|
|
|
Co sądzicie - Rimor Katamarano |
| Autor |
Wiadomość |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2012-10-30, 23:35
|
|
|
| eler1 napisał/a: | | większość kamperów włoskich nie posiada akumulatora zabudowy + reduktor gazu przynajmniej tak jest w rimorze |
Robercie czy mógłbyś sprecyzować co miałeś na myśli. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2012-10-31, 09:17
|
|
|
| kaimar napisał/a: |
| DAKOTA napisał/a: | | Nie napisales takze ze jezeli przy takim przegladzie cos jest nieszczelne , nie powinien klient placic za przeglad (tak robia WSZYSTKIE renomowane firmy ) |
Czyli wygląda to tak na przykładzie auta osobowego renomowanej firmy:
1.
-jadę na przegląd gwarancyjny do serwisu, powiedzmy po 60 tys. km zgodnie z grafikem przeglądów
- przegląd kosztuje 1000 złotych
- w czasie przeglądu sumienny mechanik znajduje uszkodzony czujnik (wartość 150 zł)
- nie płacę za przegląd
2.
-jadę na przegląd gwarancyjny do serwisu, powiedzmy po 60 tys. km
- przegląd kosztuje 1000 złotych
- w czasie przeglądu niesumienny mechanik nie znajduje uszkodzonego czujnika (wartość 150 zł)
- płacę za przegląd 1000 zł |
Dla mnie to nie jest logiczne.
Serwis nie ma żadnego interesu w tym, aby cokolwiek znaleźć.
Za przegląd płacimy, naprawa za free. |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Pomógł: 17 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Piwa: 89/3 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 2012-10-31, 09:47
|
|
|
Serwis ma jak najbardziej interes w tym aby znaleźć usterki podczas przeglądu gwarancyjnego. Za naprawę płaci producent a stawki za rbg są w euro.
Tylko sprawa uszkodzonych części zamiennych bywa dla serwisu kłopotliwa - wymontowane z pojazdu muszą być do kontroli przechowywane w magazynie serwisu przez co najmniej parę miesięcy, oznaczone numerem naprawy gwarancyjnej. |
_________________ www.camperymtm.pl
www.kamperownia.pl |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2012-10-31, 11:23
|
|
|
Wybacz, ale ja tej filozofii płacenia/niepłacenia, nie rozumiem.
Byłem autem osobowym na przeglądach na ktorych ostatnio np. wymieniano jakąś tulejkę w zawieszeniu i swoje 2 kpln musiałem zapłacić. |
|
|
|
 |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/128 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2012-10-31, 14:29
|
|
|
| janusz napisał/a: | | Robercie czy mógłbyś sprecyzować co miałeś na myśli. | kiedyś jak chciałem kupić rimora to za akumulator zabudowy jest dopłata gdyż rzekomo fabrycznie ich niema , a reduktor nawet bym dostał gratis od dilera |
_________________ Pierwsza MAŁA KARAWANA na CT
Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.
 |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Pomógł: 17 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Piwa: 89/3 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 2012-10-31, 14:52
|
|
|
| eler1 napisał/a: | | kiedyś jak chciałem kupić rimora to za akumulator zabudowy jest dopłata gdyż rzekomo fabrycznie ich niema , a reduktor nawet bym dostał gratis od dilera |
Faktycznie w większości firm kamper jest dostarczany bez akumulatora a jeżeli jest montowany fabrycznie to sprzedawca za niego płaci. W sprzedawanych przeze mnie kamperach koszt akumulatora mieści się w ogólnie nazywanej opłacie za transport.
Co do reduktorów to np. SEA od dwóch lat nie montuje reduktorów, a Trigano (Roller Team i CI) montuje reduktor w zależności od wersji zamawianej na dany rynek (Włochy, Niemcy, Francja, Skandynawia)
Trzeba pamiętać że w różnych krajach są różne zawory na butli - stąd to zamieszanie. Ja zamawiam w wersji niemieckiej - ten sam wężyk do butli co w Polsce i kamper przychodzi z okrągłą nalepką niemieckiego badania gazowego.
Tylko wersja na rynek niemiecki ma tę naklejkę. |
_________________ www.camperymtm.pl
www.kamperownia.pl |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|