|
|
|
Czym wyczyścić zaolejoną chłodnicę? |
| Autor |
Wiadomość |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 78/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2013-06-23, 02:16
|
|
|
I po co ja się odzywałem ... rok minął i mam to samo.
Panowie - czy ktoś wie jak wygląda podstawa chłodnicy oleju LT35 II 2.5 TDI albo ma starą uszczelkę by móc zrobić zdjęcia ??
Prawdopodobnie tam mam nieszczelność bo firmowych uszczelek nie ma (tylko cała część z uszczelką) - gość któy mi to robił użył specjalnej wersji silikonu. Ale z kolei wypatrzyłęm coś na allegro tylko nie jestem pewien czy mogę to w ciemno kupować.
Pomóżcie pls, zdjęcia jak to by mogło wyglądać znaczy się to co sugerują do zakupu zamieszczę później bo nie chcę niczego sugerować
wiem że drugie potencjalne uszkodzenie to uszczelka pod głowicą i tu z kolei drugie pytanie - jak się odkęci głowicę nie ruszając uszczelki - to można ją zostawić czy trzeba od razu wymieniać na nową i pasować to wszystko od nowa ?
takie to trochę laickie pytanie ...prawdopodobnie można to zdiagnozować mierząc kompresję ale sądząc z zachowania się auta raczej tu nic się nie stało... |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
emicargo
doświadczony pisarz

|
Wysłany: 2013-06-23, 20:54
|
|
|
| maszakow napisał/a: | | drugie pytanie - jak się odkęci głowicę nie ruszając uszczelki - to można ją zostawić czy trzeba od razu wymieniać na nową i pasować to wszystko od nowa ? |
! 1) absolutnie- nową uszczelkę (firmową, nie dorabianą u Pan Heńka)
! 2) sprawdzenie głowicy na szczelność i czy jest prosta
Dla pewności sprawdzenie płaszczyzny bloku silnika i wymiana szpilek(śrub) mocujących głowice(stare są prawie zawsze "przeciągnięte")
to daję gwarancję poprawnie wykonanej naprawy, tu nie ma drogi na skróty.
Pozdr. |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|