Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
gdzie najlepsze ASISTANCE na campera
Autor Wiadomość
Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 59/73
Wysłany: 2010-03-26, 19:34   

Ted69 napisał/a:
AC tez kupowales w PZU

nie mam ac

Ted69 napisał/a:
OC - 297 zl

345 zł to minimalna składka podobno, więc skąd te 297 zł ?

Stanek 
weteran

Twój sprzęt: HYMER Exis-i 562
Piwa: 215/47
Wysłany: 2010-05-27, 08:00   

Ted69 napisał/a:
Wyslalem wczoraj pytanie do SOSPZMot czy kampery tez sa objete ich polisa Assistance.
Dostalem zdawkowa ale pozytywna odpowiedz:
Cytat:
Zgłoszenie nr [RT#000278]
Odpowiadanie na wiadomość
Tak, campery są objęte.

To super bo właśnie zastanawiałem się czy przedłużać u nich assistance na kolejny rok :)
Postaw piwo autorowi tego posta

mirek3510 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: fiat ducato
Nazwa załogi: Kaja
Otrzymał 15 piw(a)
Wysłany: 2010-06-22, 18:38   

wczoraj na parkingu (a do domu 150 km) zatrzasnąłem auto a w środku wszystko klucze telefoon więc pożyczyłem telefon dzwonie do sospzm po pomoc a tu miła niespodzianka nie udzielają pomocy samochodom ciężarowym ,byłem busem opel movano 3.5 dmc,ale rok temu ten sam samochód odmówił mi posłuszeństwa i mnie scholowali,chyba coś pozmieniali

Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 59/73
Wysłany: 2010-06-22, 18:52   

nie wiem jak było, ale na chwilę obecną SOS PZMOT nie dotyczy aut powyżej 3,5 t i aut specjalnych, za wyjątkiem kamperów

ja musiałem wykupić assistance w PZU, ale Ty masz auto do 3,5 t? jeśli tak to podlegasz pod program pomocy PZMOT

IAAN 
weteran

Twój sprzęt: Master 2,8 dti Blaszanka
Piwa: 31/9
Wysłany: 2010-07-12, 14:50   

http://www.sospzmot.pl/
czy tu można wykupic asistans na campera pytałem 4 razy i potwierdzili że tak stawka na rok 135 zł

Zaradek 
stary wyga

Twój sprzęt: Peugeot Boxer PILOTE Pacific 65px
Piwa: 16/9
Wysłany: 2010-07-12, 21:37   

Cena zależy od opcji jaką wybrałeś. :spoko

artyst 
trochę już popisał

Wysłany: 2010-09-13, 10:16   

affa napisał/a:
no jaka szkoda, że powyżej 3,5 t nie obowiązuje :placze2

Przymierzam się własnie do jakiegoś assistance i doczytalem ze ADAC obejmuje wszystkie pojazdy do 3.5t (również dostawcze) a wyjątkiem są campery, które mogą mieć DMC 7.5t !! (jest o tym też wzmianka w lipcowym wydaniu polskiego caravaningu)

Ma ktoś z Was może jakieś doświadczenie co do udzielonej pomocy ostatnio a szczególnie za granicą?

piobar 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Był ADRIA CORAL 630 .. teraz szukam nowego.
Piwa: 1/1
Wysłany: 2012-08-11, 22:06   

Stary temat, ale od 2010 troche sie pozmienialo w temacie assistance i moze ktos szuka info. Sam szukalem i podziele sie tym co aktualnie wiem.
PZU Auto Pomoc juz rok temu wycofalo sie z pojazdow specjalnych i rykoszetem oberwalo sie kamperom - na 08.2012 nadal nie obsluguja :( .
Starter24 wycofal sie z kamperow jakis czas temu. Mieli podobno wznowic ale wychodzi na to ze sami chyba padaja, strona jest ale brak oferty i zadnego kontaktu z nimi. Mam tam jeszcze aktualna polise i probowalem odnowic, nie odbierali, nie oddzwaniali - granda!
PZMOT od 2011r ubezpiecza kampery do 3.5t w roznych wariantach ubezpieczen, za to zdaje sie ze wycofal sie z dostawczych i ciezarowych >regulamin<. Roczny pakiet kraj i zagranica - 300zl, jest tez opcja 30dni za 60zl, do wyboru na osobe lub pojazd.
ADAC bez zmian, ~80eur/rok, kampery nawet do 7.5t dmc, nadal brak normalnego polskiego oddzialu co wydaje i mi sie nieco dziwne jak na taka firme.
LINK4 nie obsluguje w ogole kamperow.
Mozliwe ze inne firmy ubezpieczajace kampery daja assistance w pakietach ale tego nie sprawdzalem.

emkacar 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Dethlefs A5250
Piwa: 2/5
Wysłany: 2012-08-12, 05:48   

piobar napisał/a:
ADAC bez zmian, ~80eur/rok, kampery nawet do 7.5t dmc, nadal brak normalnego polskiego oddzialu co wydaje i mi sie nieco dziwne jak na taka firme.

Z tego co mi wiadomo, to ADAC chciał otworzyć w Polsce swoją filię czy spółkę i...........coś nie było do przeskoczenia i powstała współpraca ze STARTER (nie wiem, czy ADAC nie ma w niej udziałów). Oczywiście i tak nie jest to to samo co ADAC. ADAC to stowarzyszenie a nie firma ubezpieczeniowa. I może tu są różnice, bo w ADAC pomoc jest społeczna - od członków klubu.

bartosz_b 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Hobby Optima Deluxe 70HQ
Wysłany: 2012-08-16, 06:30   

Udało mi się wykupić Assistance na kampera w PTU - Polskie Towarzystwo Ubezpieczeń. Roczne ubezpieczenie 270 PLN

Jeżeli chodzi o pakiet OC AC to najtańsza opcja wyszła mi w Unice 1850 PLN

Marcinosik 
początkujący forumowicz

Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2012-12-03, 00:33   

Tak sobie myślę, czy ktoś zna Asistance z holowaniem pod dom w całej europie i pakietem wszytko mam gdzieś bo mam ubezpieczenie i dzwonię na infolinię i przyjeżdżają?
Chcę się wybrać wiekowym autem po europie i raczej nie mam co liczyć że jakiś warsztat będzie miał części itp, więc w razie awarii wolał bym holowanie do domu.
Tak przy okazji jak to jest gdy ma się takie ubezpieczenie z zapłatą za naprawę w warsztacie po holowaniu? Płacę ja czy ubezpieczyciel?

wbobowski 
Kombatant
moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Piwa: 353/135
Wysłany: 2012-12-03, 00:48   

Marcinosik napisał/a:
Tak przy okazji jak to jest gdy ma się takie ubezpieczenie z zapłatą za naprawę w warsztacie po holowaniu? Płacę ja czy ubezpieczyciel?
.
Mając assistance do AC po awarii w Grecji, za sholowanie do serwisu był tylko uścisk dłoni kierowcy po podpisaniu karty holowania, ale za naprawę płaciłem sam. Tego nie obejmowalo ani AC ani assistance.
Zależy jakie to jest ubezpieczenie.

Nasze kamperki

szczygielski 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Mercedes 316 RAPIDO 983M rok 2011
Nazwa załogi: Jola, Leszek, pies Yoker
Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2012-12-03, 10:06   

Ja mam asistance wykupione w ADAC. W czerwcu byłem w Norwegii, miałem awarię (zawór w pompie wtryskowej), w ciągu dwóch godzin (na bezludziu) od powiadomienia zjawił się holownik i zawiózł mnie do serwisu, gdzie w ciągu dwóch dni usterka została usunięta. W związku z tym, że kamper był na gwarancji, za naprawę nie płaciłem.
ADAC+ działa powyżej 50km od miejsca zamieszkania i obejmuje wszystkie samochody, które w danej chwili są legalnie używane przezemnie. Obejmuje wszystkie osoby, jadące ze mną do 9 osób i zwierzęta (ja mam psa). Na czas naprawy ADAC zabezpiecza noclegi, jeżeli nie można przebywać w kamperze, a jeżeli usterka nie zostanie usunieta w terminie 3 dni, to takze transport wszystkich osób do miejsca zamieszkania i transport kampera. Z tym, że transport kampera może być później niż osób. Należy wykupić ADAC+ obejmuje to kampera o dmc do 3,5 tony (mój ma 3,5 tony + alkowę - wysokość 3,10m).

koko 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Piwa: 70/31
Wysłany: 2012-12-04, 16:17   

obejmuje kampera o dmc 7,5 tony, busy do 3,5

GregSad 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Buerstner a625 na Ducato 2,8 jtd
Nazwa załogi: Pasjonaci
Piwa: 3/1
Wysłany: 2012-12-04, 18:09   

Witam,

Temat Asistance jest mi bliski po tegorocznych wakacjach. Tchnięty opatrznością wykupiłem go w ADAC korzystając z pomocy Macieja Bienerta. We Włoszech padły mi światła. Poprosiłem o pomoc ADAC i faktycznie pomogli. Ale najważniejsze - czułem się zaopiekowany i miałem kontakt z ludźmi którzy próbowali mi pomóc - nie byłem sam z problemem. Osobom nie władającym językami polecam niemieckie ADAC z polecenia Macieja Bienerta w razie czego pomaga i pośredniczy. Ja na pewno dalej będę kontynuował - również za pośrednictwem wyżej wspomnianej osoby.

Jak by co - to zapraszm do kontaktu telefonicznego :-P

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu