Wysłany: 2013-02-10, 17:56
Witam. Odpowiadam - na istniejący laminat jak najbardziej! Materiał który chcę wykorzystać, płyta warstwowa Al/Pe/Al - czyli 0,3 mm aluminium ok 2,5 mm polipropylenu i 0,3 mm aluminium. Niezwykła lekkość (3,8kg/m2)sztywność większa od blachy aluminiowej, super gladka powierzchnia i wiele innych zalet, włącznie z tłumieniem akustycznym. Kilka kolorów do wyboru. Nazwa handlowa Dibond - najdroższy, Tubond o połowę tańszy i prawdopodobnie nie gorszy i jeszcze kilka innych, włącznie z wersją niepalną.
Twój sprzęt: Nysa N 522
Dołączył: 22 Maj 2012 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: Warszawa - Jabłonna
Wysłany: 2013-02-20, 23:17
Ja byłem na takim :
a / 3 różne ciśnienia obmywania z regulacją temperatury wody :
1/ silny strumień jak z węża strażackiego
2/ łagodny strumień jak prysznic czy deszczownica
3/ aerozol - delikatnie ale tez skutecznie
b / nadmuch powietrzem do wysuszenia również regulowana temperatura i
ciśnienie
c / oczywiście deska podgrzana do temperatury 36 stopni .
d / muzyczka niestety tylko po japońsku .
Wysłany: 2013-06-21, 12:32
Witam. Nie ukrywam, że był przestój. Ale prace trwają. Nie długo wrzucę kilka zdjąć. Jestem na etapie wykańczania zewnętrznych powłok. Sam nie mogę doczekać się efektu
Twój sprzęt: Fiat ducato integra 6,8 m 1,9 td 1990
Wysłany: 2013-07-03, 10:39
zbyszek9 napisał/a:
Ja byłem na takim :
a / 3 różne ciśnienia obmywania z regulacją temperatury wody :
1/ silny strumień jak z węża strażackiego
2/ łagodny strumień jak prysznic czy deszczownica
3/ aerozol - delikatnie ale tez skutecznie
b / nadmuch powietrzem do wysuszenia również regulowana temperatura i
ciśnienie
c / oczywiście deska podgrzana do temperatury 36 stopni .
d / muzyczka niestety tylko po japońsku .
A czy ktoś z szanownych forumowiczów wie ile L I T R Ó W wody zużywa ta toaleta?
Pytam, bo jak czytam na zagranicznych forach, to nowoczesnych camperach przeważają toalety próżniowe, które zużywają od 0,25 do 0,55 L I T R A wody, którą niestety trzeba wozić
Wysłany: 2013-07-03, 20:41
Prawdę mówiąc nie takie cudo miałem na myśli, można kupić w Polsce toaletę wyposażoną w młynek nieczystości z pompą tłoczącą ścieki i z rurą do przyłącza fi 50. Taki sedes nie ma klasycznej spłuczki i zużywa ok 2l wody na spłukanie. Podłącza się to do normalnej sieci wod/kan
, ponadto nie musi być tzw. spadu rury odprowadzającej.
http://www.laboutiquemult...ilence-eco--sfa
Zasadniczo młynek jest cały czas zalany cieczą. Ma swój pojemnik i gdy pływak stwierdzi nadmierny poziom - włącza się młynek. Z moich obserwacji po dodaniu około 1,5 litra. Na przemielenie tej ilości i wypchnięcie na wysokość 1,7 metra potrzebuje mniej niż 0,5 s. Do młynka są 3 wejścia - dwa małe (jak do umywalki) i jedno duże jak z klasycznej muszli klozetowej. Sądzę że po zastosowaniu szczelnego połączenia i kolana 30 stopni - spłukiwanie wcale nie byłoby potrzebne - wystarczą w zupełności inne ciecze. Chyba że w ramach grubszego serwisu. Swoje urządzenie kupiłem na allegro.... Trafiają się w cenie około 300-500 złotych, oczywiście nowe!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum