Po kampera do Dzierżoniowa czy do łodzi? |
Autor |
Wiadomość |
Tutejsi
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Półintegral T-Loft 45
Nazwa załogi: Tutejsi
|
Wysłany: 2013-04-03, 21:21 Po kampera do Dzierżoniowa
|
|
|
Od kilku tygodni planuję wyprawę m.in. do Dzierżoniowa, aby obejrzeć ich ofertę "na żywo". A że jadę z Warszawy, to czekam na lepszą pogodę. No i interesuje mnie każda opinia o firmie. Pierwsze wpisy w temacie nie były zachęcające. Przypuszczam, że polityka firmy może uległa zmianie od 2008 roku, zważywszy oceny Joli i Romana. Jadąc TAM postaram się obejrzeć inne kampery gdzieś "po drodze". Kolega rekomendował mi wizytę w "wielkiej firmie oferującej m.in. przyczepy gdzieś w okolicach Łodzi".
Ponieważ nie potrafił sprecyzować gdzie to jest (nie wezmę go na nawigatora, o nie!) pytam też forumowiczów, gdzie w okolicach Łodzi ktoś może oferować więcej niż jednego kampera (na allegro i na otoMOto nic takiego nie "wyczaiłem"). Proszę o ewentualne podpowiedzi.
Pan z Dzierżoniowa zapraszając do złożenia wizyty mówił, że ich firma sprzedaje kampery do Niemiec. Domyślam się, że naprawiają to czego w Vaterlandzie nie opłacało się robić i maszyny wracają "jak nowe". Ale mnie to nie przestrasza. Czy słusznie? |
|
|
|
 |
michał263
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Adria!
|
Wysłany: 2013-04-03, 23:28
|
|
|
Cytat: | gdzie w okolicach Łodzi ktoś może oferować więcej niż jednego kampera |
Może chodzi o Bedlno/Piątek?
pierwsze 6 ogloszeń w motoallegro
Byłem, nie wzbudzili mojego zaufania |
|
|
|
 |
MAWI
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Pomógł: 17 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Piwa: 100/17 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2013-04-04, 08:09
|
|
|
michał263 napisał/a: | Może chodzi o Bedlno/Piątek? |
Tutaj sprzedawcą jest mój kolega.Mogę pomóc. |
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK |
|
|
|
 |
sławek w.
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Ducato III
Nazwa załogi: Sławek W
|
Wysłany: 2013-04-04, 08:14
|
|
|
Tutejsi napisał/a: | ega rekomendował mi wizytę w "wielkiej firmie oferującej m.in. przyczepy gdzieś w okolicach Łodzi".
|
Być może to: http://www.przyczepy-campingowe.com.pl/
Byłem tam kilka lat temu jak szukałem części (jeszcze wtedy do przyczepy), duży teren mieli sporo przyczep w tym kilka w miarę nowych reszta budziła spore wątpliwości co do stanu technicznego. Te w lepszym stanie stały w dużej hali z zapleczem warsztatowym reszta na powietrzu. Wiem, że często wyjeżdżają na zachód po części i przyczepy. Firmę prowadzi dwóch braci, telefon do jednego z nich - 600927035. |
|
|
|
 |
MAWI
Kombatant

|
Wysłany: 2013-04-04, 08:50
|
|
|
Nie chcę Cię namawiać ,ale jadąc do Łodzi jedź przez Bedlno.Przed samym Bedlnem po prawej stronie jest komis w którym stoi zawsze kilka kamperów i kilka przyczep.Jak Ci się nic nie spodoba pojedziesz do Łodzi przez Piątek .Tam znów na zakręcie zauważysz kilka kamperów.(ten sam właściciel,mój kolega) Dalej przed Łodzią w Zgierzu skręcisz w prawo i pojedziesz do Wilamowa i znów kilka kamperów, do tech dwóch braci.Kiedyś ja kupiłem u nich kampera. |
MARZENKA i WIESIEK |
|
|
|
 |
michał263
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Adria!
|
Wysłany: 2013-04-04, 09:26
|
|
|
Cytat: | Jak Ci się nic nie spodoba pojedziesz do Łodzi przez Piątek |
Będąc dobry miesiąc temu w Bedlnie - jechałem po uprzednim umówieniu się pracownik, który mi pokazywał auta mowil, że w miejscowości Piątek już nic nie stoi - w Bedlnie jest 6 kamperów.
Zostałem obsłuzony w ten sposób, że zostawiono mnie bym poogladał auta i koniec, na pytanie czy autko "było bite", czy zabudowa była naprawiana chłopak powiedzial, że "to z szefem by trzeba było rozmawiać" |
|
|
|
 |
MAWI
Kombatant

|
Wysłany: 2013-04-04, 10:09
|
|
|
michał263 napisał/a: | to z szefem by trzeba było rozmawiać" |
Masz rację tak tam jest ,pracownik jest na zasadzie portiera i nie wiele wie ,ale gadaj z szefem i się dowiesz wszystkiego. Faktem jest ,że firma również naprawia uszkodzone kamperki i przyczepy,więc pytać trzeba ,bo czasem wymianie podlega zderzak , a czasem.......... |
MARZENKA i WIESIEK |
|
|
|
 |
JaWa
Kombatant Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 367/235 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2013-04-04, 10:20
|
|
|
W Piątku już nic nie ma, wszystko przeniesione do Bedlna.
Firma OK. Rozmawiać wyłącznie z szefem. To MaWi-ego, jak i mój dobry znajomy. |
_________________ Wanda i Jacek Kutno
-------------------------------------------
www.youtube.com/@JacekKropidlowskikutno/videos
 |
|
|
|
 |
tadek
weteran

Twój sprzęt: Carthago C-line Ducato 3.0 4,5DMC
|
Wysłany: 2013-04-04, 19:38
|
|
|
Co do Dzierżoniowa to odradzam. Zostałem tam oszukany co do stanu interesujacego mnie kampera. Właściciel nie pojawił się mimo, iż był umówiony a kamper "nówka sztuka" okazał się ruiną. |
_________________ Jem polskie jabłka i piję grecką metaxę do popołudniowej kawy. |
|
|
|
 |
fortero
trochę już popisał

Twój sprzęt: FIAT DUCATO KNAUS SPORT TI 650 MG
Nazwa załogi: Joanna i Rafał
|
Wysłany: 2013-04-04, 20:09
|
|
|
ty zawsze masz problem do tej firmy mają dobre campery po wypadku też ale od podstaw naprawiane są fachowo w porównaniu dotych co są co niektóre na alegro bezwypadkowe a w rzeczywistosci połowe auta nie było albo spalony i naprawiony byle jak i do żyda |
|
|
|
 |
papamila
Kombatant

Twój sprzęt: ROLLER TEAM
Nazwa załogi: papamila
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Cze 2007 Piwa: 121/5 Skąd: Trójmiasto i okolica
|
Wysłany: 2013-04-04, 21:16
|
|
|
fortero napisał/a: | mają dobre campery |
bardzom ciekaw Twojej miny po zakupie nowego auta za 200-300 tys zł
"bezwypadkowego" i "fachowo naprawionego"
co do słowności to też mają duże lekcje do odrobienia |
|
|
|
 |
sławek w.
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Ducato III
Nazwa załogi: Sławek W
|
Wysłany: 2013-04-04, 21:17
|
|
|
Tutejsi napisał/a: | Od kilku tygodni planuję wyprawę m.in. do Dzierżoniowa, aby obejrzeć ich ofertę "na żywo". |
Jakiego rocznika szukasz? |
|
|
|
 |
fortero
trochę już popisał

|
Wysłany: 2013-04-04, 21:53
|
|
|
ja za swój dałem 200tyś miał wtedy niecałe2lata miałem z dzierzoniowa propozycje nawet wysłali mi zdjęcia rozbitych i naprawionych ito jest szczerza firma ja szukałem długo campera oglądałem sprowadzone do 2lat bo takie mnie interesowały i wszystkie były niby bezwypadkowe a po srawdzeniu w niektórych firmach zobaczyłem jak wyglądały tanim kosztem robione więc jak niemacie pojęcia to po co bzdury piszecie ja itak mam szczęscie bo trafił mi się od pierwszego właściciela który kupił go w salonie po drugie dandis sprowadz też bezwypadkowe wszystko kwestia kasy |
|
|
|
 |
fortero
trochę już popisał

|
Wysłany: 2013-04-04, 22:06
|
|
|
Swojego kampera sprzedaje w maju dla mnie juz jest za wiekowy i kupuje swiezszego jak nie będzie nic ciekawego od pierszego własciciela to kupie w Dandysie bez zadnych wachan gdyz paru moich znajomych kupiło od nich kampery powyzej 200tys zł isą zadowoleni nic nie smierdzi nic nie cieknie w odróznieniu od innych sprowadzonych prze handlazy tanim kosztem i zle zrobionych a zapewniają ze są bezwypadkowe zeby o kims pisac zle trzeba miec niezbite dowody |
|
|
|
 |
MAREKH
weteran

Twój sprzęt: LMC na DUKATO
|
|
|
|
 |