|
Jaki uklad wnetrza na 2+2? |
| Autor |
Wiadomość |
adamer
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: T3 Westfalia Joker, Renault Possl Roadmaster
|
Wysłany: 2013-03-19, 14:45
|
|
|
Naiwny taki nie jestem by wierzyc ze wszyscy, ale fakt ze wielu tak jezdzi, a jak sa na to przepisy to wczesniej czy pozniej sie "beknie" i zapewne nie pomoze tlumaczenie, ze koledzy z camperteamu tez ponad setke jezdza
Taki uklad jak sugerujesz bylby super, ale to sie nie pewnie nie uda przy dlugosci do 6m |
|
|
|
 |
adamer
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2013-03-19, 23:01
|
|
|
Nawet nie wiedzialem ze nie tylko u nas przerabia sie busy na kampery. Szperajac w sieci natknalem sie na cos takiego http://www.benimar.com.es...es-2013/benivan
Ladnie zrobiony, chyba francuska firma. Tyle ze nowe sa dla mnie zbyt drogie, a uzywanych nie widac. Chyba niezbyt dlugo robia na busach.
Dzieki sliczne za dotychczasowe uwagi, spodziewalem sie jednak czegos bardziej konkretnego np.: mam/mialem/ widzialem taki model ......... ten powinien spelnic twoje oczekiwania. itp
Ja niewiele kamerkow zwiedzilem i teraz poszukujac po sieci dobrego dla mnie rozkladu wpadam w coraz wieksze pomieszanie. Przydaloby mi sie odwiedzic jakas wystawe nowych i uzywanych kamperow . Ta w Austri jest ciekawa, ale niestety juz we czwartek czas do pracy na 5 tyg. |
| Ostatnio zmieniony przez adamer 2013-03-27, 22:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
adamer
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2013-03-27, 22:16
|
|
|
Na wyjezdzie,ale sledze mobile.de w poszukiwaniu optymalnego modelu. Po powrocie planowany objazd paru miejsc i o ile nic super sie nie znajdzie to przelozenie zakupu na jesien, gdzie i wiekszy wybor i ceny nizsze.
Na razie znalazlem ciekawego blaszaka z super silnikiem, fakt ze tak nie do konca 2+2,ale pewnie sie da, martwia mnie tylko te male butle na gaz oraz spora ilosc blach do ponownego malowania.
http://szukaj.pl.mobile.e.../176646900.html
Poza wieloma innymi Integralnymi samochdami znalazlem taka bardzo tania ciekawostke
FF Tabbert,niby z 1992r. Na masce znaczek Fiata, kierwnica od Mercedesa, deska wyglada na lato 80-te. Za te pienadze moze byc ciekawym zakupem, tym bardziej ze juz ma rampe , ktora moznaby wykorzystac na skuter
http://szukaj.pl.mobile.e.../176287933.html
A tak przy okazji moze smieszne dla niektorych pytanie: z czego jest robiona zabudowa Integrali? Czy to aluminium? |
|
|
|
 |
adamer
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2013-03-27, 22:17
|
|
|
Na wyjezdzie,ale sledze mobile.de w poszukiwaniu optymalnego modelu. Po powrocie planowany objazd paru miejsc i o ile nic super sie nie znajdzie to przelozenie zakupu na jesien, gdzie i wiekszy wybor i ceny nizsze.
Na razie znalazlem ciekawego blaszaka z super silnikiem, fakt ze tak nie do konca 2+2,ale pewnie sie da, martwia mnie tylko te male butle na gaz oraz spora ilosc blach do ponownego malowania.
http://szukaj.pl.mobile.e.../176646900.html
Poza wieloma innymi Integralnymi samochdami znalazlem taka bardzo tania ciekawostke
FF Tabbert,niby z 1992r. Na masce znaczek Fiata, kierwnica od Mercedesa, deska wyglada na lato 80-te. Za te pienadze moze byc ciekawym zakupem, tym bardziej ze juz ma rampe , ktora moznaby wykorzystac na skuter
http://szukaj.pl.mobile.e.../176287933.html
A tak przy okazji moze smieszne dla niektorych pytanie: z czego jest robiona zabudowa Integrali? Czy to aluminium? |
|
|
|
 |
tolo61
Kombatant DUDI

Twój sprzęt: Blaszak Ducato Jeszcze blaszak...kiedy???
Nazwa załogi: DUDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Maj 2009 Piwa: 101/26 Skąd: Poznan
|
Wysłany: 2013-03-28, 10:05
|
|
|
Hej...
Odpowiedziałem Tobie w mailu...
Dotyczy wszystkich kamperów nie tylko integrali...
Pozdrawiam
Tak przy okazji
Kierownica w tym Tabbercie tez jest od fiata tylko naklejka od mesia.....
Dach był naprawiany i parę innych rzeczy...to tak przy okazji...
O wilgoci i umywalce nie wspomnę....
Jednak jeżeli pasuje Tobie taki układ wnętrza, to myślę, że cena jest aż nadto adekwatna do stanu....
I generalnie wygląda fajnie....i ma rampe...
Ja bym go brał.....
Wsadził parę złotych i miał coś na parę lat...chyba że .....
Znalazł bym coś równie atrakcyjnego a młodszego
Nie oszukujmy się ..integrale są w cenie i NIKT prezentów nie robi nieznajomym...ŻYCIE...
Tylko zwróć uwagę na DMC....3650....
Wejdź na stronę tego handlarza...coś tam jeszcze ma...
|
_________________ Przed nim było parę ale ten ..Był zaje...
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=20376
Teraz próbuję
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=31540
 |
|
|
|
 |
Robinson_44
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Błękitek Ducato 3,0 H3L3 177 KM
Nazwa załogi: RobinSony
|
Wysłany: 2013-03-28, 18:55
|
|
|
Witam,
Proszę wybaczyć, że tak na Krzysia wykorzystując okazję tematu: rejestrować na specjalny czy ciężarowy. Niedługo odbieram zabudowę na Fiacie Ducato L3H3 i zastanawiam się jakie mogłyby wynikać ewentualne korzyści z rejestracji na ciężarowy? O ile mi wiadomo przepisy wyraźnie określają jaki pojazd jest pojazdem ciężarowym, a dokładniej mówią o tym, że przedział kierowcy musi być na stałe odgrodzony ścianą od przestrzeni ładunkowej. Czy się mylę ? Jeżeli tego warunku pojazd nie spełnia żaden diagnosta nie wyda ponoć świadectwa homologacji. A co z jazdą przez np: Niemcy w weekend ? Ciężarowe muszą stać, a kampery normalnie mogą jechać. Podkreślam, ze bazuję na opiniach uzyskanych w firmach profesjonalnie robiących zabudowy.
Czy ktoś z forumowiczów ma głębszą wiedzę na ten temat ?
Łączę pozdrowienia. |
_________________ Robinson_44
Idąc przed siebie nie oglądaj się wstecz, patrz dokąd zmierzasz, zawsze pamiętaj skąd przychodzisz.
 |
|
|
|
 |
Cykada
weteran
Twój sprzęt: Sprinter 2.9TD
Nazwa załogi: RodzinkaPL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lip 2009 Piwa: 12/9 Skąd: Dzierżoniów
|
Wysłany: 2013-03-28, 19:13
|
|
|
| jazda ciężarowym w święta w niemcowni do 3.5t dozwolona a i chyba do 7.5t ? |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2013-03-28, 20:02
|
|
|
| del |
| Ostatnio zmieniony przez Fux 2013-03-28, 21:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
tolo61
Kombatant DUDI

Twój sprzęt: Blaszak Ducato Jeszcze blaszak...kiedy???
Nazwa załogi: DUDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Maj 2009 Piwa: 101/26 Skąd: Poznan
|
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2013-03-28, 21:10
|
|
|
| tolo61, skasuj, pomyliłem z ruchem po autostradach w D. |
|
|
|
 |
fortero
trochę już popisał

Twój sprzęt: FIAT DUCATO KNAUS SPORT TI 650 MG
Nazwa załogi: Joanna i Rafał
|
Wysłany: 2013-03-28, 21:11
|
|
|
| kolego adamer benimar to jest zabudowa hiszpańska nie polecam |
|
|
|
 |
adamer
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2013-03-28, 22:32
|
|
|
Hiszpanska czyli jakosc kiepska? Na zdjeciach wyglada niezle
Tez myslalem o zarejestowaniu na ciezarowy, glownie z powodu ograniczenia predkosci dla kamperow. Jednak zdecydowanie nie mam zamiaru odgradzac sie od czesci pasazerskiej ;-/ |
|
|
|
 |
Robinson_44
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Błękitek Ducato 3,0 H3L3 177 KM
Nazwa załogi: RobinSony
|
Wysłany: 2013-03-28, 22:36
|
|
|
Ale stała przegroda to warunek niezbędny by diagnosta podpisał się pod homologacją. Niestety nie da się tego obejść |
_________________ Robinson_44
Idąc przed siebie nie oglądaj się wstecz, patrz dokąd zmierzasz, zawsze pamiętaj skąd przychodzisz.
 |
|
|
|
 |
adamer
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2013-03-28, 22:50
|
|