Przesunięty przez: janusz 2015-05-06, 23:16 |
CamperTeam'ki - DYSKUSJA |
| Autor |
Wiadomość |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 59/73 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2013-05-03, 05:57
|
|
|
| TomekM napisał/a: | | Zły marketing! Żyjemy w świecie informacji i codziennie zasypuja nas ich tysiące. Aby temat był zauważony MUSI być w jakiś sposób kontrowersyjny. |
Jeśli ktoś się poddaje informacyjnej papce- zapewne tak. Zakładam mimo wszystko, że nie jest ze społeczeństwem tak źle... |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

|
Wysłany: 2013-05-03, 06:13
|
|
|
| No name napisał/a: | | wszystkie propozycje powinny być brane pod uwagę ... nie ustrzeżemy się kolesiowania ale ustrzeżemy się przed niedopuszczeniem relacji , która dla kogoś zainteresowanego opisanymi stronami świata , była w ubiegłym roku tą najważniejszą i jedyną za którą oddanym głosem chciało by się podziękować ... |
Nie zgadzam się z Tobą. Prestiż jakiejkolwiek nagrody wiążę się z selekcją, powinniśmy wybierać najlepsze z najlepszych, precz z polityczną poprawnością
Kolesiostwo? Po co doszukiwać się kantów w zabawie. Ja od początku mam zaufanie do organizatorów. Zastrzeżenia mam w tym roku do zbytniej demokratyzacji, ale dzięki temu zdemaskowany został brak aktywności i, niestety, zainteresowania nagrodami.
Przepraszam, ale jeśli to ma być konkurs organizowany dla małej grupki zainteresowanych to ranga samej nagrody będzie niewielka |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-05-04, 09:49
|
|
|
Krzysiu ....chyba jeszcze nie poznałeś do końca realiów na CT ...
Jeśli będą wybierane najlepsze z najlepszych to już nie zabawa ale poważne zawody ... tu poważne zawody się nie sprawdzają ludzie ambicjonalnie podchodzą do sprawy zapominając właśnie o zabawie ... ja już się o tym przekonałem i zdanie mam wyrobione ... |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1610/2356 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2013-05-04, 11:08
|
|
|
| No name napisał/a: | | ludzie ambicjonalnie podchodzą do sprawy zapominając właśnie o zabawie ... ja już się o tym przekonałem i zdanie mam wyrobione ... |
Oj tak, Adamie, oj tak! Niektórzy nawet śmiertelnie poważnie, wręcz koturnowo podchodzą do zwykłej zabawy, a lekceważąco do całkiem poważnie traktowanych nagród.
Zgadzam się z Krzysztofem, że w przypadku typowania do nagród należy wybierać prace naprawdę najlepsze z najlepszych, kierując się kryteriami artystycznymi (styl, jakość fotografii, forma literacka), ale też umiejętność zainteresowania opisywaną podróżą, wartością poznawczą opisu i jej innymi walorami i przydatnością dla naszej wcale nie tak dużej, społeczności karawaningowej.
Zbytnia demokracja uniemożliwia wybór prac najwartościowszych z kilku powodów, a o najważniejszym wszyscy wiemy - w ankietach nader często głosuje się na swe sympatie, bez czytania lub tylko po pobieżnym przejrzeniu prac.
Jeśli ranga naszej nagrody ma być naprawdę wysoka i nobilitująca to wyboru winni dokonywać wybrani Koledzy, tacy, którzy już udowodnili swoje wysokie umiejętności, oraz profesjonaliści, którzy w naszym gronie również są ( np. Jurek (slajd) - profesjonalny fotograf z duszą artysty).
W tym kontekście, powołanie Akademii CamperTeamków należy uznać za dobre posunięcie.
Reasumując: pod ogólne głosowanie można poddawać niektóre kategorie, ale nie relacje z podróży, od których możemy i powinniśmy wymagać pewnego poziomu, choćby przez szacunek dla nas samych.
O szacunku dla autorów i ich wysiłku oraz wkładzie pracy dla naszego wspólnego dobra już rozmawialiśmy.
Po tym, co powyżej wyartykułowałem, dodać mogę tylko tyle - nie przejmujmy się ilością głosujących.
Starajmy się bawić tak, byśmy mieli z tego satysfakcję. Podróżnik atrakcyjnie dzielący się swymi doświadczeniami spełnia się do końca, wszak dzielenie się z bliźnimi jest większą frajdą niźli tylko branie.
Czyż nie? |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Cze 2011 Piwa: 375/773 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2013-05-04, 11:23
|
|
|
? jak oddać głos w pozostałych kategoriach ja ciemny jestem na relacje zagłosowałem dalej nie wiem jak to zrobić i gdzie pomocy plis |
_________________ komplet |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-05-04, 17:53
|
|
|
| Komplecik napisał/a: | ? jak oddać głos w pozostałych kategoriach ja ciemny jestem na relacje zagłosowałem dalej nie wiem jak to zrobić i gdzie pomocy plis |
się nie da |
|
|
|
 |
zbychu
weteran
Twój sprzęt: Arca M699GLT Fiat
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sty 2010 Piwa: 19/9 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2013-05-04, 19:06
|
|
|
Jak się nie da , to po co zawracacie głowę żeby głosować |
_________________ ZBYSZEK I STASIA
 |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Cze 2011 Piwa: 375/773 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2013-05-04, 20:52
|
|
|
| No name napisał/a: | | Komplecik napisał/a: | ? jak oddać głos w pozostałych kategoriach ja ciemny jestem na relacje zagłosowałem dalej nie wiem jak to zrobić i gdzie pomocy plis |
się nie da |
Nie no jaja sobie ze mnie bidnego ciemnego krakuska robisz |
_________________ komplet |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2013-05-04, 21:56
|
|
|
|
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
| Ostatnio zmieniony przez WINNICZKI 2013-05-05, 23:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

|
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły Więcej szczegółów |
Wystawiono 3 piw(a): gino, StasioiJola, Elwood |
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-05-07, 14:15
|
|
|
Rozwalinda w tych tematach timków jest wielka
Elek , odnośniki do dyskusji są pozamykane , wyników głosowania na zagraniczną nigdzie nie ma , głosowanie miało być do 04-maja ... mamy już 07 maja a na stronie głównej zachęcanie do głosowania bo jeszcze dwa dni do końca ... to jak to jest ? głosowanie się zakończyło czy dalej trwa ???
Czy ktoś nad tym panuje ? |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

|
Wysłany: 2013-05-07, 14:40
|
|
|
Adam, częściowo się z Tobą zgadzam, bo baner na górze wprowadza w błąd, ale myślę, że to raczej nie jest "wina" Elwooda i myślę, że dobrze zdajesz sobie z tego sprawę
Natomiast pytanie o wyniki głosowania świadczy, że nie przeczytałeś regulaminu |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-05-07, 17:12
|
|
|
Jasne .... jest ANKIETA i są wyniki ankiety ...tylko by się z nimi zapoznać trzeba przeczytać regulamin timków ... ja nie o regulaminie tylko o ankiecie , która jak się kończy to wynikiem ...którego nie widać ...
Nie napisałem też , że Elek jest odpowiedzialny za latający baner ... zadałem pytanie czy ktoś nad tym panuje |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

|
Wysłany: 2013-05-07, 19:02
|
|
|
| No name napisał/a: | | ja nie o regulaminie tylko o ankiecie , która jak się kończy to wynikiem ...którego nie widać ... |
http://www.camperteam.pl/...p=343504#343504
przeczytaj dokładnie pierwszy post Elwooda, jeśli nie zrozumiesz, przeczytaj jeszcze raz, aż do skutku |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS

|
Wysłany: 2013-05-07, 19:18
|