|
|
Zlot w Pajęcznie |
Autor |
Wiadomość |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2008-05-20, 22:51 Zlot w Pajęcznie
|
|
|
W czwartek w NTL (to ta telewizja co była na zlocie, dostępna w okolicy Radomska) o godzinie 19.55 będzie reportaż ze zlotu. Podzielili zlot na dwie części i ta ma być o kamperkach. Prosba do kolegów z Radomska nagrajcie program. Ja postaram się podjechać w okolice radomska i nagrać w kamperku, ale gdyby ktoś z lokalnych nagrał to by było super.
W piątek w Dzienniku Łódzkim ma być artykuł tylko część o 4x4 a o kamperach w innym terminie podobno za dwa tygodnie. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2008-05-24, 10:38
|
|
|
Mam nagrany na DVD ten reportaż z naszego zlotu. Troszkę szkoda, że przedstawia tylko trzy załogi i to w zasadzie jest o kamperach nie o zlocie. Pewnie w naszym a bardziej moim pojęciu atrakcją spotkania naszego był zlot i ludzie zlotu, natomiast dla patrzącego z boku (dziennikarza, ekipy TV i pajęczaków) atrakcją są te nasze bryczki. Tym się różnimy od pozostałej części społeczeństwa, że te wszystkie samochody widzieliśmy, siedzieliśmy w środku, nawet braliśmy udział w konsumpcji..., a oni nie. Wielu z nich nigdy nie widziało takiego stwora. Wracając do reportażu. Trwa około 15 minut i tak generalnie jest fajny. Jest inny niż redaktora Ziętarskiego. Bardziej techniczno-eksploatacyjny. Może ktoś zna sposób na przerobienie z DVD na jakiś format do strawienia przez Email.
Myślę że dobrze by było zbierać takie "nasze, o nas" reportaże. Jak się uzbiera całe DVD wtedy zrobić kopie dla wszystkich.
Jeśli ktoś ma na DVD reportaż Polsatu z Kazimierza to bardzo proszę o kopię. Zmontować z dwóch czy więcej DVD potrafię to pilotował bym tą sprawę. Ja mam tamten na kasecie VHS ale to jest kaszaniarstwo.
Był jeszcze artykuł w piątkowym "Dzienniku Łódzkim" na razie o terenówkach, o kamperach ma być nieco później.
Pajęczno 4x4.PDF
|
Pobierz Plik ściągnięto 864 raz(y) 1,62 MB |
|
Ostatnio zmieniony przez janusz 2008-05-24, 10:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
martes
weteran "Miła Karawana"
Twój sprzęt: baz campera
|
Wysłany: 2008-05-24, 10:43
|
|
|
Jeden z tych stworów to chyba mój .... jak wypadł a w zasadzie jak wypadliśmy we dwóch ? |
_________________ MARTESIK...
 |
|
|
|
 |
kimtop
Kombatant
Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 144/44 Skąd: Opoczno
|
Wysłany: 2008-05-24, 10:46
|
|
|
janusz napisał/a: | Jeśli ktoś ma na DVD reportaż Polsatu z Kazimierza to bardzo proszę o kopię. |
Ja mam na twardym dysku dekodera.Nie wiem czy jest możliwość zgrania na DVD. |
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko. |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

|
Wysłany: 2008-05-24, 10:49
|
|
|
martes napisał/a: | Jeden z tych stworów to chyba mój .... jak wypadł a w zasadzie jak wypadliśmy we dwóch ? |
Marcinku jesteś bardzo medialny. Stanowisko Rzecznika Prasowego CT jest do objęcia |
|
|
|
 |
CrazyJack
zaawansowany 100% włóczykija

Twój sprzęt: T5 California 4x4
Nazwa załogi: CrazyTeam
|
Wysłany: 2008-05-28, 11:49
|
|
|
janusz napisał/a: | Może ktoś zna sposób na przerobienie z DVD na jakiś format do strawienia przez Email.
Myślę że dobrze by było zbierać takie "nasze, o nas" reportaże. Jak się uzbiera całe DVD wtedy zrobić kopie dla wszystkich. |
Januszu,
Jak najbardziej jest sposób na przerobienie tego na format do strawienia jednak niestety za duzo bedzie ważył dla przepustowości maila.
Przy większej kompresji i mniejszej rozdzielczości będzie bardzo słaba jakość.
Mogę przygotować z tego plik ok. 300MB w rozdzielczości jeszcze do przyjęcia,
poproszę tylko o miejsce na serwerze aby go tam umieścić oraz o DVD z materiałem.
Również jestem za tym aby zbierać materiały i reportaże o nas.
Mogę się tym zająć, przygotować kompilację na DVD - poproszę jednak o materiały w jak najlepszej rozdzielczości.
...poza wszystkim mam nadzieje, że już niedługo uda się pokazać kampery większej liczbie odbiorców |
_________________ "Rzec można, że odwieczną tajemnicą świata jest jego poznawalność." [Einstein]
Llink www to moja praca |
|
|
|
 |
TomekW
weteran

Twój sprzęt: Hymermobil 650 '79
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Piwa: 28/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2008-05-28, 19:00
|
|
|
Jak już uda się zrobić jakiś strawny format, proponuję wrzucić go tu: http://chomikuj.pl
Może być dostępny dla wszystkich albo chroniony hasłem - według uznania |
|
|
|
 |
CrazyJack
zaawansowany 100% włóczykija

Twój sprzęt: T5 California 4x4
Nazwa załogi: CrazyTeam
|
Wysłany: 2008-05-28, 23:03
|
|
|
TomekW napisał/a: | Jak już uda się zrobić jakiś strawny format, proponuję wrzucić go tu: http://chomikuj.pl
Może być dostępny dla wszystkich albo chroniony hasłem - według uznania |
Może być i chomikuj.pl - takich serwisów jest wiele,
myślałem bardziej o miejscu na serwerze camperteam.pl jako bezpośrednio związanym z tematem.
Kwestię hasła dostępu proponuję rozwiązać w następujący sposób:
1. Twórca/Autor danego materiału filmowego określa zasady dostępu:
a. wszyscy użytkownicy internetu
b. zalogowani na camperteam
c. nie zalogowani na camperteam lecz czytający strony camperteam - pozyskując jednocześnie na jego stronach hasło, ogólnie dostępne w odpowiednim dziale.
2. Materiały telewizyjne, których prawa ma dana stacja telewizyjna umieszczamy po uzyskaniu odpowiednich zgód/praw do umieszczenia na stronie www.
3. Prawa do wizerunku osób pokazywanych w materiałach reportażowych określa jasno prawo autorskie.
To tyle mojego bełkotu, generalnie patrząc na postęp jakości informacji przekazywanych w internecie oraz jego postępu myślę, że warto pokusić się o audio-wizualne przekazy dot. naszego forum
Ciekaw jestem co na to admini
PS.: Januszu, chyba poruszyłem sprawy nie związane z tematem, proszę zatem o przeniesienie do odpowiedniego działu. Dziękuje. |
_________________ "Rzec można, że odwieczną tajemnicą świata jest jego poznawalność." [Einstein]
Llink www to moja praca |
|
|
|
 |
paf
Administrator
Twój sprzęt: Rimor Katamarano 8 czasami :)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 37/20 Skąd: Pajęczno
|
Wysłany: 2008-05-28, 23:55
|
|
|
CrazyJack napisał/a: | myślałem bardziej o miejscu na serwerze camperteam.pl jako bezpośrednio związanym z tematem. |
CrazyJack napisał/a: | Ciekaw jestem co na to admini |
Gdy zaczynają wchodzić w grę materiały wideo to zaczynają się duże powierzchnie dyskowe oraz jeszcze większe transfery - tu już trzeba się bardziej zastanowić co ile gdzie itp
nic nie jest niewykonalne - jednak sprawa wymaga namysłu - ponamyślam się z Januszem ale to po urlopie |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|