Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2013-06-21, 14:42
Pielgrzymka na Jasną Górę 2013
Autor Wiadomość
janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2012-08-15, 19:29   Pielgrzymka na Jasną Górę 2013

Kamperowa pielgrzymka na Jasną Górę. Temat umieszczam teraz bo to przeważnie na 15 sierpnia idą pielgrzymki do Częstochowy. Temat raczej dla zainteresowanych nie dla wszystkich, kogo nie interesuje albo drażni może zamknąć wątek i nie czytać dalej.
Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę zarejestrować się w grupie "Sacrum i profanum" i tam można dyskutować na ten temat.
Dyskusja tutaj
http://www.camperteam.pl/...p=294050#294050

janusz 
Kombatant
Szeryf

Wysłany: 2012-10-10, 14:36   

cirrustravel napisał/a:
Witam :)
Ponieważ Janusz przekazał mi na targach w Krakowie "pałeczkę" do organizacji pielgrzymki, chciałbym poddać pod rozważanie i ewentualne uwagi moją propozycję...
Oczywiście pielgrzymka i miejsce "zlotu" wymaga od nas pewnego zachowania. Pielgrzymka jest więc BEZALKOHOLOWA.
Po zasięgnięciu Waszego zdania oraz zdania Kolegów i Koleżanek na innych forach przedstawię ostateczną już propozycję Ojcom Paulinom.
Tu ważny jest przede wszystkim termin, by nie kolidował z jakimiś innymi pielgrzymkami (np. pielgrzymką motocyklistów).
A oto moja propozycja:

I Ogólnopolska Pielgrzymka Karawaningowa na Jasną Górę
ROZPOCZĘCIE SEZONU 2013
Termin stały na następne lata: sobota / II niedziela po Wielkanocy

Termin: 13-14 kwietnia 2013

Program:

SOBOTA

10.00-13.30 – zlot załóg na parkingu górnym (sektor C – najdalej od Klasztoru), obiad
14.00 – odsłonięcie Cudownego Obrazu Matki Bożej
15.30 – Msza św. w intencji Ojczyzny – ROZPOCZĘCIE PIELGRZYMKI
16.45 – Droga Krzyżowa na Wałach
17.30 – kolacja
21.00 – Apel Jasnogórski

NIEDZIELA

9.30 – Msza św. z prośbą o błogosławieństwo na rozpoczęcie nowego sezonu karawaningowego
11.00 – błogosławieństwo kamperów, przyczep i holowników na parkingu
11.30 – zwiedzanie Jasnej Góry, Częstochowy, indywidualna modlitwa
14.00 – obiad
15.00 – Koronka do Bożego Miłosierdzia i błogosławieństwo pielgrzymów -
ZAKOŃCZENIE PIELGRZYMKI

Więcej na ten temat TUTAJ: - trzeba zapisać się do ogladania i dyskusji w grupie "Sacrum i profanum"

janusz 
Kombatant
Szeryf

Wysłany: 2012-10-16, 18:23   

cirrustravel napisał/a:
UWAGA!!! UWAGA!!! UWAGA !!!

Termin 13-14.04.2013 i termin na następne lata - II niedziela po świętach wielkanocnych został przez Ojców Paulinów zatwierdzony.
Zmieniony został trochę program:

I Ogólnopolska Pielgrzymka Karawaningowa na Jasną Górę
ROZPOCZĘCIE SEZONU 2013

Termin stały na następne lata: sobota / II niedziela po Wielkanocy

Termin: 13-14 kwietnia 2013

Program:

SOBOTA

10.00-13.30 – zlot załóg na parkingu górnym (sektor C – najdalej od Klasztoru), obiad
14.00 – Msza św. i powitanie pielgrzymów w Kaplicy Cudownego Obrazu Matki Bożej
15.15 – Droga Krzyżowa na Wałach Jasnogórskich
16.00-20.45 - czas do indywidualnego zagospodarowania, kolacja
21.00 – Apel Jasnogórski
"Nocne Polaków rozmowy..."

NIEDZIELA

9.30 – Msza św. z prośbą o błogosławieństwo na rozpoczęcie nowego sezonu karawaningowego
(prawdopodobnie transmitowana przez TV TRWAM)
11.00 – błogosławieństwo kamperów, przyczep i holowników na parkingu
11.30 – zwiedzanie Jasnej Góry, Częstochowy, indywidualna modlitwa
14.00 – obiad
15.00 – Koronka do Bożego Miłosierdzia i błogosławieństwo pielgrzymów w przy ołtarzu głównym w Bazylice -
ZAKOŃCZENIE PIELGRZYMKI

Chyba muszę trochę wyjaśnić z jakiego powodu cytuję tu posty z działu "Sacrum i profanum".
Tamten dział jest działem niepublicznym. Aby tam napisać lub czytać trzeba wyrazić taką ochotę bez żadnych dodatkowych warunków. Dział od samego początku powstał jako nie publiczny i nie zszedł do podziemia ani nie został zamknięty. Tak jest od momentu powstania gdy Szymek zaprotestował w swoim poście przeciw aborcji.
Wchodzą do tego działu osoby które przystąpiły do grupy "Sacrum i profanum" aktualnie około 50 osób (ok 1% zarejestrowanych) i znaczna część przyłączyła się teraz kiedy zaproponowałem zlot pielgrzymkowy. Forum w jego otwartej części staramy się prowadzić jako apolityczne, bezwyznaniowe i pozbawione treści erotycznych. Nie zmienia to faktu, że są użytkownicy forum których taka tematyka interesuje. Bardzo cieszę się, że CT może choć w minimalnym stopniu zaspokoić potrzeby wypowiedzi i w tych tematach. Ustawienie działu jako nie publiczny, może nie zabezpiecza ale przynajmniej ogranicza możliwość dyskusji uwłaczającej dobremu wychowaniu lub urażaniu uczuć. Wchodząc na forum nie publiczne z natury dostosowujemy się do panującej tam tematyki czy obyczajów. Łatwiej też bez konsekwencji usunąć osobę której celem jest rozróba.
Jestem w stałym kontakcie z Mariuszem, jak może wiecie to jest ksiądz, i informacje które uzna on za przydatne wszystkim umieszczam tu. Też w zamkniętym wątku aby zabezpieczyć temat przed niepotrzebną prowokacją.
Ktoś może spytać a dlaczego temat prowadzi ksiądz katolicki? Dla tego, że Mariusz zapewnił, że będzie to dział dla wierzących a nie koniecznie służący do nawracania. Duchownego takiego wyznania mamy wśród kamperowców i wielkie dzięki, że chciał się zająć tym działem bardziej fachowo.
Forum jest żywe i co przyniesie czas nie wiadomo może trzeba będzie założyć dział dla muzułmanów albo gejów i lesbijek. Pożyjemy zobaczymy. W każdym razie opinia, że to jest podziemie CT jest raczej nie bardzo trafiona. No ale ludzie mają gorsze dni i dobrze, że są inne miejsca w internecie gdzie mogą wypisywać bzdury na temat CT.

Tadeusz 
Administrator
CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Piwa: 1602/2335
Wysłany: 2012-10-16, 18:56   

Dodam od siebie, że prowadziłem od początku ten dział nadzorując jego atmosferę. Teraz Mariusz przejął moderowanie jako, że wcześniej wyrażał się pozytywnie o idei tego działu niepublicznego i zapewnił... :) ale to Janusz już zacytował.

Powodzenia Mariuszu. :spoko

janusz 
Kombatant
Szeryf

Wysłany: 2012-10-16, 19:54   

Tadeusz napisał/a:
Dodam od siebie, że prowadziłem od początku ten dział nadzorując jego atmosferę.

A ja dodam, że Tadeusz potrzebny mi jest do innych ważnych, nowych posunięć i chciałbym jak najbardziej odciążyć go od takiej roboty u podstaw. Od pilnowania czy ktoś nie wychylił się z jakimś dziwnym poglądem, czy nie napisał dwa razy takiego samego posta. Ale to temat na inną dyskusję. :spoko

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi