Bardzo przykro czytać wypociny kolegi Szymka ,który nam starym mówi co mamy robić w kwestiach wiary lub naszego sumienia. Proponuje ten temat zamknąć , a wszystkich zachęcam na rekolekcje wielko-postne.
Wodnik przegiąłes !, obrażając Prezydenta Rzeczpospolitej obrazasz również mnie, gdyz na Niego glosowałem i jestem zadowolony a nawet dumny z Jego postawy, nie uwazam zeby narod Go nienawidzial. Za tą wypowiedz teraz ja ciebie nienawidze, czy o to Ci chodziło?
Oj, oj ale się narobiło. Jeżeli chcesz mnie nienawidzieć, nic na to nie poradzę, Twoja wola. Nie wiem na kogo głosowałeś i nie chcę wiedzieć, ale w polityce tak jak w życiu nie należy mieć skrajnych poglądów.
Ja nie pisałem o obecnie nam urzędującym prezydencie, a o panu Kwaśniewskim który jest teraz doradcą prezydenta Kazachstanu pana Nazarbajewa. Kim był i jest ten pan dla swojego narodu można poczytać w internecie. Ja tego pana nie obraziłem ja tylko napisałem to co wiedzą wszyscy.
Co do drugiego pana to było trochę po bandzie, nie dyrdymały a poważne rozprawy naukowe wygłasza. Sory.
Obaj panowie, zresztą publicznie, mówią że ciężko jest wyżyć z renty prezydenckiej.
Mnie chodziło o to i tylko o to.
Pozdrawiam
Twój sprzęt: złom hymer eriba 544 87'
Nazwa załogi: łoś Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Gru 2009 Piwa: 79/24
Wysłany: 2013-02-18, 00:38
Moim zdaniem to wyjątkowo trudna wymiana poglądów.
Nie jestem nawiedzony, ale temat dotyka kilku problemów. Własnego sumienia, wiary, uczciwości i wielu innych. Jak pogodzić wiarę z przestrzeganiem 10 przykazań i sumieniem, które wielu katolikom ( podobno takich w Polsce najwięcej ) jest obce.
Ilu katolików wybacza sobie złodziejskie praktyki wobec bliźnich, a kleptokratyczne elity władzy rozgrzeszają się przy okazji transmitowanych przez TV mszy Św.
Wobec Karola powinno nam dorosłym być wstyd. Dzieci robią więcej dobrej roboty, niż dorośli.
Zapatrzeni w zdobywanie kasy zapomnieliśmy, że obok nas żyją ludzie mający mniej szczęścia.
P.S. Adam, czy przeoczyłem nr. konta na to hospicjum.
Podaj wyraźnie nr tego konta.
Mój 1% od lat przekazuję chorym na stwardnienie rozsiane.
Twój sprzęt: złom hymer eriba 544 87'
Nazwa załogi: łoś Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Gru 2009 Piwa: 79/24
Wysłany: 2013-02-18, 00:51
WODNIK napisał/a:
Obaj panowie, zresztą publicznie, mówią że ciężko jest wyżyć z renty prezydenckiej.
Ale numer. Za swoją przeszłość i dokonania powinni mieszkać w m3. Wtedy jeszcze na kawior by im starczyło.
Jeden wystrychnął na dudka 10mln Polaków, drugi zagłaskał swoją przeszłość piękną Jolandą.
Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 564/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
Wysłany: 2013-02-18, 08:53
Panowie ...CZAPKI Z GŁÓW !!!
Nie spodziewałem się az takiej reakcji na ten temat , bardzo dziękuję za te deklaracje wpłat na forum jak i te na PW ... rozumiem , że nie każdy ma ochotę ogłaszać światu swoich decyzji
Poniżej są skany ulotki na której znajdziecie wszystkie potrzebne dane do wsparcia budowy naszego hospicjum dla dzieci w Gdyni . Okolica bardzo zaludniona i na Pomorzu będzie to pierwsza taka , stacjonarna , placówka .
Przepraszam Cię drogi Karolu ale ja swój 1% oddam, jak co roku na zwierzęta, z tej prostej przyczyny, że ich głos w wołaniu o pomoc jest najsłabszy. "Ludzkich" fundacji i niezależnych stowarzyszeń jest wiele więcej, co przekłada się na możliwość zgromadzenia odpowiednio większych pieniążków. O zwierzętach, często bezbronnych, porzuconych i chorych, niewiele się mówi a przez to siła ssania funduszy jest niska.
Jak już zakończysz swoją szlachetną akcję, podsuwam Ci pomysł na nową
Twój sprzęt: Dethleffs RT6844 Renault Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Wrz 2008 Piwa: 87/27 Skąd: Lubartów
Wysłany: 2013-02-18, 12:47
Brawo Karol. Jesteś pięknym zaprzeczeniem teorii jaką to złą i interesowną młodzież teraz mamy. Trochę mi przykro, że muszę się przed Tobą wstydzić za niektórych starszych kolegów.
Wodnik napisał
Cytat:
wolontariuszy i innych złodziei
Myślę, że to jakaś pomyłka, bo nie mieści mi się w głowie, że ktoś tak naprawdę może myśleć o ludziach którzy bezinteresownie poświęcają swój czas, swoje umiejętności, często nawet narażają swoje zdrowie lub życie aby nieść pomoc potrzebującym.
Na razie piwo dla Taty bo pewnie ma duży udział w tym jakiego ma syna, a za parę lat może jeszcze będę miał okazję i Tobie postawić
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum