Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zlot w Pajęcznie
Autor Wiadomość
janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2008-05-20, 22:51   Zlot w Pajęcznie

W czwartek w NTL (to ta telewizja co była na zlocie, dostępna w okolicy Radomska) o godzinie 19.55 będzie reportaż ze zlotu. Podzielili zlot na dwie części i ta ma być o kamperkach. Prosba do kolegów z Radomska nagrajcie program. Ja postaram się podjechać w okolice radomska i nagrać w kamperku, ale gdyby ktoś z lokalnych nagrał to by było super.
W piątek w Dzienniku Łódzkim ma być artykuł tylko część o 4x4 a o kamperach w innym terminie podobno za dwa tygodnie.

janusz 
Kombatant
Szeryf

Wysłany: 2008-05-24, 10:38   

Mam nagrany na DVD ten reportaż z naszego zlotu. Troszkę szkoda, że przedstawia tylko trzy załogi i to w zasadzie jest o kamperach nie o zlocie. Pewnie w naszym a bardziej moim pojęciu atrakcją spotkania naszego był zlot i ludzie zlotu, natomiast dla patrzącego z boku (dziennikarza, ekipy TV i pajęczaków) atrakcją są te nasze bryczki. Tym się różnimy od pozostałej części społeczeństwa, że te wszystkie samochody widzieliśmy, siedzieliśmy w środku, nawet braliśmy udział w konsumpcji..., a oni nie. Wielu z nich nigdy nie widziało takiego stwora. Wracając do reportażu. Trwa około 15 minut i tak generalnie jest fajny. Jest inny niż redaktora Ziętarskiego. Bardziej techniczno-eksploatacyjny. Może ktoś zna sposób na przerobienie z DVD na jakiś format do strawienia przez Email.
Myślę że dobrze by było zbierać takie "nasze, o nas" reportaże. Jak się uzbiera całe DVD wtedy zrobić kopie dla wszystkich.
Jeśli ktoś ma na DVD reportaż Polsatu z Kazimierza to bardzo proszę o kopię. Zmontować z dwóch czy więcej DVD potrafię to pilotował bym tą sprawę. Ja mam tamten na kasecie VHS ale to jest kaszaniarstwo.
Był jeszcze artykuł w piątkowym "Dzienniku Łódzkim" na razie o terenówkach, o kamperach ma być nieco później.

Pajęczno 4x4.PDF
Pobierz Plik ściągnięto 864 raz(y) 1,62 MB

Ostatnio zmieniony przez janusz 2008-05-24, 10:46, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

martes 
weteran
"Miła Karawana"

Twój sprzęt: baz campera
Piwa: 7/4
Wysłany: 2008-05-24, 10:43   

Jeden z tych stworów to chyba mój .... jak wypadł a w zasadzie jak wypadliśmy we dwóch ?

kimtop 
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-TOURER
Piwa: 144/44
Wysłany: 2008-05-24, 10:46   

janusz napisał/a:
Jeśli ktoś ma na DVD reportaż Polsatu z Kazimierza to bardzo proszę o kopię.

Ja mam na twardym dysku dekodera.Nie wiem czy jest możliwość zgrania na DVD.

Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.

janusz 
Kombatant
Szeryf

Wysłany: 2008-05-24, 10:49   

martes napisał/a:
Jeden z tych stworów to chyba mój .... jak wypadł a w zasadzie jak wypadliśmy we dwóch ?

Marcinku jesteś bardzo medialny. Stanowisko Rzecznika Prasowego CT jest do objęcia :haha:

CrazyJack 
zaawansowany
100% włóczykija

Twój sprzęt: T5 California 4x4
Nazwa załogi: CrazyTeam
Piwa: 18/9
Wysłany: 2008-05-28, 11:49   

janusz napisał/a:
Może ktoś zna sposób na przerobienie z DVD na jakiś format do strawienia przez Email.
Myślę że dobrze by było zbierać takie "nasze, o nas" reportaże. Jak się uzbiera całe DVD wtedy zrobić kopie dla wszystkich.

Januszu,

Jak najbardziej jest sposób na przerobienie tego na format do strawienia jednak niestety za duzo bedzie ważył dla przepustowości maila.
Przy większej kompresji i mniejszej rozdzielczości będzie bardzo słaba jakość.

Mogę przygotować z tego plik ok. 300MB w rozdzielczości jeszcze do przyjęcia,
poproszę tylko o miejsce na serwerze aby go tam umieścić oraz o DVD z materiałem.

Również jestem za tym aby zbierać materiały i reportaże o nas.
Mogę się tym zająć, przygotować kompilację na DVD - poproszę jednak o materiały w jak najlepszej rozdzielczości.

...poza wszystkim mam nadzieje, że już niedługo uda się pokazać kampery większej liczbie odbiorców :bajer

TomekW 
weteran

Twój sprzęt: Hymermobil 650 '79
Piwa: 28/5
Wysłany: 2008-05-28, 19:00   

Jak już uda się zrobić jakiś strawny format, proponuję wrzucić go tu: http://chomikuj.pl
Może być dostępny dla wszystkich albo chroniony hasłem - według uznania :)

CrazyJack 
zaawansowany
100% włóczykija

Twój sprzęt: T5 California 4x4
Nazwa załogi: CrazyTeam
Piwa: 18/9
Wysłany: 2008-05-28, 23:03   

TomekW napisał/a:
Jak już uda się zrobić jakiś strawny format, proponuję wrzucić go tu: http://chomikuj.pl
Może być dostępny dla wszystkich albo chroniony hasłem - według uznania :)

Może być i chomikuj.pl - takich serwisów jest wiele,
myślałem bardziej o miejscu na serwerze camperteam.pl jako bezpośrednio związanym z tematem.

Kwestię hasła dostępu proponuję rozwiązać w następujący sposób:

1. Twórca/Autor danego materiału filmowego określa zasady dostępu:
a. wszyscy użytkownicy internetu
b. zalogowani na camperteam
c. nie zalogowani na camperteam lecz czytający strony camperteam - pozyskując jednocześnie na jego stronach hasło, ogólnie dostępne w odpowiednim dziale.

2. Materiały telewizyjne, których prawa ma dana stacja telewizyjna umieszczamy po uzyskaniu odpowiednich zgód/praw do umieszczenia na stronie www.

3. Prawa do wizerunku osób pokazywanych w materiałach reportażowych określa jasno prawo autorskie.

To tyle mojego bełkotu, generalnie patrząc na postęp jakości informacji przekazywanych w internecie oraz jego postępu myślę, że warto pokusić się o audio-wizualne przekazy dot. naszego forum :idea:

Ciekaw jestem co na to admini :?:

PS.: Januszu, chyba poruszyłem sprawy nie związane z tematem, proszę zatem o przeniesienie do odpowiedniego działu. Dziękuje.

paf 
Administrator

Twój sprzęt: Rimor Katamarano 8 czasami :)
Piwa: 37/20
Wysłany: 2008-05-28, 23:55   

CrazyJack napisał/a:
myślałem bardziej o miejscu na serwerze camperteam.pl jako bezpośrednio związanym z tematem.

CrazyJack napisał/a:
Ciekaw jestem co na to admini :?:

Gdy zaczynają wchodzić w grę materiały wideo to zaczynają się duże powierzchnie dyskowe oraz jeszcze większe transfery - tu już trzeba się bardziej zastanowić co ile gdzie itp

nic nie jest niewykonalne - jednak sprawa wymaga namysłu - ponamyślam się z Januszem ale to po urlopie ;)

Odpowiedz do tematu