Albania lipiec 2013 |
Autor |
Wiadomość |
frykas1
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Ford chausson Flash 03.
Nazwa załogi: FRYKASY
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Mar 2012 Piwa: 2/8 Skąd: Radzymin-Warszawa
|
Wysłany: 2013-02-10, 14:29 Albania lipiec 2013
|
|
|
Witam, na początku lipca chcemy wybrać się do Albanii, prosiłbym o jakieś rady jak jechać, co warto zobaczyć, czy można stać na dziko. Wybieramy się na dwa campery - dwie rodziny z dziećmi. |
|
|
|
 |
cirrustravel
weteran CB RADIO - 26

Twój sprzęt: Chausson S697 GA
Nazwa załogi: NICKT
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Gru 2010 Piwa: 82/77 Skąd: świętokrzyskie
|
|
|
|
 |
Duduś
stary wyga

Pomógł: 1 raz Dołączył: 07 Paź 2008 Piwa: 29/6 Skąd: ze stawu
|
Wysłany: 2013-02-10, 15:59
|
|
|
Będzie nas sporo w Albanii tego roku - byle miejsca na plaży starczy
Do zobaczenia na trasie |
_________________ " ..jak zwykle słucham niemodnej muzyki
jak zwykle jest mi wszystko jedno
jak zwykle piszę beznadziejne teksty
jak zwykle trafiam w sedno..."
 |
|
|
|
 |
frape
weteran

Twój sprzęt: Fiat 2.8idTD MultiCamp EVO II Possl
Nazwa załogi: osiołek
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Gru 2009 Piwa: 115/53 Skąd: Gliwice
|
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 357/408 Skąd: krakow
|
Wysłany: 2013-02-10, 17:07
|
|
|
Czy tylko jedziecie do Albanii,czy jest ona krajem tranzytowym Bede teraz pisac o Albanii,w temacie balkany 2011.Grecja 2011,tez jechalismy przez Albanie,zapraszalam wszystkich na dyskoteke do BORSH Musisz troche poczytac relacje kolegow W moich relacjach podaje KOORDYNATY |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2013-02-10, 19:48
|
|
|
Duduś napisał/a: | Będzie nas sporo w Albanii tego roku - byle miejsca na plaży starczy
Do zobaczenia na trasie | Dudus nie martw sie miejsca nie braknie .Tylko zawsze płac w lekach i nie operujcie eurem bo nie zawsze sie opłaca .Na zakupach uważaj bo sprzedawczynie nie zawsze umią liczyc zwłaszcza na korzysć klienta .W większych sklepach są kasy fiskalne ale takich po trasie jest mało.Co do ludzi to nie ma obaw są mili i uczynni .Mysmy byli gdy na plażach były pustki .Czasami spalismy w takich miejscach że wątpie że ktoś by sie odważył stanąc ale jak widzisz włoś nam z głowy nie spadł .Są plaże gdzie stoją piękne wile czy hotele tam jest bardzo dużo ochrony .Chodzą z bronią i ostrą amunicją .Pilnują wszystkiego .Na jednej plaży bylismy przez trzy dni to własnie ochrona nas pilnowała a w dzien z samego rana nawet nam psa na spacer wyprowadzali.Było to dla nas dziwne bo albanczycy psów rczej nie tolerują .To ci co są muzułmanami .Większosć albanczyków to 100% towi ateisci i im psy nie przeszkadzają.Zdarzyło mi sie że kilka razy Albanki które szły na przeciwko mnie i widziały mojego ostrego psa to na płoty wskakiwały a jak miały czas to przechodziły na drugą strone ulicy .Nad wybrzeżem albanskim jednak ludzie maja inna mentalnośc bo żyją na dorobku turystycznym więc potrafia za are leków psa nawet pogłaskac.Polecam ten kraj bo wiem że i zachodni europejczycy zdąrzyli go już odkryc i będzie tam za niedługo inwazja turystyczna .Wiadomo Polak nie oszczęza ale Francuz ,Włoch i Niemiec ręce zaciera na Albanie .Skąd wiem bo rozmawiałem z takimi po drodze i w Grecji. |
|
 |
frykas1
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Ford chausson Flash 03.
Nazwa załogi: FRYKASY
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Mar 2012 Piwa: 2/8 Skąd: Radzymin-Warszawa
|
Wysłany: 2013-02-11, 11:26
|
|
|
Dziękuję za rady.Chciałbym dowiedzieć się jaką trasę wybrać, czy przez Chorwację, cz Węgry -Serbię-Macedonię. |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2013-02-11, 12:34
|
|
|
Najpieniejsza /kanion rzeki Vrbas/jest przez Bosnie,Czrnogora i Albania ,granica od Ulcinij,bo tam od Szkodra w Albani jest nowa droga.Nie wiem gdzie potem jedziesz ,ale wjedz sobie do Grecji i wracaj Macedonia i Serbia.Sledz moja relacje.Pisze od wczoraj Balkany wiosna. ,ps.nie musisz miec paszportow,ale zielona karte,Barbara Muzyk |
|
|
|
 |
Barbara i Zbigniew Muzyk
Kombatant

|
Wysłany: 2013-02-11, 20:52
|
|
|
Artanek czyba sie pomylilam i pytanie o plaze w Albani zadalam ci w temacie Grecja.Zerknij prosze.Barbara muzyk |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2013-02-13, 20:39
|
|
|
Zbigniew Muzyk napisał/a: | Artanek czyba sie pomylilam i pytanie o plaze w Albani zadalam ci w temacie Grecja.Zerknij prosze.Barbara muzyk | Musze przynieśc notatki z kampera odnosnie podrózy i wtedy napisze koordynaty moje w Albani .Notatki jeszcze do dzisiaj nie przyniesione do domu .A mam tam wszelkie notatki odnosnie cen ,tankowania rachunki za kampingi czy promy mosty i tunele .Jednym słowem wszystko co notowałem . |
|
 |
darol
weteran KMW TEAM

Twój sprzęt: Knaus Sunliner
Nazwa załogi: darole - gorole ;-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Paź 2010 Piwa: 61/24 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2013-02-13, 23:34
|
|
|
artanek napisał/a: | Musze przynieśc notatki z kampera odnosnie podrózy i wtedy napisze koordynaty moje w Albani .Notatki jeszcze do dzisiaj nie przyniesione do domu .A mam tam wszelkie notatki odnosnie cen ,tankowania rachunki za kampingi czy promy mosty i tunele .Jednym słowem wszystko co notowałem . |
Liczymy na te skarby |
_________________ Arek (nie Darek) :P
 |
|
|
|
 |
domino1976
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Sprinter 316CDI T.E.C.
Nazwa załogi: załoga Dżi
|
Wysłany: 2013-04-04, 16:49 Re: Albania lipiec 2013
|
|
|
frykas1 napisał/a: | Witam, na początku lipca chcemy wybrać się do Albanii, prosiłbym o jakieś rady jak jechać, co warto zobaczyć, czy można stać na dziko. Wybieramy się na dwa campery - dwie rodziny z dziećmi. |
Witam,
planowałem co prawda południe Włoch na te wakacje, ale za namową koleżanki z Aten jedziemy z dziećmi (chłopaki 5 i 8 lat;-) przez Bałkany do Grecji ;-)
Niemniej jest to tylko plan i po lekturze kilku relacji z wypraw do Albani, jeżeli nie uda się nam zmieścić w czasi to na Albanii poprzestaniemy...
Jednym słowem... dopisuję się do listy jadących do Albanii na przełomie czerca i lipca |
|
|
|
 |
hubert1234
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Mercedes mb100,Burstner 647 Fiat Ducato
|
Wysłany: 2013-05-04, 23:51 Re: Albania lipiec 2013
|
|
|
domino1976 napisał/a: |
Witam,
planowałem co prawda południe Włoch na te wakacje, ale za namową koleżanki z Aten jedziemy z dziećmi (chłopaki 5 i 8 lat;-) przez Bałkany do Grecji ;-)
Niemniej jest to tylko plan i po lekturze kilku relacji z wypraw do Albani, jeżeli nie uda się nam zmieścić w czasi to na Albanii poprzestaniemy...
Jednym słowem... dopisuję się do listy jadących do Albanii na przełomie czerca i lipca |
Witajcie,
My również mamy podobnie niesprecyzowane plany. Póki co, jesteśmy zdecydowani na Grecję. Ale niekoniecznie musimy tam dojechać. A Albania jak najbardziej jest nam po drodze. Wyjeżdżamy w dniu zakończenia roku szkolnego z racji posiadania córki w wieku lat 9. Może udałoby się coś wspólnie wykombinować i chociaż część trasy pokonać razem. Poniżej link obrazujący nasze bardzo ogólne plany jak najbardziej podlegające modyfikacji.
Grecja
Pozdrawiamy
Beata i Hubert |
|
|
|
 |
Thom
zaawansowany

Twój sprzęt: Weinsberg Orbiter XXX 631G (2005)
|
Wysłany: 2013-05-17, 22:39
|
|
|
Teraz to i ja się zastanawiam czy po drodze do Grecji nie zahaczyć
o Albańskie rejony... |
_________________ były sprzęt: Burstner A532 Active '99
 |
|
|
|
 |
domino1976
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Sprinter 316CDI T.E.C.
Nazwa załogi: załoga Dżi
|
Wysłany: 2013-05-20, 11:07 Albania...
|
|
|
Thom napisał/a: | Teraz to i ja się zastanawiam czy po drodze do Grecji nie zahaczyć
o Albańskie rejony... |
Witam, tutaj nie ma się co zastanawiać tylko wsiadać i jechać :-) My chcemy wyruszyć 21-23 czerwca i w ciągu 10 dni dojechać do Grecji odwiedzając po drodze kilka miejscówek :-) |
|
|
|
 |
|