Przesunięty przez: janusz 2008-06-12, 11:46 |
Gdzie można nocować? |
| Autor |
Wiadomość |
tatkog
weteran Camperomaniak

Twój sprzęt: Ducato 1994 1,9 TD
|
Wysłany: 2007-11-08, 18:50
|
|
|
| janusz napisał/a: | | napisać oficjalną prośbę do MSWiA z grzeczną prośbą o ustosunkowanie się | I to będzie najlepsze, ale trzeba będzie dołączyć zdjęcie kampowozu |
_________________ Na szczęście wymyślono Camperobusy |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2007-11-08, 20:22
|
|
|
| Dołączymy grupowe ze zlotu. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Robin
stary wyga

Twój sprzęt: Samochód kempingowy
|
Wysłany: 2008-01-15, 16:49
|
|
|
Własnie. I będziemy wszyscy w jednakowych koszulkach (sas załatwia z jednym facetem po cenach pp). A oni jak to zobaczą, że jest nas tylu, dadzą jedyną możliwą odpowiedź : śpijcie gdzie chcecie i z kim chcecie. Czyli, zostanie po staremu...
Pozdrawiam - Robin |
_________________ "Prawdą ostaje się to, co nie jest sprzeczne z niczyim interesem" |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2008-01-15, 16:58
|
|
|
Robine, ale przecież rozpracowałeś możliwość na parkingu pod Pajacem Kultury. To co nam w Warszawie więcej potrzeba |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Robin
stary wyga

Twój sprzęt: Samochód kempingowy
|
Wysłany: 2008-01-15, 17:07
|
|
|
Znalazłem takie coś..... i jestem przerażony.
Spałem pod wpływem alkoholu w samochodzie !
Mam następujący problem. Będąc w Szkocji zaparkowałem samochód na parkingu i poszedłem do pubu na obiad gdzie również wypiłem alkohol. Poszedłem spać do samochodu. W nocy obudziła mnie policja i zabrała do aresztu gdzie zbadano mi zawartość alkoholu w wydychanym powietrzu. Wykryto ponad 1 promil.Zabrano mnie do aresztu a po dwóch dniach miałem rozprawę sądową. Ponieważ nie posiadałem adresu zamieszkania w Szkocji sędzia nie chciał się początkowo zgodzić na wypuszczenie mnie. Wówczas dowiedziałem się , że w Szkocji przebywanie przy kierownicy pod wpływem alkoholu jest (przestępstwem lub wykroczeniem-tego nie wiem) Ostatecznie sędzia zgodził się mnie wypuścić ponieważ na rozprawie oświadczyłem , że czuję się niewinny. Następnie wróciłem natychmiast do kraju. Na rozprawie jednak sędzia oświadczył, że będę musiał stawić się do Szkocji na dwie kolejne rozprawy w czerwcu i lipcu. Oświadczył również, że jeżeli się nie stawię zostanę aresztowany. Gdybym przyznał się do winy dostałbym mandat ok. 200 funtów i mogłoby być odebrane mi prawo jazdy na jakiś czas. Ponieważ nie posiadam środków finansowych aby pojechać na te rozprawy więc z calą pownością zapadnie na nich wyrok aresztu. I tutaj mam pytanie. Jakie grożą mi konsekwencje skoro teraz jestem już w Polsce. Czy istnieje taka możliwość aby za takie wykroczenie Sąd Szkocki mógł zwrócić się do do Sądu Polskiego abym odbywał orzeczoną karę w Polsce. Jestem wystraszony bo nigdy nie byłem karany a powyższe wykroczenie popełniłem zupełnie nieświadom tego , że spanie w samochodzie zaparkowanym na parkingu jest tam tak poważnie traktowane. Przypominam, że samochodu nie prowadziłem pod wpływem alkoholu. Oczywiście ani teraz ani w przyszłości nie wybiorę się już do Wielkiej Brytani. Będę wdzięczny za wszelką pomoc i radę.
No i co Wy na to.....
Pozdrawiam - Robin |
_________________ "Prawdą ostaje się to, co nie jest sprzeczne z niczyim interesem" |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1610/2356 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2008-01-15, 17:10
|
|
|
| janusz napisał/a: | | To co nam w Warszawie więcej potrzeba |
"I więcej nam nie trzeba.
Warszawa, ja i Ty,
A w górze błękit nieba,
Ach! To już wystarczy mi." :-D |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
martes
weteran "Miła Karawana"
Twój sprzęt: baz campera
|
Wysłany: 2008-01-15, 17:18
|
|
|
Ja znam taki przykład z naszego kraju: Facet wypił w domu wódeczkę z własną żoną, po kilku kieliszkach okazało się że dużo ich dzieli. Poszedł spać na parking pod domem, co gorsza było zimno zapalił silnik (auto osobowe) co by trochę się ogrzać...
Przyjechał patrol (kochana sąsiadka ...) i suma sumarum zabrali Mu prawko na 3 lata bo siedział (spał) za kierownicą... :-( |
_________________ MARTESIK...
 |
|
|
|
 |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/128 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2008-01-15, 17:24
|
|
|
| martes napisał/a: | | i suma sumarum zabrali Mu prawko na 3 lata bo siedział (spał) za kierownicą... :-( | trzeba spać po stronie pasażera a jak kto by się pytał to kierowca gdzieś poszedł |
_________________ Pierwsza MAŁA KARAWANA na CT
Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.
 |
|
|
|
 |
martes
weteran "Miła Karawana"
|
Wysłany: 2008-01-15, 17:26
|
|
|
| eler1 napisał/a: | | trzeba spać po stronie pasażera a jak kto by się pytał to kierowca gdzieś poszedł | to niestety jedyne rozwiązanie... |
 |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1610/2356 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2008-01-15, 17:34
|
|
|
| martes napisał/a: | | zabrali Mu prawko na 3 lata bo siedział (spał) za kierownicą.. |
Nie dlatego, że spał. Dlatego, że był za kierownicą na fleku. Wszędzie w Europie tak to traktują.
"Piłeś, nie jedź! Nie piłeś? WYPIJ!" Ale spać won do alkowy. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 143/44 Skąd: Opoczno

|
Wysłany: 2008-01-16, 08:23
|
|
|
| Moj znajomy z Warszawy montował w samochodzie radio na parkingu bod blokiem. Oczywiście pił piwko. Patrol go zgarnął i podobno wszystko byłoby w porzo , gdyby nie kluczyki w stacyjce |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
cool_kuba
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-04-16, 20:29 przewodnik po miejscach postojowych ADAC
|
|
|
Miał bym wielką groźbę do kogoś, kto posiada wyżej wymienioną książkę:
Gdyby było możliwe znalezienie w niej miejsc postojowych w pobliżu Amsterdamu a konkretnie lotniska shiphof był bym dozgonnie wdzięczny. Gdyby jeszcze mógłbyś/mogła zrobić skan tych stron i mi wysłać to całowałbym po nóżkach.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
martes
weteran "Miła Karawana"
|
Wysłany: 2008-04-16, 20:49
|
|
|
| Zobacz na www.camperpark.pl może coś będzie ... |
 |
|
|
|
 |
cool_kuba
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2008-04-16, 22:17
|
|
|
Dzięki Ci bardzo. Jednak o wyżej wymienioną przysługę posiadacza takiej książeczki nadal bardzo proszę. I powiedzcie mi czy informacje na temat tych darmowych parkingów na camperpark.pl są wiarygodne. Ponieważ jak wcześniej w tym temacie ludzie pisali nocowanie na parkingach publicznych w Holandii jest zabronione. Ponieważ znalazłem parę interesujących lokalizacji, lecz zawsze jest napisane Parking ogólnie dostępny. A ponieważ nigdy nie korzystałem z czegoś takiego prosiłbym o jakieś wypowiedzi kogoś, kto korzystał z tego typu postojów o wypowiedzi. A interesuje mnie w szczególności czy mogę na takim parkingu stać na przykład 3-4 dni.
Z góry dzięki. |
|
|
|
 |
martes
weteran "Miła Karawana"
|
Wysłany: 2008-04-16, 22:21
|
|
|
| cool_kuba napisał/a: | | czy mogę na takim parkingu stać na przykład 3-4 dni. | Camperowiec jest mobilny ....może warto trochę się poprzenosić |
 |
|
|
|
 |
|
|