|
|
Przesunięty przez: janusz 2014-10-16, 13:16 |
Koledzy pomóżcie, szukam KSIĄŻEK o kamperach/kamperingu |
Autor |
Wiadomość |
MB100wroc
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Mercedes-Benz MB 100 D
Nazwa załogi: Marcin & Paulina
|
Wysłany: 2012-10-15, 19:46 Koledzy pomóżcie, szukam KSIĄŻEK o kamperach/kamperingu
|
|
|
Witam
Koledzy, profilem moich studiów jest Turystyka i Rekreacja, na temat pracy licencjackiej wybrałem sobie: Campering jako sposób spędzania czasu urlopowego.
I gdy tylko zacząłem pisać pracę... natknąłem się na spory problem a mianowicie, w pracy licencjackiej zaleca się użyć ok 10 pozycji z literatury plus artykuły (na przyklad z czasopism) - przynajmniej tak powiedział mój promotor.
Ale mam problem ponieważ znalazłem jedynie 2 książki które mogłyby mi posłużyć do napisania tej pracy, jedna to "busem przez świat" wydana przez studentow o których pewnie juz slyszeliscie a druga to : http://allegro.pl/caravan...2701662253.html
niestety ta druga ksiazka jest dosc stara a realia sie zmienily...
więc moje pytanie: czy znacie może jakieś ciekawe książki gdzie mógłbym znaleźć historie kamperingu? jakies opisy wycieczek, wypraw, moze byc tez poradnik o budowie Kampera, wlasciwie cokolwiek co jest zwiazane z tematem kamperow poza mapami, bo z tym nie ma problemu i oczywiscie zeby bylo po Polsku
P.S.
czy uważacie że słowo "campering" jest poprawne? czytałem w necie ze niby tak ale pewien nie jestem dlatego chcialem zapytać tych najbardziej zaintereowanych |
|
|
|
 |
darol
weteran KMW TEAM

Twój sprzęt: Knaus Sunliner
Nazwa załogi: darole - gorole ;-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Paź 2010 Piwa: 61/24 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2012-10-15, 20:04
|
|
|
Już chyba czas aby fora internetowe były traktowane jako publikacja (to info dla promotora )
Przecież ten sposób komunikacji służy nie tylko rozrywce, ale przede wszystkim przekazywaniu wiedzy i informacji. Takich wiadomości nie znajdziesz w żadnej książce.
MB100wroc napisał/a: | czy uważacie że słowo "campering" jest poprawne? |
chyba jednak bardziej elegancko będzie "karawaning" |
_________________ Arek (nie Darek) :P
 |
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2012-10-15, 20:05
|
|
|
Sięgnij być może po papierowe wydawnictwo "Polski Caravaning" www.polskicaravaning.pl
Trochę informacji znajdziesz również na www.caravaningworld.pl ale tu tylko w wersji internetowej.
Książek jako takich nie znajdziesz w języku polskim a jeśli już, to na wagę złota
Campering (kampering) jako jedna z form caravaningu (karawaningu) jest poprawną moim skromnym zdaniem nazwą dla tej części zmotoryzowanej turystki.
Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań |
|
|
|
 |
rysiol
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs RT6844 Renault
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Wrz 2008 Piwa: 81/27 Skąd: Lubartów
|
Wysłany: 2012-10-16, 07:41
|
|
|
Pod tym adresem znajdziesz kilka książek książki |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły Więcej szczegółów |
Wystawiono 1 piw(a): MB100wroc |
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|