|
Mała Karawana Pólnocna - Norwegia - relacja [kaimar] |
| Autor |
Wiadomość |
pp
weteran

Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Kwi 2007 Piwa: 4/20 Skąd: wadowice
|
Wysłany: 2008-04-10, 07:44
|
|
|
w zeszłym roku byłem od 26 lipca, od Stavanger do Alesund.
mieliśmy byc do końca sierpnia ale dalismy nogę gdzies w okolicach 16 sierpnia |
_________________ zawsze jest szerszy kontekst
 |
|
|
|
 |
RadAg!
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-04-10, 22:14
|
|
|
| Czyli generalnie sierpien...Tzn ze lipiec jest ladniejszy :D |
|
|
|
 |
@ndrzej
weteran

Twój sprzęt: Laika Ecovip 309
Pomógł: 4 razy Dołączył: 29 Lip 2007 Piwa: 136/214 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 2008-04-11, 20:54
|
|
|
Po dziesięciu latach wracamy do Norwegii :-D ))) Wówczas jedynie trochę jej lizneliśmy, ale bakcyl pozostał
Wybieramy się na Nordkapp jednym kamperem w 4 dorosłe osoby. Chcemy wyruszyć z Gdyni do Karlskrony 21. czerwca. Powrót planujemy po ok. trzech tygodniach przez Finlandię, lub w drugim wariancie - przez Szwecję.
Niewykluczone, że uda nam się spotkać na szlaku z Papamilą, RadAg!-iem i Kamperfanem
Na wszelki wypadek z tyłu kampera, poza istniejącym łosiem i reniferem, nakleimy też nalepkę CT |
_________________ Nie wystarczy dużo wiedzieć, żeby być mądrym!
Heraklit |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 121/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2008-04-11, 21:50
|
|
|
| @ndrzej napisał/a: | | Niewykluczone, że uda nam się spotkać na szlaku z Papamilą, RadAg!-iem i Kamperfanem |
będzie nam bardzo miło,
a bilety już zabukowane?
ociągaliśmy się z Kimtopem z zakupem biletów a tu cena zaczęła jechać do góry,
no ale już kupione, wyjazd 19.06 o 9.00 |
|
|
|
 |
RadAg!
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-04-11, 23:21
|
|
|
My bilety bookowalismy juz w lutym poza tym przez angielska strone Steny wiec zaplacilismy naprawde nieduzo bo 360zl w dwie strony. Przy obecnym kursie funta warto robic tego rodzaju "myki" bo mozna troche zaoszczedzic.
Byc moze sie spotkamy gdzies na trasie. Moje auto jest nieoznakowane w zaden sposob ale pomysle nad jakims znakiem rozpoznawczym |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 143/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2008-04-12, 07:18
|
|
|
| @ndrzej napisał/a: | | Na wszelki wypadek z tyłu kampera, poza istniejącym łosiem i reniferem, nakleimy też nalepkę CT |
Koniec świata-nie masz naklejki CT?
| RadAg! napisał/a: | | Moje auto jest nieoznakowane w zaden sposob ale pomysle nad jakims znakiem rozpoznawczym |
Nas rozpoznasz napewno |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

|
Wysłany: 2008-04-12, 12:01
|
|
|
| RadAg! napisał/a: | | Moje auto jest nieoznakowane w zaden sposob |
to może chociaż uzupełnij swój profil,
to chociaż po marce albo tablicach będzie wiadomo kto zacz
a swoją drogą 360,- w dwie strony |
|
|
|
 |
JaWa
Kombatant Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 366/234 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2008-04-12, 13:55
|
|
|
| RadAg! napisał/a: | | Moje auto jest nieoznakowane w zaden sposob |
Jeżdżą takie nieoznakowane i czasami sprawiają kłopoty, zamiast wywalić koguta żeby wszyscy wiedzieli kto zacz. |
_________________ Wanda i Jacek Kutno
-------------------------------------------
www.youtube.com/@JacekKropidlowskikutno/videos
 |
|
|
|
 |
RadAg!
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-04-12, 14:56
|
|
|
| My papamila sie spotkamy juz w Gdyni. Masz jakos oznakowany woz? Moje auto latwo poznac bo w Europie jest dosc rzadkie. Ford Taurus - ten po lewej w podpisie z rejestracja PWR... |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

|
Wysłany: 2008-04-12, 19:50
|
|
|
| RadAg! napisał/a: | | Masz jakos oznakowany woz? |
tak jakoś specjalnie to nie..................
....raczej zlewam się z tłumem
kampi.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 4786 raz(y) 46,95 KB |
|
|
|
|
 |
Kamperfan
stary wyga

Twój sprzęt: PILOTE /Ford Transit
Nazwa załogi: Kamperfani (Kamperfanka i Kamperfan)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Lis 2007 Piwa: 8/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-04-12, 20:05
|
|
|
| @ndrzej napisał/a: | Niewykluczone, że uda nam się spotkać na szlaku z Papamilą, RadAg!-iem i Kamperfanem |
Wygląda na to, że zapowiada się mini zlot w Norwegii . Jeśli wszystko dobrze pójdzie, my wraz z Januszem (kol 1965) na początku lipca będziemy kempingować na wyspie o wdzięcznej nazwie "Hitra" (położonej na wysokości Trondheim) gdzie wstępnie umówiliśmy się na ryby z załogą Doroty i Roberta z Bielefeld - myślę, że nie będą mieli nic przeciw jak do nas dołączycie (przy najbliższej okazji zapytam ). Dokładnej daty spotkania nie jestem w stanie sprecyzować. Opracowałem trasę wyprawy, ale szczegółowego harmonogramu podróży świadomie nie zakładam. Z doświadczenia wiem, że nie warto wiązać się terminami, bo trzeba je później "gonić". Zwykle, te najmniej zorganizowane podróże bywają najbardziej udane - preferuję luz programowy i umiarkowaną improwizację. Bilety na prom zarezerwowaliśmy na 17 czerwca z Tallinna do Helsinek, ale na drogę powrotną nie przewidujemy rezerwacji promów. Zamierzamy wracać drogą "prawie" lądową przez Danię i Niemcy. Szczegóły obgadamy za tydzień - mam nadzieję, że się spotkamy w Kazimierzu . |
_________________ Prawa autorskie zastrzeżone zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. z późn. zm. |
|
|
|
 |
RadAg!
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-04-13, 08:49
|
|
|
Pocztek lipca na wyspie Hitra na wysokosci Trondheim...hmmm. Ja raczej nie dam rady. Najwyzej zapuszczam sie do Alesund i bedzie to jeszcze w czerwcu. 3 lipca bowiem musze byc juz w Vasteras w Szwecji na American Car Big Meet
@papamila, nie wiem czy dam rade, ale postaram sie ciebie znalezc |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

|
Wysłany: 2008-04-13, 08:54
|
|
|
| Kamperfan napisał/a: | | Zamierzamy wracać drogą "prawie" lądową przez Danię i Niemcy |
też pierwtnie mieliśmy taki plan, lecz z uwagi na skąpość czasu zarówno Litwę,
Łotwę i Estonię jak i Danię zostawiliśmy na osobne wyprawy |
|
|
|
 |
Kamperfan
stary wyga

Twój sprzęt: PILOTE /Ford Transit
Nazwa załogi: Kamperfani (Kamperfanka i Kamperfan)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Lis 2007 Piwa: 8/3 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-04-13, 10:03
|
|
|
| RadAg! napisał/a: | ... 3 lipca bowiem musze byc juz w Vasteras w Szwecji na American Car Big Meet ... |
Zawsze możemy się spotkać wirtualnie: http://www.bigmeet.com/
[ Dodano: 2008-04-13, 11:16 ]
| papamila napisał/a: | | ... pierwtnie mieliśmy taki plan, lecz z uwagi na skąpość czasu zarówno Litwę, Łotwę i Estonię jak i Danię zostawiliśmy na osobne wyprawy |
My przeznaczamy na wyprawę co najmniej miesiąc - wyjeżdżamy 12 czerwca 08. Litwę mamy z grubsza "obcykaną", zatrzymamy się po drodze w najciekawszych miejscach (wybranych z WOMO - Baltikum) na Łotwie i w Estonii, a Danię traktujemy jako kraj tranzytowy - zwiedzanie zostawiamy na następne wyjazdy . |
_________________ Prawa autorskie zastrzeżone zgodnie z ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. z późn. zm. |
|
|
|
 |
@ndrzej
weteran

Twój sprzęt: Laika Ecovip 309
Pomógł: 4 razy Dołączył: 29 Lip 2007 Piwa: 136/214 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 2008-05-07, 20:02
|
|
|
Wczoraj kupiłem bilety promowe... z Tallina do Helsinek na 25. czerwca. Z Warszawy wyruszamy 19-go. Tak więc zmieniła się trochę trasa naszej wycieczki. Spróbujemy powtórzyć wyczyn Kaimara i reszty towarzystwa z ubiegłego roku.
Mam nadzieję, że wiele cennych wskazówek uzyskamy na zlocie w Pajęcznie |
_________________ Nie wystarczy dużo wiedzieć, żeby być mądrym!
Heraklit |
|
|
|
 |
|
|