|
|
Oj! Nie lekko jest śpiewać. |
Autor |
Wiadomość |
Pavlos
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Mercedes 316CDI-Burstner T 695
Nazwa załogi: Bogusia,Paweł
Dołączył: 12 Maj 2009 Otrzymał 13 piw(a) Skąd: Łódź- Bukowiec
|
Wysłany: 2013-06-27, 00:38 Oj! Nie lekko jest śpiewać.
|
|
|
Piszę ten post w dziale Camper Band, ponieważ na temat zlotu w Bałtowie już się wypowiadaliśmy chwaląc i dziękując za super zorganizowane spotkanie.Natomiast temat jest stricte muzyczny/więc nie łączymy/. W nawiązaniu do pytań
Jagi Cytat: | Czekałam na występ Bogusi i niestety nie doczekałam się. Stąd moje pytanie dlaczego? | Włodka Cytat: | A czy pytałaś Bogusię, czy chce śpiewać, bo może my coś nie wiemy |
i wielu osób które mnie pytało( nie tylko w Bałtowie ale i wcześniej) dlaczego nie śpiewam już w CB. Dziękuję Im bardzo za pamięć i ciepłe życzliwe słowa. Nie śpiewam w Camer Bandzie od stycznia 2012 jubileuszowego Uniejowa. Odpowiem tak- nie wszystkim to odpowiadało i dali mi boleśnie odczuć. Jestem osobą wrażliwą i przyznaję, że wiele czasu zabrało mi przełknięcie tej gorzkiej pigułki. Zadawałam sobie pytanie dlaczego? za co? - nic złego nie zrobiłam tylko śpiewałam najlepiej jak potrafię z głębi serca ufając, że będzie dobrze. Chciałam zaznaczyć, że zawsze śpiewałam tylko i wyłącznie dla przyjemności , nigdy dla jakiejkolwiek korzyści a już na pewno nie dla splendoru i chwały jak ktoś napisał mi na PW. Śpiewam charytatywnie więc wiem ile radości daje pomaganie potrzebującym , jednocześnie sprawiając sobie "frajdę". Myślę, że dla kogoś kto naprawdę kocha muzykę inne rzeczy nie mają znaczenia. Jestem wdzięczna muzyce za to,że jest -to dzięki niej łatwiej jest przetrwać trudne chwile-naprawdę pomaga/pamiętasz Mirku kiedyś o tym rozmawialiśmy/. Zgodnie z maksymą "wszystkiego czego doświadczam jest dobre dla mnie" myślę, że dobrze się stało, ponieważ pewne sytuacje pozwoliły odsłonić prawdziwe "ludzkie" oblicza. Dla mnie muzyka jest czymś wspaniałym, wyjątkowym, niewymiernym powstała przecież wsłuchując się w odgłosy natury(np.szum wiatru, śpiew ptaków, szmer strumieni) więc powinna być czysta i nieskazitelna nie zasłużyła na traktowanie w kategorii "rywalizacja". Może zbyt poetycko, zbyt patetycznie ale tak czuję i tak ją rozumiem - niech to pozostanie prywatne i takie moje. Szkoda, że zepsuło się "coś fajnego" a przecież wspólnie można by było robić "to coś" ku uciesze sobie i innych, coś co jest warte chociażby kilku muzycznych uniesień. Szkoda też, że czasami zapominamy - to przecież MUZYKA ŁAGODZI OBYCZAJE.
Serdecznie pozdrawiamy Bogusia i Paweł.
Życzymy Wszystkim udanych wakacyjnych wyjazdów, poznania nowych cudownych miejsc, życzliwych ludzi na szlaku i szczęśliwych powrotów. |
_________________ Bogusia i Paweł
 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły Więcej szczegółów |
Wystawiono 5 piw(a): gino, Yans, zibikruk, JaWa, Bystrzaki |
 |
bogus bednarski
zaawansowany b.b tulipan

Twój sprzęt: Nie A4, Nie L4 tylko T4
|
Wysłany: 2013-06-27, 03:49
|
|
|
Gdzie słyszysz śpiew, tam wejdź, tam dobre serce mają. Źli ludzie, wierzaj mi, ci nigdy nie śpiewają…
|
_________________ Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.
Pozdrawiam z Wrocławia.
 |
|
|
|
 |
kalinin
weteran mirek@kalinin.pl
Twój sprzęt: Laika Kreos 4012
Nazwa załogi: Kalinka
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 400/481 Skąd: Jedlińsk k/Radomia
|
Wysłany: 2013-06-27, 07:08
|
|
|
Bogusiu miła, zawsze uwazałem, że jesteś prawdziwą artystką, masz niesamowity talent wokalno-taneczny i nikt Ci tego nie odbierze. Z dodatkową oprawą muzyczną można ten talent uwypuklic lub zniweczyć. Talent to kilka procent sukcesu reszta to praca, trudna, codzienna i nie ma drogi na skroty. Praca zespołowa jest jeszcze trudniejsza, bo dochodzą elementy charakteru, zdobytego doswiadzenia, egoizmu własnego a przede wszystkim umiejętność wspołdziałania w grupie. Jak kazda praca w zespole wymaga tolerancji wzajemnej i zrozumienia szczerości intencji oraz pogodzenia czesto odmiennych wizji estradowych prezentacji. Artyści zawsze mają skomplikowane charaktery, posiadają zwiększoną wrazliwość na otoczenie, widzą więcej i trochę innaczej od innych. Jesteś bardzo wrażliwą osobą, dlatego jeśli uważasz, że uraziłem Cie kiedykolwiek to przepraszam i prosze o wybaczenie. Mężczyźni nieraz potrafią być gruboskórni czesto tego nie zauważając. |
_________________ Rozum przychodzi z wiekiem, najczęściej jest to wieko trumny. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Bystrzaki
weteran
Twój sprzęt: CI MAGIS 84XT
Nazwa załogi: BYSTRZAKI
|
Wysłany: 2013-06-29, 00:15
|
|
|
Bogusiu przykro nam, widać że ten " krytyk muzyczny" sprawił Ci dużą przykrość.
My zawsze z wielką przyjemnością lubiliśmy słuchać jak śpiewasz i tego nie zmieni niczyja opinia.
Mamy nadzieję , że Ciebie jeszcze nie raz usłyszymy.
Ściskamy Cię mocno Kasia i Andrzej |
_________________ "Pielęgnuj swoje marzenia. Trzymaj się swoich ideałów.
Maszeruj śmiało według muzyki, którą tylko Ty słyszysz. "
Andrzej i Kasia
 |
|
|
|
 |
kalinin
weteran mirek@kalinin.pl
Twój sprzęt: Laika Kreos 4012
Nazwa załogi: Kalinka
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 400/481 Skąd: Jedlińsk k/Radomia
|
Wysłany: 2013-06-29, 08:12
|
|
|
Bystrzaki napisał/a: | widać że ten " krytyk muzyczny" : |
Rozumiem Twoje uwielbienie dla Bogusi, ale nie rozumiem określenia z cytatu, czy na pewno przeczytałeś poprzednie posty ze zrozumieniem tekstów, czy kierujesz sie tylko emocjami? |
_________________ Rozum przychodzi z wiekiem, najczęściej jest to wieko trumny. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|