|
|
|
monitring GPS |
| Autor |
Wiadomość |
Notker
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: VW LT35
|
Wysłany: 2012-09-02, 20:14
|
|
|
Witam, ja polecam autoalarm Albatross S1 który mam zamontowany u siebie. Jest to alarm z powiadomieniem GSM informującym o zdarzeniach na poszczególnych czujnikach. Np. po otwarciu drzwi mamy od razu esms z opisem zdarzenia oraz telefon z urządzenia podsłuchowego z pojazdu. Alarm ma również funkcję lokalizatora o ile operator GSM którego kartę SIM zastosowaliśmy w alarmie , udostępnia tą usługę.
Alarm ten uratował nas prawdopodobnie przed włamaniem na Węgrzech, bowiem chwilkę po dostarczeniu esms-a byliśmy przy pojezdzie obok którego byli domniemani rabusie testujący reakcję na alarm.Koszty esms-ów za granicą są znikome o ile mamy dobrze skalibrowane czujniki ruchu i lawetowania i nie wysyłające fałszywych alarmów. |
|
|
|
 |
HarryLey4x4
weteran

Twój sprzęt: Elnagh Gigant Nissan Patrol rules
|
Wysłany: 2012-09-03, 07:18
|
|
|
| Albatross S1 to nie autoalarm tylko system powiadamiania (edit: jest chyba także autoalarm, ale to co piszę poniżej dotyczy samego powiadamiacza). Można go podłączyć do alarmu w pojeździe lub gdziekolwiek indziej i tam zdefiniować wszelkie zakresy na jakich ma pracować. Definiowalne są numery na jakie ma iść powiadomienie, można modyfikować komunikaty, podsłuch rzeczywiście się przydaje - miałem okazję parę razy sprawdzać czy nasz pies jest poddenerwowany ;-), ma także możliwość wysterowania na jakieś przekaźniki , czyli możliwość pobudzenia np. czujników, albo syreny. Bardzo fajny sprzęcik, tylko trzeba się wczytać w instrukcję. |
|
 |
antwad
stary wyga
Twój sprzęt: Dethleffs Advantage T5801
Pomógł: 5 razy Dołączył: 22 Sty 2007 Piwa: 17/68 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2012-09-03, 07:41
|
|
|
| HarryLey4x4 napisał/a: | | Albatross S1 to nie autoalarm tylko system powiadamiania. |
To nie do końca tak. Jest cała rodzina urządzeń wykorzystujących system powiadamiania GSM.
I tak Albatross S1-I to urządzenie powiadamiania SMS, ale już Albatross S1-AP ma funkcje alarmu samochodowego z możliwością uzbrajania/rozbrajania przy pomocy pilotów, wejściami do zewnętrznych czujników, immobilizerem, załączaniem syreny itd oraz wszystkimi funkcjami powiadamiania SMS.
Jest jeszcze Albatross S1-ABO, który od powyższego różni się brakiem pilotów, a aktywacja/deaktywacja jest realizowana poprzez kartę zbliżeniową.
A poza tym sprzęt rzeczywiście godny polecenia. |
|
|
|
 |
Rysiek68
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-03-31, 14:18
|
|
|
| Mam go , dla mnie bardzo dobry i funkcjonalny sprzęt. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|