|
|
|
lodowka i wentylacja |
| Autor |
Wiadomość |
Mikesz
stary wyga

Twój sprzęt: KNAUS BoxStar 600
Nazwa załogi: a Mi i Go.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Lip 2012 Piwa: 16/139 Skąd: Warszawa Praga.poł
|
Wysłany: 2013-04-22, 19:27
|
|
|
| Zmierz omomierzem jaką masz rezystancje grzałki na 230v,może jest zwarta, lub masz przebicie na masę,możesz zmierzyć to tak,jedna końcówka omomierza do masy a druga do wejścia 230v w lodówce. |
|
|
|
 |
KFAJP
trochę już popisał

Twój sprzęt: Ford Transit Dueerre
|
Wysłany: 2013-04-28, 00:07
|
|
|
| Mikesz napisał/a: | | Zmierz omomierzem jaką masz rezystancje grzałki na 230v,może jest zwarta, lub masz przebicie na masę,możesz zmierzyć to tak,jedna końcówka omomierza do masy a druga do wejścia 230v w lodówce. |
Dzieki.
Zabralem sie za rozbebeszanie lodowki, co by popatrzec jak to jest rozwiazane. Podlaczylem pradzik, miernik w rece, a tu niespodzianka, lodowka smiga na 230v jak "ta lala". Miernikiem niewiele wskoralem, po za tym ze na pierwszych kostkach ustalilem napiecie, a przy panelu steryjacym juz nic nie moglem znalezc, wiec aby nie przedobrzyc zostawilem. Odkrylem dodatkowo, ze posiadam juz wentylatory, ale nie moglem/chcialem ich "odpalic na krotko" aby czasm nie spalic ich przez pomylke. Tak to wyglada na fotkach
Mam dodatkowe pytanie: Jak / gdzie sprawdzic doplyw gazu, czy regulator musze rozkrecac ?
Lodowka przod.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 33 raz(y) 217,99 KB |
Lodowka - panel sterowania.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 36 raz(y) 238,5 KB |
|
|
|
|
 |
KFAJP
trochę już popisał

Twój sprzęt: Ford Transit Dueerre
|
Wysłany: 2013-09-13, 23:37
|
|
|
Az głupio pisać.... ale dopiero kolega Leszek uswiadoil mi, ze aby odpalić lodowke musze przytrzymać wcisniety kurek gazu . Niby oczywiste ... a jednak dalem się zmylic automatycznemu iskrownikowi.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|