Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Kto jedzie do Chorwacji początek Lipca
Autor Wiadomość
SIERŻANT 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Elnagh 550L 2,2 HDI
Nazwa załogi: KOMANDOR
Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2013-06-25, 18:18   odp. dla elert 1 i wszystich na dziko chorwacja

nie neguje ze można stać na dziko na granicy czy na jakimś parkingu bo w drodze też mi się to zdarza ale proszę spróbować nad morzem w szczycie sezonu i jeszcze wystawić stolik lub rozwinąć roletę i jak z wakacji po zapłaceniu kary robi się koszmar jednak każdy robi co chce ja też wolałbym na dziko ale nie lubię spać jak zając i jak on uciekać między bruzdami pozdrawiam sierżant
Postaw piwo autorowi tego posta

SIERŻANT 
trochę już popisał

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2013-06-25, 18:53   

http://www.cro.pl/kempingi-w-chorwacji-t17886.html na tej stronie Janusz Bajcer podaje większość kampingów chorwacji ja osobiście objechałem ją kilka razy z prawej i lewej strony ale trudno komuś coś polecić bo każdy ma inne gusty np. zatoka diwna za Trpanji to totalne zadu....
ale bardzo ładnie oprócz kampingu na który , trudno wjechać bo są tam nisko położone drzewa jest też bardzo tani parking z boku kampingu gdzie nieraz stoją kampery ( porking równo w linji brzegowej z morzem prosto z kampera można wychodzić do morza ale bez cienia) jeśli przejrzycie stronę www.Cro.pl to na pewno coś wybierzecie ja nikomu nie polecam bo z jednego za Orebiczem uciekłem ze względu na dużą ilość polaków którzy nieraz wieczorami nie dają spać a moi znajomi często tam jadom bo im to nie przeszkadza dla nich liczy się tylko duży wiat i knajpy w Orebic jednak za tym molochem jest mniejszy kamping gdzie jest cisza ale tam trzeba do plaży przejść przez drogę po której prawie nic nie jeździ i tak bez końca można pisać proponuje wypisać ze strony www.Cro.pl kampingi i jechać po koleji i zaglądać bo w sezonie jest tam ciasno a i jeszcze kursują tam tanie taksówki wodne na Korcule pozdrawiam sierżant

Robert66 
trochę już popisał

Twój sprzęt: LMC Explorer Liberty
Nazwa załogi: R&E
Wysłany: 2013-06-25, 20:52   chorwacja

śmigamy 01/07/ w poniedziałek , jak zapakujemy autko, prawdopodobnie przez CZ i A,
planowany postój na termach w Ptuju, póżniej J Plitvickie , i dalej - najprawdopodobniej Dalmacja i okolice , może ktoś będzie jechał podobnym szlakiem ?

robert.

MILUŚ 
Kombatant
CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Piwa: 221/168
Wysłany: 2013-06-25, 20:53   

SIERŻANT napisał/a:
................. proponuje wypisać ze strony www.Cro.pl kampingi i jechać po koleji i zaglądać bo w sezonie jest tam ciasno a i jeszcze kursują tam tanie taksówki wodne na Korcule pozdrawiam sierżant

Dodaj tylko ,że pobyt na kampingu poniżej siedmiu nocy jest promowany...............20% zwyżką :chytry

Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!

artanek
weteran

Piwa: 23/1
Wysłany: 2013-06-25, 21:06   Re: chorwacja

Robert66 napisał/a:
śmigamy 01/07/ w poniedziałek , jak zapakujemy autko, prawdopodobnie przez CZ i A,
planowany postój na termach w Ptuju, póżniej J Plitvickie , i dalej - najprawdopodobniej Dalmacja i okolice , może ktoś będzie jechał podobnym szlakiem ?

robert.

Byłem kiedys na termarch w Ptuj .Troche te termy były drogiei autokamp również.

SIERŻANT 
trochę już popisał

Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2013-06-26, 07:26   odp.MILUS dopłata 20%

To właśnie stało się na campie Małe Ciste w Żivogostie \ Drvenik i nie poniżej 7 dni lecz powyżej10, bodajże trzy lata temu taki numer wyciął mi właściciel campingu doliczył mi 20% zwyżki za stanie w pierwszej linii brzegowej i po kłótniach pokazał mi cennik gdzie na dole małymi literami było napisane 20% zwyżka za pierwszą linie brzegową (czego nigdy nie doliczał stałym gością) a obiecał mi zniżkę za dłuższe stanie i ściągnięcie innych kamperów dlatego twierdze że im się w dup....... po przewracało w tamtym roku za siatką na campie Cist u Mladena płaciłem ze żniszką 100 kuna a nie jak obok 160 jednak zapomniałem poinformować swoich znajomych którzy wjechali pewnie trzema kamperami na małe ciste i jak przyszło do zapłaty to szok i dlatego teraz zanim wjadę na camp chce mieć ustaloną cenę na kartce i to co oni proponują to z tej ceny zawsze umiejętnie można zejść a i jeszcze jedno to były ceny ze września .pożdrawiam sierżant

vincent 
zaawansowany

Twój sprzęt: Carthago
Piwa: 6/13
Wysłany: 2013-06-26, 20:09   

No to trzeba się nastawić na targowanie :lol: dobrze że w handlu robię to nie powinno być z tym problemu :-P

KrzysF 
zaawansowany

Twój sprzęt: "Hyniek" - Hymermobil 540 1978r
Piwa: 6/5
Wysłany: 2013-06-26, 21:17   

My ruszamy w sobotę (29.06) rano z Tychów. Jedziemy do miejscowości Omis za Splitem. Jeden nocleg po drodze. 2 dorosłych + 2 chłopaków (15 i 11 lat). Może ktoś akurat wtedy zamierza ruszać ...

...milczenie jest głupie, jeśli jesteśmy mądrzy, ale mądre, jeśli jesteśmy głupi...(Charles Caleb Colton)

Robinson_44 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Błękitek Ducato 3,0 H3L3 177 KM
Nazwa załogi: RobinSony
Piwa: 1/2
Wysłany: 2013-06-26, 23:15   

Czy ktoś z forumowiczów może podzielić się wiedzą (namiarami) na fajne (niedrogie) kempingi na Istrii, zaczynając od Umag, a kończąc na Puli ? Słowa wdzięczności z góry nieopisane :)

P.S.
KrzysF szerokości życzę.

Idąc przed siebie nie oglądaj się wstecz, patrz dokąd zmierzasz, zawsze pamiętaj skąd przychodzisz.

sylvinha 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.5 Diesel 93r.
Nazwa załogi: 2 + 2 córy
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2013-06-27, 20:26   

Byłam w Omisu! Super jest! Pięknie. Ale to był czas kiedy nie miałam dzieci i pojechałam do Chorwacji autostopem z namiotem;).

A my ruszamy jutro wieczorem do Chorwacji. Camper. Ja , mąż , kochanka męża do opieki nad dziećmi;), i dwie córy - Blanka 3, 5 roku i Rita - 8 miesięcy...

Ale sie ciesze...
Niestety nadmiar pracy i zmeczenie nie pozwoliły mi dobrze opracować trasy, więc nie wiem gdzie ik kiedy stajemy po drodze. na pewno w sobote połazimy po Budapeszcie. W Chorwacji celujemy na wyspę KRK.

artanek
weteran

Wysłany: 2013-06-27, 21:42   

sylvinha napisał/a:
Byłam w Omisu! Super jest! Pięknie. Ale to był czas kiedy nie miałam dzieci i pojechałam do Chorwacji autostopem z namiotem;).

A my ruszamy jutro wieczorem do Chorwacji. Camper. Ja , mąż , kochanka męża do opieki nad dziećmi;), i dwie córy - Blanka 3, 5 roku i Rita - 8 miesięcy...

Ale sie ciesze...
Niestety nadmiar pracy i zmeczenie nie pozwoliły mi dobrze opracować trasy, więc nie wiem gdzie ik kiedy stajemy po drodze. na pewno w sobote połazimy po Budapeszcie. W Chorwacji celujemy na wyspę KRK.
Jak będziecie na KRK to fajna piastyczna plaża jest w miejscowosci Klimno .
namiary gps -40,35,00 E 14,35,58 N
WARTO sie zatrzymac z dziecmi bo to raj dla maluszków .Płyciutko że można nawet iśc z dzieckiem dwu letnim i jest pod kolana.Niestety najbliszszy kamping to w Silo. My czasami zatrzymujemy sie tam zaraz przy plaży aby zażyc kąpieli błotnych bo tam takie własnie są i jedziemy dalej.Jest super zwłaszcza jak sie obrzucicie błotem (leczniczym) kAMPERA WIDZICIE Z WODY BO DROGA PRZEBIEGA DWA METRY OD WODY OCZYWIŚCIE BEZ OPŁAT.

Wyświetl szczegóły
artanek
weteran

Wysłany: 2013-06-27, 21:46   

Robinson_44 napisał/a:
Czy ktoś z forumowiczów może podzielić się wiedzą (namiarami) na fajne (niedrogie) kempingi na Istrii, zaczynając od Umag, a kończąc na Puli ? Słowa wdzięczności z góry nieopisane :)

P.S.
KrzysF szerokości życzę.
CIĘŻKO ZNALEŻC NIE DROGI AUTOKAMP NA ISTRI

sylvinha 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.5 Diesel 93r.
Nazwa załogi: 2 + 2 córy
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2013-06-27, 21:53   

artanek dzięki! Tym sposobe postawiłam pierwszego na tym forum browarka;).Skorzystamy na bank!

AGAiPIOTR 
stary wyga

Twój sprzęt: ford transit 2,5D 1994r zabudowa elnagh
Nazwa załogi: aga i piotr
Piwa: 32/109
Wysłany: 2013-06-28, 07:20   

Robinson_44 napisał/a:

P.S.
KrzysF szerokości życzę.

te były tańsze:

Runke
Tasalera
Porton Biondi

zajrzyj tu http://pl.camping.info/chorwacja/kempingi

a darmowy katalog z aktualnymi cenami i opisami kempingów można zamówić w Instytucie Chorwackim

:ok

Wildens 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Dethleffs
Wysłany: 2013-06-28, 11:27   

Dzięki za rady, jednogłośnie stwierdziliśmy, że w takim razie na dziko sobie odpuszczamy. Trudno, trzeba będzie 'po cywilizowanemu' spędzić dwie noce.. :roll:

Odpowiedz do tematu