Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
2007 - a dalej to .... życie pisało różne scenariusze.
Autor Wiadomość
wbobowski 
Kombatant
moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Piwa: 354/135
Wysłany: 2013-03-04, 14:00   

JaWa napisał/a:
Też wtedy byłem bezdomny, wywalili mnie z CCP

Jak z tego i tego co pisał Janusz wynika, CCP zajmowało sie tylko wywalaniem swoich członków :haha: :haha: :haha:

Nasze kamperki
Postaw piwo autorowi tego posta

eler1 
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Piwa: 52/129
Wysłany: 2013-03-04, 19:50   

wbobowski napisał/a:
CCP zajmowało sie tylko wywalaniem swoich członków
Co by nie pisać ale bez Jana i CCP oraz Pawła P. nie było tego forum i nas w tym miejscu , relacji i spotkań. :mrgreen:

Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.

wbobowski 
Kombatant
moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Piwa: 354/135
Wysłany: 2013-03-04, 20:16   

eler1 napisał/a:
nie było tego forum i nas w tym miejscu , relacji i spotkań

Tego nigdy nie wiadomo.
A że było jak było, dlatego Janusz wspomina o tym. Ja już o tym słyszałem, choć w 2007 jeszcze mnie tu nie było, ale nowi członkowie nie mają o tym pojęcia... bo niby skąd by mieli mieć. Dlatego wspominki nie są złe, a wręcz przeciwnie.

Nasze kamperki

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2013-03-04, 20:30   

eler1 napisał/a:
Co by nie pisać ale bez Jana i CCP oraz Pawła P. nie było tego forum

A tego to nie wiadomo. Może masz rację kto to wie.

Wracając do wspomnień.
Na maj planowany był zlot w Pajęcznie. Ze względu na sytuację polityczną został odwołany. Z CCP już nie miał kto przyjechać a z CT jeszcze nie miał kto. Pierwszy miesiąc istnienia to 30 osób. Wielu zarejestrowało się tylko aby popatrzeć.
Myśl o majowym zlocie miała dosyć duże znaczenie bo zaczęliśmy o tym rozmawiać. Paweł Pawlak zaproponował spotkanie w formule "malej karawany". Swój zlot zorganizowało forum Bońkowskich i nasza grupa postanowiła dołączyć się. Zlot zakończył się rozłamem już nie tylko w internecie ale i w realu. Dwie grupy ludzi na jednym zlocie przekrzykiwała się i skończyło się awanturką. Głośne skandowanie hasła CamperTeam chyba mocno denerwowało. :haha:
Po tym zlocie powstał CamperNetClub a myśmy zaczęli rozmawiać o swoim zlocie na jesieni. W końcu kwietnia było nas już około 100 załóg i w maju padła propozycja zlotu w Wadowicach.

kazbar 
weteran

Piwa: 36/4
Wysłany: 2013-03-04, 22:04   

Camper Club Poland mimo zawirowań organizował dalej swoje zloty. Tutaj info o zlocie na Węgrzech. Ostatnim był IV tzw. "Ponad podziałami" w Ścibożu. Relację wkleję w gdy historia tu go sięgnie.

Rozmowa z Janem Kowalskim, założycielem Camper Clubu Poland.
Trzeci zlot Camper Clubu Poland odbył się w tym roku na Węgrzech, w miejscowości Püspökladány, w pierwszych dniach maja.

Dlaczego właśnie tam?
Z propozycją spotkania na Węgrzech wystąpił nasz klubowy kolega Mirek Kalinin (nr 03 CCP).Po pierwsze: coś nowego. Po drugie: egzotycznego. A po trzecie: kamperowego! Pierwszym etapem wyjazdu była zbiórka w Zakopanem na kempingu „Pod Krokwią”, skąd przez Słowację i północne Węgry kawalkada samochodów – cała i zdrowa – dotarła do punktu docelowego, zlokalizowanego kilkadziesiąt kilometrów od granicy z Rumunią, na przepięknym węgierskim kempingu oferującym gościom termalne baseny z leczniczą borowinową wodą.
Kampery z flagą Camper Club Poland widoczne były też na przejściach granicznych w Bieszczadach i Pieninach. Z zachodu, północy i północnego zachodu słychać było w tych dniach przyjemny dla ucha warkot kamperów wszelkich marek i typów.

Czy to znaczy, że CCP odchodzi od tradycji typowych, „stacjonarnych” zlotów na rzecz wspólnych kamperowych wyjazdów?

Ideą karawaningu jest przemieszczanie się. Kamper to pojazd łączący w sobie hotel, restaurację i cztery kółka w jednym. Pobyt „osiadły”, czyli w jednym miejscu przez kilka dni, to typowa domena niezmotoryzowanych, bądź niezarażonych bakcylem kamperowania turystów. Tylko dzięki naszym pojazdom możemy wcielić w życie słynną dewizę: jak najmniej wydać, jak najwięcej zwiedzić. Camper Club Poland to grupa zapaleńców, odkrywców i poszukiwaczy przygód. Możemy zagrzać w jednym miejscu najwyżej kilkanaście godzin! Nie znaczy to jednak, że pobyt w grupie przyjaciół przedkładamy nad włóczęgę w nieznane. Dwa ostatnie, „stacjonarne” zloty pokazały, że i w ten sposób też można się doskonale bawić. Kamper jednak, to „moja wolność”, to „wiatr we włosach”, to niczym nieograniczona swoboda i przyjemność. Wypad na Węgry był pierwszym tego typu spotkaniem z „wiatrem we włosach”, co nie znaczy, że następne nie będzie „osiadłe”.

Ile załóg uczestniczyło w spotkaniu?

Nie liczyłem. Część załóg zameldowała się dokładnie w wyznaczonym terminie, a część znacznie później. Ze względu na niewielką odległość od granicy rumuńskiej, kilka załóg po krótkim pobycie zdecydowało się na wypad do tego pięknego kraju. Ostatni kamper dotarł na miejsce, gdy dosłownie opuszczaliśmy już kemping w Püspökladánach kierujac się do Miskolca i Egeru (była to załoga Volkswagena LT-35 „Hehn”, czyli Basia i Kazek Kluska – nr 35 CCP). W chwilach „hossy” naliczyłem jednak 15 kamperów. Dziękuję wszystkim za ich obecność i fantastyczne humory.

A jak „węgierski meeting” wpłynął na kondycję CCP?

Odnoszę wrażenie, że bardzo pozytywnie i... jakby jeszcze bardziej zacieśnił kontakty naszej kamperowej braci.

Najbliższe plany?

Czwarty z kolei zlot Camper Clubu Poland odbędzie się tym razem ponownie w Polsce. Spotkamy się 21 września na kempingu w Ściborzu (woj. opolskie) w Ośrodku Wypoczynkowym „Fregata” nad Jeziorem Otmuchowskim. Mam nadzieję, że będzie udany i dostarczy klubowiczom wielu atrakcji i niezapomnianych wrażeń.

Bardzo serdecznie dziękuję za rozmowę i życzę Camper Club Poland równie udanego następnego zlotu.
Rozmawiał: Kazimierz Kluska

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 566/755
Wysłany: 2013-03-24, 23:06   

i co dalej Januszu... opowieść zatrzymała się na 2007 , będzie dalsza ? :kwiatek2

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2013-03-24, 23:47   

No name napisał/a:
i co dalej Januszu.

Dalszą historię pisze czas.
Zastanawiam się czy powinno być dalej. Jeżeli już to pewnie nowy wątek, "Historia CamperTeamu" Nie wiem czy powinno pisać się sagę o żyjących i nieźle trzymających się.

Chwilowo nie mam tego czasu. Trzeba pieca pilnować bo istna Syberia -10.
Myślę że coś urodzi się z tego wątku o wspomnieniach, zobaczymy.

MILUŚ 
Kombatant
CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Piwa: 197/160
Wysłany: 2013-03-25, 08:51   

Czekałem w tym wątku na historię CT całego 2007 i.............
I nadejszła wielkopomna chwila.............grudzień '07...........dołączyłem do szanownego grona :mrgreen:
I trwam i będe trwać :spoko

Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!

Odpowiedz do tematu