|
|
Przesunięty przez: janusz 2013-03-22, 00:40 |
alledrogo |
| Autor |
Wiadomość |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2011-12-03, 09:27
|
|
|
Wydaje mi się, że cała ta dyskusja jest zbędna, mimo że jest ciekawa. Całkowicie się zgadzam z Aulosem, Łosiem, Tadeuszem i innymi, którzy połknęli bakcyla kamperowania.
Tadeusz wspomniał też o żeglowaniu i porównał jacht do kampera. Święta racja Tadeusz. Do niedawna co roku żeglowałem po Mazurach, znajomi (nie żeglarze) podkpiwali ze mnie, że stale zwiedzam te same strony, że im by się znudziło. A mnie się nie znudziło, bo to nieprawda, że co roku ogląda się te same widoki. Co roku jest inaczej i zawsze tak samo pięknie.
Zgadzam się, że porównywanie kamperowania z lataniem samolotami nie ma sensu.
Poza tym można to pogodzić - patrz opis wędrówki kamperem po USA.
Ja sam latam w zimie do ciepłych krajów, a kampera odstawiam do wiosny, ale od wiosny do jesieni nie pomyślałbym nawet o wycieczce samolotowej, bo nie daje ona takich możliwości jak jazda kamperem.
Jako przykład mogę podać zwiedzanie Norwegii czy Chorwacji, gdzie byłem już kilkakrotnie i za każdym razem jestem zauroczony, bo jeżdżę i chodzę swoimi drogami, zatrzymuję się na nocleg tam gdzie mi się podoba, nie mam sztywnego programu i godzin posiłków itd.
Całą dyskusję można byłoby lapidarnie podsumować, że "jeden lubi grzyby, a drugiemu nogi się pocą" - kamperowcy zostaną przy swoim, a "samolotowcy" przy swoim. Pomijam sprawę kosztów, bo to zależy od indywidualnych możliwości i upodobań. Kiedyś czytałem o długiej wyprawie za kilkaset Euro (własny prowiant, noclegi na dziko itd.) a więc można również tanio korzystać z możliwości kamperowania. Wszystko zależy od naszych upodobań i możliwości finansowych.
Pozdrawiam |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
krimar
Kombatant

Twój sprzęt: Euramobil 460 - Mitsubishi L300 - DAHAK
Nazwa załogi: Poszukiwacze Zagininej Dyszy
|
Wysłany: 2012-12-26, 21:29
|
|
|
to jest ok 4000 GBP,
ten rocznik Romahome na C15 w UK kosztuje ponad 7000 GBP (a jeszcze dochodzi przekładka) także oferta jest za półdarmo.
przykładowa oferta http://www.ebay.co.uk/itm...=item2c6678acf0 |
|
|
|
 |
makdrajwer
weteran Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Pomógł: 9 razy Dołączył: 29 Maj 2011 Piwa: 50/75 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2012-12-27, 16:51
|
|
|
Dziwne że tej półdarmowej oferty przez ponad rok nikt nie docenił |
_________________ keep calm and dance
 |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2012-12-27, 16:58
|
|
|
makdrajwer , napiszesz ile dales za swojego long wechikle |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
krimar
Kombatant

Twój sprzęt: Euramobil 460 - Mitsubishi L300 - DAHAK
Nazwa załogi: Poszukiwacze Zagininej Dyszy
|
Wysłany: 2012-12-27, 23:52
|
|
|
| makdrajwer napisał/a: | Dziwne że tej półdarmowej oferty przez ponad rok nikt nie docenił |
Gdyby sprzedawał w innym kraju - tam gdzie Romahome, Autosleeper czy Holdsworth są markami kamperów bardziej rozpoznawalnymi niż Westfalia, Dethleffs czy Hymer - to z pewnością oferta zostałaby już dawno doceniona.
Czy to Twój nabytek: http://allegro.pl/fiat-du...2855148012.html ? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|