|
Mały kamper z dużym garażem... |
| Autor |
Wiadomość |
chawison
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-01-11, 18:41 Mały kamper z dużym garażem...
|
|
|
witam szanowne grono bardziej doświadczonych niż ja...
szukałem długo mercedesa marco polo ale znalezienie czegoś logicznego w Polsce jest niewykonalne a sprowadzenie w bdb stanie 2-3 latka droższe niż kupno nowego w salonie więc...
odpuszczam i ide w wieksze auto...
Szukam wiec modelu nie starszego niż 3-4 lata, ew. nowego małego kampera, najchetniej pół-integry koniecznie z dużym garażem,drabinka i bagaznikiem dachowym...
Znalazlem tylko Knaus z serii TI ... w Polsce aktualnie takowych brak
Jezdza max 2 osoby, wiec bez alkowy...
Czy mozecie pomoc w poszukiwaniach, ew. podpowiedzec konkretny model...
pozdrowienia... |
|
|
|
 |
biloowa
trochę już popisał
Pomógł: 2 razy Dołączył: 10 Maj 2011 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Czw
|
Wysłany: 2013-01-15, 10:16
|
|
|
Witam,
Jezeli 6,2 m nie jest za duzo to moze zainteresuje Cie Carado T134. |
|
|
|
 |
marko
stary wyga

Twój sprzęt: . FIAT DUKATO \ ARCA
Nazwa załogi: .MAREK I GOSIA
|
Wysłany: 2013-01-15, 16:18
|
|
|
ARCA 695 GLM życzę szczęścia marko |
|
|
|
 |
Qcyk
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Elnagh Baron 73G
Nazwa załogi: Qcyki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Maj 2012 Piwa: 8/10 Skąd: Szydłowiec
|
Wysłany: 2013-01-19, 08:54
|
|
|
| marko napisał/a: | ARCA 695 GLM życzę szczęścia marko |
Potwierdzam ogromny garaż i piękny środek . |
_________________ Pozdrawiamy Agatka i Marcin |
|
|
|
 |
woojtek
doświadczony pisarz ___Byle do Przodu___

Twój sprzęt: Narazie poszukuję!
Nazwa załogi: Baranki
|
|
|
|
 |
Świstak
Kombatant

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 494/102 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 2013-01-19, 10:50
|
|
|
A mi bardzo przypadł do gustu PLA 741 i pochodne. Są to odmiany aut 742 tyle że bez alkowy, niektóre z dodatkowym łóżkiem podnoszonym elektrycznie lub ręcznie..... Rożne wersje wyposażenia bardzo mocno wpływające na cenę. Wiele aut można obejrzeć w Warszawie.
http://www.placamper.it/ |
_________________ "Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Pomógł: 17 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Piwa: 89/3 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 2013-01-22, 14:52
|
|
|
W przypadku kamperów z dużym garażem i pełną funkcjonalnością wnętrza minimalna długość to około 7 metrów. Poniżej tej długości coś tracimy - albo dużą lodówkę, albo szafę albo wygodną łazienkę. Kampery o długości 6 metrów mają teoretycznie duży garaż ale okazuje sie że część garazu jest zajęta przez szafę i schowek na butle.
Zapraszam do siebie - jest w czym wybierać. |
_________________ www.camperymtm.pl
www.kamperownia.pl |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2013-01-22, 15:59
|
|
|
| kaimar napisał/a: | | Zapraszam do siebie - jest w czym wybierać. |
Dzięki za zaproszenie. Gdy nadejdzie pora zakupów, zawitam. |
|
|
|
 |
chawison
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-01-22, 18:45
|
|
|
dziękuje za wszystkie odpowiedzi...
ARCA rzeczywiscie coś czego nie znałem, ale cena z opłatami jeszcze bez możliwości zwrotu Vat-u za 5 letni samochód abstrakcyjna... i jednak auto za duże na moje potrzeby..
niestety Polski importer knausa też do lotnych osób nie należy i od kilku tygodni nie potrafi przedstawic mi oferty...
pozdrowienia
chawison |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

|
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2013-01-22, 21:42
|
|
|
| Mariusz, a są jakieś cuda, które pomieszczą skuter i dwa rowery? |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

|
|
|
|
 |
Andrzej_M
trochę już popisał

Twój sprzęt: Roller Team, Transit
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Paź 2009 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-01-22, 23:14
|
|
|
AutoRoller jest dziadowsko wykonany. Jeździmy AutoRollerem Garage z alkową. Łóżko nad garażem (nówka) było przykręcone do styropianu, bo chłopaki w fabryce nie trafili w belkę w tylnej ścianie, itd. Ogólnie po1-2 sezonach wszystko zaczyna dzwonić, luzować się, opuszczać, bo jest malutkimi wkrętami poprzykręcane do listewek z miękkiego drewna albo miękkiej sklejki. Cała galanteria: zawiasy, klamki, teleskopy w oknach dobierane są po taniości i taka jest też ich jakość. Znaczy po taniości jak kupuje je fabryka, bo jak się chce je kupić jako części zamienne to ani tanio, ani łatwo.
Nie wiem Chawison do czego chcesz używać tego garażu, ale taki duży to z jednej strony jest fajny, ale z drugiej strony nie jest tak że wszystko możesz tam wstawić i będzie poręcznie. Jak np. wstawisz tam dwa rowery, to właściwie niewiele więcej tam można dostawić. Tzn. możesz niby nawpychać dużo, ale jak będziesz chciał te rowery wyjąć, to najpierw będziesz musiał większość tego dodatkowego fajansu wystawić i postawić obok samochodu. Potem wyjmiesz rowery, powkładasz to wystawione, żeby nie zginęło, pojeździsz sobie rowerami, a jak wrócisz, to żeby te rowery schować będziesz musiał całą procedurę powtórzyć. My jeździmy z trójką dzieci i dużą część bagażu mamy w garażu w skrzynkach. Mamy tych skrzynek kilkanaście sztuk poustawianych jedne na drugich- fajnie, że jest ten garaż i się to wszystko mieści (słowo waga wymazujemy), ale to czego szukam zawsze jest w którejś skrzynce na samym spodzie, daleko od luku |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

|
Wysłany: 2013-01-22, 23:51
|
|
|
| Andrzej_M napisał/a: | | AutoRoller jest dziadowsko wykonany. Jeździmy AutoRollerem Garage z alkową. |
Faktycznie, modele AutoRoller sprzed paru lat , szczególnie te najtańsze na Transitach, nie powalały jakością - były wręcz tandetne. Nawet ich nie proponowałem klientom. Jednak nowe modele od dwóch lat to zupełnie inna bajka - nic nie mają wspólnego ze starymi modelami. Do tego nowa technologia bez drewna w konstrukcji. Okna w aluminowych ramach (takie same jak w pewnych kamperach na H). I pilnowanie jakości - na poważnie. |
_________________ www.camperymtm.pl
www.kamperownia.pl |
|
|
|
 |
chawison
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-01-23, 08:58
|
|
|
| Andrzej_M napisał/a: | | Nie wiem Chawison do czego chcesz używać tego garażu, ale taki duży to z jednej strony jest fajny, ale z drugiej strony nie jest tak że wszystko możesz tam wstawić i będzie poręcznie. : |
ja plywam na desce ktora idzie na dach, garaz jest niezbedny na jakies 100 kg sprzetu: maszty,bomy,zagle,przedluzki,pianki i cala fura klamotów... torby skrzynki itd.
wiecej czasu spedzam w trasie niz w kamperze dlatego zalezy mi na mobilnosci
pozdrowienia... |
|
|
|
 |
|
|