Przesunięty przez: janusz 2018-03-24, 19:44 |
Kielce 2012 Targi |
Autor |
Wiadomość |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2012-10-15, 21:09 Kielce 2012 Targi
|
|
|
Na stronie z odnośnika harmonogramu CT jest taka informacja "
Aktualności
21.06.2012
A nam jest szkoda lata….
Zakończenie sezonu camperowego podczas MOTO-HOBBY
Ponad 100 załóg przyjedzie do Targów KielcePodczas targów MOTO-HOBBY odbędzie się ogólnopolskie zakończenie sezonu Camper Teamu.
Samochodami kempingowymi przyjedzie co najmniej sto załóg, które zajmą miejsce w specjalnie do tego przygotowanym miasteczku kempingowym na zewnętrznym terenie wystawowym Targów Kielce.
Wielkie spotkanie wszystkich miłośników i pasjonatów camperów i turystyki kempingowej potrwa przez 3 dni.
Więcej informacji na www.camperteam.pl
szukać chyba już nie potrafię , może ktoś paluchem mi pokaże gdzie te informacje na CT i lista chętnych .... będę wdzięczny |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2012-10-15, 21:30
|
|
|
Widzisz drogi Adamie, nie na wszystko mamy wpływ, szczególnie na kondycję branży caravaningowej, pewnie jeszcze bardziej niż my, sytuacją potencjalnych wystawców, zaniepokojony jest organizator targów. Jesteśmy umówieni, że więcej napiszemy na forum gdy dostaniemy szczegóły. Chyba ciężko jest zorganizować nową wystawę miesiąc po poprzedniej. Do podobnych targów chyba 3 razy podchodzili w Łodzi, w Warszawie też jakoś nie zadomowiły się.
Ja osobiście kibicuję każdej takiej inicjatywie, jeśli ktoś chce pokazać kampering na swojej imprezie jestem za ale jaki koń jest każdy widzi. Pozostaje tylko trzymać kciuki za powodzeniem projektu. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2012-10-15, 21:37
|
|
|
oki ...pocieszyłeś mnie , że wzrok mam ok i szukanie jeszcze mnie nie zawodzi ...
szkoda by było ale kasa , kasa , kasa ....wszędzie prym wiedzie .
Też trzymam kciuki , nigdy nie wiadomo ...
"Drogi Adamie" ....cholender
dziękuję DROGI Januszu |
|
|
|
 |
koko
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 71/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2012-10-15, 21:40
|
|
|
Ale się targów narobiło niedługo zaczną nam dopłacać żeby ich uświetniać Poznań Kraków Katowice Chorzów Warszawa Kielce. Kto jeszcze?Kto da więcej? Skąd oni wezmą 100 camperów w listopadzie?Tadeusz Naczelny Organizatorze Targowy co ty na to? |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1602/2335 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2012-10-15, 22:14
|
|
|
koko napisał/a: | Tadeusz Naczelny Organizatorze Targowy co ty na to? |
Co ja na to?
Nic nie wiem na temat targów w Kielcach. Nie ja się tym zajmuję.
Zloty z okazji innych targów zwołuję dlatego, że do mnie zwracają się organizatorzy targów. Dlaczego do mnie? Może dlatego, że jestem Waszym rzecznikiem, bo ja wiem?
Zwołuję również dlatego, że lubimy te zloty tak długo dopóty będą dla nas okazją do spotkań, poznawania nowych trendów, ale też okazją do zaprezentowania naszych osiągnięć ( jak np. wystawa naszych prac fotograficznych w Poznaniu). Ważne jest również, że dyrekcje targów dają nam korzystne warunki zwiedzania i pobytu. Jeśli takowych nie dają, nie zaszczycamy ich swoją obecnością (np. Warszawa).
Wydaje się oczywiste, że mnogość wystaw przy naszym słabym rynku, doprowadzi do fiaska niektórych targów. Naszych wystawców jest niewielu, a zainteresowania zagranicy mnie widać.
Wracając do sprawy organizacji zlotów - kto jest chętny mnie zastąpić? Może Ty, koko?
Zapraszam. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
piotr51
stary wyga

Twój sprzęt: fiat ducato joint
Nazwa załogi: Piotr Krystyna
|
Wysłany: 2012-10-16, 11:17
|
|
|
Wyjaśniam, że już dwa miesiące temu rozmawiałem z Targami Kielce odnośnie udziału
CT w tej imprezie. Do tej pory nie miałem żadnej informacji od Targów, dlatego też
nic nie pisałem. Właśnie w tym tygodniu jestem umówiony z dyrektorem Targów,po rozmowach na pewno napiszę jaka jest propozycja naszego udziału w targach. |
_________________ Ten jest dobrym przyjacielem, kto mówi dobrze o nas za naszymi plecami
 |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Pomógł: 17 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Piwa: 89/3 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 2012-10-16, 13:23
|
|
|
Sceptycznie podchodzę do tych targów. Nie będę brał w nich udziału.
Z rozmów z tymi którym się jeszcze chce brać udział w tego typu imprezach (patrz kto się wystawiał w Krakowie) to może będzie tak jak w Sosnowcu albo jeszcze gorzej.
I nigdy więcej imprez caravaningowych łączonych z "normalnymi" samochodami. |
_________________ www.camperymtm.pl
www.kamperownia.pl |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2012-10-16, 15:18
|
|
|
kaimar napisał/a: |
I nigdy więcej imprez caravaningowych łączonych z "normalnymi" samochodami. |
Poznań też NIE ? dlaczego ?
|
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Pomógł: 17 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Piwa: 89/3 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 2012-10-16, 15:30
|
|
|
No name napisał/a: | Poznań też NIE ? dlaczego ? |
Odwiedzający w większości to byli młodzieńcy którzy na dział kamperowy dotarli przypadkiem. Większość był z piwem i po paru piwach.
Cały czas poświęcaliśmy na pilnowanie sprzętu - były przypadki skorzystania z toalety, czy trzech osiłków którzy zmęczeni zalegli na łóżkach.
Nie było czasu na rozmowy z ludźmi zainteresowanymi kamperami i nie mam tu na myśli tylko potencjalnych klientów.
Ogólnie targi w Poznaniu zapamiętałem jako walkę z chamstwem.
Jedyny pozytyw to to że dzięki tym targom sprzedałem kampera Mobilvetta M74 którego akurat na targi nie zabrałem. |
_________________ www.camperymtm.pl
www.kamperownia.pl |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2012-10-16, 15:33
|
|
|
no tak ..... każdy wspomina ze swojej pozycji .... przykre to trochę ...
Może gdyby stoiska kamperowe nie były przejściowymi do innych osobowych ...kto wie . Może oddzielna hala ....
|
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2012-10-16, 15:52
|
|
|
Myślę, że fajnym pomysłem jest połączenie targów stricte turystycznych.
Od przedstawicieli biur podróży, organizacji turystycznych, rowerów, sprzętu pływającego i kamperów oraz przyczep na koniec.
W Krakowie samochodów osobowych nawet nie zaszczyciłem dłuższym spojrzeniem, zwłaszcza że niewiele ciekawego tam było...
Moim zdaniem błąd organizatorów przy takiej formule.... |
|
|
|
 |
koko
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 71/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2012-10-16, 19:21
|
|
|
Tadeuszu a kto od Ciebie lepiej to zrobi i robi.A teraz do rzeczy może pomogli byśmy
rozwinąc się ośrodkowi który rozwijałby karawaning i ten nurt forowałby jako podstawowy
myślę że raz do roku taka impreza w naszym kraju to na razie wystarczy.
Kielce pierwszy raz idą w tym kierunku może podali by kto będzie wystawiał może tak będą wystawcy jak my w liczbie 100? |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
 |
|