Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Mały tymczasowy pseudo camper
Autor Wiadomość
Leno111 
trochę już popisał

Twój sprzęt: W planach
Nazwa załogi: Leno
Piwa: 3/6
  Wysłany: 2013-04-06, 10:16   Mały tymczasowy pseudo camper

Zastanawiam się nad zakupem i lekkim przerobieniem RENAULT KANGOO lub czegoś podobnego. Chodzi mi o wstawienie na tył materaca i kilku gratów na półki, które zrobił bym pod sufitem.Było by to rozwiązanie tymczasowe ,takie do czasu kupienia Camperka. W tym roku mam inne plany na wydanie kasy :chytry .Nie mam pojęcia jakie to auto ma wymiary części ładunkowej. Interesują mnie tylko konstrukcje oparte na osobówce . Może ktoś ma informacje na ten temat . W związku z rozwiązaniem tymczasowym autko miało by być starszym modelem tak do 6000zł .Poprostu blaszany namiot na bliskie wypady. Co wogóle sądzicie o takim rozwiązaniu tymczasowym?
Postaw piwo autorowi tego posta

koder 
Kombatant
(statystycznie)

Twój sprzęt: Szara Furia (Hilux '20 + zabudowa w trakcie)
Piwa: 188/87
Wysłany: 2013-04-06, 10:22   

Mam też wrażenie, że ktoś z kolegów na forum jeździł w kangoo, ale nie mogę znaleźć tematu na szybko. W skrócie: przespać się da.

martini44 
Kombatant

Piwa: 72/171
Wysłany: 2013-04-06, 10:57   

a nie lepiej niewiadówka N126 ??? pociągniesz wszystkim co ma hak .... a lepszy niż namiot czy kangur osobowy...... Sam kiedyś byłem w Twojej "skórze" ......

DSC00219.JPG
Plik ściągnięto 126 raz(y) 203,16 KB

Ostatnio zmieniony przez martini44 2013-04-06, 11:51, w całości zmieniany 1 raz  

Irel 
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 1,9TD 1994r CI Riviera 1000
Nazwa załogi: Ela i Irek
Piwa: 54/7
Wysłany: 2013-04-06, 11:47   

Leno111 napisał/a:
Zastanawiam się nad zakupem i lekkim przerobieniem RENAULT KANGOO lub czegoś podobnego. Chodzi mi o wstawienie na tył materaca i kilku gratów na półki, które zrobił bym pod sufitem.Było by to rozwiązanie tymczasowe ,takie do czasu kupienia Camperka.

Twoje rozwiązanie nie bierze pod uwagę faktu, że Polska leży w strefie klimatu umiarkowanego, w którym to klimacie występują często opady atmosferyczne. Jeżeli zacznie padać pozostaje Ci siedzenie w samochodzie, bez możliwości rozprostowania nóg. Miałem kiedyś duże kombi w którym dało się wygodnie spać i raz wybrałem się nim z żoną do Kazimierza Dolnego. Z tego wyjazdu, oprócz pięknych widoków, zapamiętałem ciągłe przekładanie i układanie przewożonego sprzętu kempingowego. Dobrze że nie padało, bo mogliśmy coś na zewnątrz ugotować. W samochodzie byłoby to niemożliwe. Zdecydowanie lepsza jest Niewiadówka, którą nabyłem zaraz po tym pierwszym wyjeździe i jeździłem z nią kilka lat. To jest moje zdanie, ale decyzja należy do Ciebie.

Leno111 
trochę już popisał

Wysłany: 2013-04-06, 12:52   

Może i to jakieś inne wyjście ,ale mi raczej chodzi o wypady w dobrą pogode jako zamiennik namiotu .Cycepke też brałem pod uwage ,niestety o autku w tym roku też musze pomyśleć ,a planując Wesele to nic Konkretnego nie kupie .Fundusze idą na tą właśnie impreze.A ja chce połączyć kupno przejściowego autka z turystyką . Wypady w tym przypadku były by letnie. Nadal jednak nie wiem ile tam jaes miejsca. Zastanawiam się czy będzie dało sią spać w pozycji wyprostowanej zakładając że będe miał tylko przednie siedzenia.

makdrajwer 
weteran
Artur,Ola,Zosia,Zuzia

Twój sprzęt: Bezdomny
Piwa: 50/75
Wysłany: 2013-04-06, 12:58   

Kup fiata doblo cargo : długiego z wysokim dachem. Więcej miejsca niż w kangoo i jakość troche lepsza. Pomysł niezły , sam kiedyś nad takim myślałem.

Leno111 
trochę już popisał

Wysłany: 2013-04-06, 13:20   

doblo cargo -spoko, ale nie ten przedział cenowy.Czekam na inne propozycje. Wiem jedno -Musi to być na osobówce ze względu na miejsce postojowe oraz wykorzystanie do innych celów( nie uśmiecha mi się do sklepu na zakupy jeżdzić pełnowymiarowym dostawczakiem) :roll:

Skoczek 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Jumper 3.0hdi
Postawił 12 piw(a)
Wysłany: 2013-04-06, 14:41   

Przeczytaj sobie temat micro campery, tam masz kangoo kol. Janusza bardzo ładnie zrobionego dla 2 osób super.

kit 
trochę już popisał

Twój sprzęt: TransKiT
Nazwa załogi: kit
Wysłany: 2013-04-09, 23:10   

Ja zamiast namiotu używam M-B V-klase Jest osobówką a na wypady weekendowe przy pieknej pogodzie sie nadaje Kilka modernizacji za grosiki żeby było wygodniej itd http://forum.karawaning.p...-kampery/page-5

miciurin 
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato S.E.A A640
Piwa: 17/83
Wysłany: 2013-04-09, 23:42   

Leno111 napisał/a:
.Fundusze idą na tą właśnie impreze.A ja chce połączyć kupno przejściowego autka z turystyką . Wypady w tym przypadku były by letnie. Nadal jednak nie wiem ile tam jaes miejsca.

Wydaje mi się,że najlepszym wyjściem byłby zakup VW Multivana. Sam się zastanawiałem bo miał by mi służyć jako auto cywilne no i wyjazdowe jak tylko by mi się zachciało.

RVrider 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: COACHMEN MIRADA
Nazwa załogi: CAMPEROWA RODZINA z KOSZALINA
Piwa: 3/2
Wysłany: 2013-04-10, 00:01   

Kup sobie PEUGEOTA EXPERTA, nie jest może zbyt urodziwy ale zmieścisz się w kasie.Auto jest dużo przestronniejsze materac wejdzie bez problemu a konstrukcja bardzo solidna .Nie rdzewieje ,ma super wytrzymałe zawieszenie silniki 1,9 mało palą, w granicach 7l jazda mieszana,a gabaryty pozwalają spokojnie poruszać się nim na co dzień jak osobówką ,czego nie można powiedzieć o Fordzie Transicie.Możesz też szukać aut bliźniaczych, czyli Citroen Jumpy lub Fiat Ulysse.

eMWu 
stary wyga

Twój sprzęt: 2 x Knaus traveller 595 + 625
Nazwa załogi: Campertrip.pl
Piwa: 11/23
Wysłany: 2013-04-10, 08:53   

http://www.camperteam.pl/...?t=9497&start=0

zdjecia kangoo campoo na pierwszej stronie.

Wyświetl szczegóły
Leno111 
trochę już popisał

Wysłany: 2013-04-10, 09:32   

Właśnie o takie rozwiązanie tymczasowe mi chodzi .Będe się powoli rozglądał za jakimś tanim kangoo PEUGEOtem EXPERTEM lub cytrynką .Jak kupie i będe grzebać to porobie kilka fotek . A może jeszcze jakieś rady -chętnie uwzględnie :lol:

salut 
weteran

Twój sprzęt: Weinsberg Cara Loft 700 MEH
Nazwa załogi: SALUCIKI
Piwa: 108/3
Wysłany: 2013-04-13, 22:08   

Witam
TUTAJ masz ciekawy opis.
:spoko :spoko

Wyświetl szczegóły
Leno111