napisali to co sam chciałem napisać
| Bajaga napisał/a: | A co do Chorwacji.... wolę Italię | Zdecydowanie
| szymek1967 napisał/a: | | jednak jest w naszym morzu "cuś" takiego co nas do niego przyciąga |
plaże z żółtym piaskiem, najlepsze rybki w każdej postaci!!, fale !!! |
|
|
|
 |
1506edi
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.5D z 85r.HEKU 580
Nazwa załogi: Anna-Edward
Dołączył: 03 Gru 2010 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Siemianowice Śl.
|
Wysłany: 2012-09-04, 19:23
|
|
|
Zgadzam sie z żona uwielbiamy nasze wybrzeże ma to swój urok-mimo tych co nas skubią.Latem jeździmy po wybrzeżu a wiosna i jeśień to reszta kraju,w czwartek jadę do Krościenka na spływ Dunajcem itp.przyjemności.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
malyzpolic
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Sprinter 312
Nazwa załogi: BiedroNetto
|
Wysłany: 2012-09-09, 20:45
|
|
|
Witam
Miałem się powstrzymać od komentarza, jednak pozwole sobie coś wtrącić do dyskusji. W tym roku także spędziliśmy czas wolny nad Bałtykiem. Było świetne gdyby nie problemy z opróżnieniem toalety. Dlaczego tu o tym piszę bo właśnie w Łebie obszedłem kilka pól z europejskim standardem i wszędzie odesłano mnie z kwitkiem. Dziwne? Wcale nie, według Polskiego standardu. Aby skorzystać z czego kol wiek na cempingu trzeba zapłacić za pobyt na danym polu. Nie za opróżnienie toalety, napełnienie wody czy np. prysznic. Trzeba zapłacić za pobyt całym zestawem za to czym kto tam jeździ. Jestem dociekliwy więc zapytałem Dlaczego przecież płacę nie proszę „łaski”. I odpowiedzi są świetne np. bo to musi kamper wjechać na teren, bo jak to wygląda jak pan z toaletą będzie latał po polu z poza bramy i moja ulubiona odpowiedź „bo nie mój kochany”. Tak była na polu nr 43 w Łebie. Czar prysł. Czy drogi jest taki pobyt to kwestja zasobności portfela i rodzaju uprawianej turystyki. Żeby dopełnić opowieści podróżując w tym roku na Polskim morzem mieliśmy tę samą potrzebę w Kołobrzegu. Byliśmy przejazdem. Piękny kemping taki europejski;) pytam jak wygląda temat opróżnienia toalety i moje zdziwienie kiedy pan mówi żebym poszedł opróżnić do punktu zrzutu. Lecę kibelek w garść i nagle hola hola pan nie jest na naszym polu? No nie dlatego pytam o cenę. Gdyby nie ludzie którzy stali w koło to pewnie bym z kiblem dygał powrotem do woza, a tak udało mi się go opróżnić za 5zł. Niestety poinformowano mnie że takiej usługi nie świadczą choć w cenniku na ścianie jest napisane tankowanie wody 10zł toalety nie było. Więc czy te kempingi takie przyjazne??
pozdrawiam |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2012-09-09, 20:53
|
|
|
i powoli wraca temat saperki ...obowiązkowego wyposażenia każdego kampera zawsze i wszędzie . I w depresję człowiek nie wpada..... |
|
|
|
 |
matro
weteran musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Piwa: 71/111 Skąd: Trzcianka/Piła/Wlkp
|
Wysłany: 2012-09-09, 21:25
|
|
|
malyzpolic, w takich przypadkach szukaj Toytoyka lub jakieś przyjaznej stacji z WC z zewnętrznym wejściem
...poza tym ktoś tu kiedyś pisał, że wszystkie płyny są ekologiczne więc ekologiczna kupka+ekologiczny płyn to wręcz nawóz... |
|
|
 |
miciurin
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Sie 2011 Piwa: 17/83 Skąd: ja to wiem?
|
Wysłany: 2012-09-09, 21:37
|
|
|
| Cytat: |
malyzpolic, w takich przypadkach szukaj Toytoyka lub jakieś przyjaznej stacji z WC z zewnętrznym wejściem
...poza tym ktoś tu kiedyś pisał, że wszystkie płyny są ekologiczne więc ekologiczna kupka+ekologiczny płyn to wręcz nawóz... |
Dokładnie ja tak robiłem w tym roku nad naszym Polskim morzem, niestety zapaszek zostawał na dłużej w WC za to miałem czyste sumienie |
_________________ Fiat Ducato 1,9 TD, 1989r, zabudowa Fendt 560 SK - był
Fiat Ducato 2,2 MultiJet, 2007r, zabudowa S.E.A A640 - był
Na pewno będzie kolejny kamper
 |
|
|
|
 |
MAWI
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Pomógł: 17 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Piwa: 100/17 Skąd: Kutno

|
Wysłany: 2012-09-10, 15:57
|
|
|
Drogo ale fajnie.Bywamy tam co rok.
amber.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 3170 raz(y) 87,03 KB |
|
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|