|
waga na wjeździe do miasta pokazała że kamper jest przeciążo |
| Autor |
Wiadomość |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-06-10, 09:25
|
|
|
| krzysioz210 napisał/a: | | . Poza tym cala dyskusje o uprawnieniach proponowalbym wyrzucic z tego watku bo zachwaszcza . Uprzejmie prosze o to admina . |
Nic nie zachwaszcza tylko ukazuje jak różne podejście do tej samej sprawy mają różni ludzie ... to nie jest forum prawne ani tematyczne ... rozmawiamy sobie przy wirtualnym stole pod markizą ... |
|
|
|
 |
krzysioz
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Piwa: 78/76 Skąd: Płóczki Dolne
|
Wysłany: 2013-06-10, 16:38
|
|
|
Dziekuje za uswiadomienie mi , gdzie sie znajduje .
Szukajac jednak czegos o prawach jazdy nigdy nie wpadlbym na pomysl zeby poszukac tego w watku o takim tylule, pod jakmi tu piszemy. Z kolei kogos , kto jest zainteresowany tematami wagowymi nie koniecznie interesuje jakie uprawnienia kto potrzebuje na traktor. Sorki za niekonsekwencje z mojej strony , ale dlatego poprosilem o posprzatanie. |
|
|
|
 |
1506edi
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato 2.5D z 85r.HEKU 580
Nazwa załogi: Anna-Edward
Dołączył: 03 Gru 2010 Otrzymał 5 piw(a) Skąd: Siemianowice Śl.
|
Wysłany: 2013-06-17, 18:20
|
|
|
Poczytałem trochę to niepokojące więc i ja pojechałem sie zważyć 2450kg(pełny bak,butla gaz,sprzęt plażowy i reszta drobnego wyposażenia)uf ulga 650 kg w zapasie.
pozdrawiam. |
|
|
|
 |
ARCADARKA
Kombatant
Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Piwa: 85/99 Skąd: STOLYCA
|
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2013-07-06, 19:30
|
|
|
Pan Michał to sie urwał z choinki.
Ciekawe jest to, iz my musimy wiedzieć, jak sie zachować w takiej np. Austriii. |
|
|
|
 |
koko
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 70/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2013-07-08, 13:17
|
|
|
W Austrii znakiem zakaz wjazdu pow 2,8T zamykaja część drogi a na otwartej części ważą
i już znajomi Słoweńcy camperami omijają Austrię
P.S Omega napisz coś bo są niedowiarki |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
 |
eMWu
stary wyga

Twój sprzęt: 2 x Knaus traveller 595 + 625
Nazwa załogi: Campertrip.pl
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2010 Piwa: 11/23 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2013-07-10, 08:55
|
|
|
| a ci znowu z tymi motokarawanami, a szacunki chyba z sufitu wziete. |
_________________ www.campertrip.pl |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2013-07-10, 09:55
|
|
|
Wczoraj dzwonił do mnie Pan Redaktor z 1 programu Polskiego Radia z pytaniem co myślę o tym Viatolu dla kamperów. Odpowiedziałem, że ja sadzę, że to jest wypadek przy pracy. Ktoś kiedyś wprowadził przepisy o Viatolu i nie dokładnie przeanalizował konsekwencje. Kto i kiedy jest do sprawdzenia. Teraz trudno przyznać się do błędu i naprawić to co się spartoliło. Kryzys dołożył, że Pan Minister Finansów nie chce odpuścić bo przecież to jakieś pieniądze przynosi. Szczególnie gdy "dochodowe" fotoradary nie spełniają pokładanej w nich nadziei.
Na pytanie jak to odbierają kamperowcy i caravaningowy - odpowiedziałam, że 80% kamperowców nie dotyczy a ci z większymi autami wiedzą, że tak jest i maszynkę wykupili. Moim zdaniem duży kamper to nie wiele mniej niż nie duży autobus, chociaż dalej istnieje problem "zarobkowania" na transporcie. Nie sprawiedliwe jest podciąganie kampera np z lawetą i jachtem. Trudno taki zestaw jakieś 4,5-5,5 tony (dużo więcej i tak autem do 3,5t nie można ciągnąc) do wiozącej węgiel 44 tonowej ciężarówki.
Powiedziałem, że większy problem i kompromitacja jest z osobówkami i przyczepami. Moim zdaniem na granicy powinny być tablice informujące o takim obowiązku. Tak jak stoją tablice z informacją na temat dopuszczalnych prędkości. Przecież turysta zagraniczny przeważnie zna te prędkości a i tak jest informowany. Przekraczając naszą granicę wjeżdża w strefę dzikich , nie stosowanych gdzie indziej przepisów i powinien być o tym ostrzegany. Jeżeli turysta musi być dodatkowo opodatkowany to niech ma obowiązek wykupić jakąś naklejkę a nie podpisywać umowę na używanie Viatola.
Całą wypowiedź podsumowałem zdaniem, że naszemu Rządowi nie bardzo zależy na polskiej turystyce. Że sprawy turystyki nie są preferencją w obecnym rządzie.
Audycja prawdopodobnie do posłuchania w sobotę rano w "Sygnałach Dnia". |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
donald
weteran

Twój sprzęt: Mercedes 310 FFB Europa 560
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Paź 2007 Piwa: 32/46 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-07-10, 10:23
|
|
|
No i git..... ciekawe tylko czy coś dotrze do tych zakutych łbów w rządzie... |
_________________ “Gdyby Bóg lubił przedni napęd chodzilibyśmy na rękach” |
|
|
|
 |
StasioiJola
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Bürstner
Nazwa załogi: StasioiJola
Pomógł: 12 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Piwa: 81/282 Skąd: Gąbin
|
Wysłany: 2013-07-10, 12:16
|
|
|
A czy do nich w ogóle coś dociera?????? Trwają w tym swoim samouwielbieniu od lat i jest im tak dobrze, że szykują się na nastepne lata!!! |
|
 |
eMWu
stary wyga

Twój sprzęt: 2 x Knaus traveller 595 + 625
Nazwa załogi: Campertrip.pl
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2010 Piwa: 11/23 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2013-07-10, 13:43
|
|
|
poruszone n razy i nic sie w temacie nie zmieni.... pieniazki wplywają i jest git....
wczoraj mowili ze wojewodztwo mazowieckie ma mniejszy dochód niz janosikowe ktore musi placic i jak tu byc patriotą.... |
_________________ www.campertrip.pl |
|
|
|
 |
WODNIK
weteran

Twój sprzęt: HOBBY 600
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2009 Piwa: 55/242 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2013-07-10, 14:52
|
|
|
| StasioiJola napisał/a: | :shock: A czy do nich w ogóle coś dociera?????? Trwają w tym swoim samouwielbieniu od lat i jest im tak dobrze, że szykują się na nastepne lata!!! |
Stasiu, to samouwielbienie u Nich wywołują wyborcy, przynajmniej ich część która jest zafascynowana ich rządami i głosują na nich. .
Pozdrawiam |
_________________ --- B E S K I D N I K ---
Pozdrawiamy Bronia i Janek
 |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-07-10, 15:53
|
|
|
| StasioiJola napisał/a: | : Trwają w tym swoim samouwielbieniu od lat i jest im tak dobrze, że szykują się na nastepne lata!!! |
Jak w życiu Kolego StasioiJola ... samo życie |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 353/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2013-07-10, 16:50
|
|
|
| Fux napisał/a: | | Pan Michał to sie urwał z choinki |
Napisałem komentarz do jego wypowiedzi. Zacząłem od tego, że wstydzę się za pana prezesa PFCC ... bo nie wiem co to jest motocaravan czy samochód noclegowy. Ja jeżdżę od 6 lat kamperem a pan prezes PFCC nie wie co to jest. Między innymi to też był powód powstania PTTCC. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły Więcej szczegółów |
Wystawiono 1 piw(a): eMWu |
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2013-07-10, 17:10
|
|
|
Półmetek sezonu i ocknięcie się, że coś jest nie tak.
Kto ostatnio widział na polskich drogach samochód z przyczepą kempingową, szczególnie z zachodu zestaw?
Nie ma, nie jeżdżą. Chyba działania Ministra Nowaka są całkiem skuteczne. To rzadki przykład przepisów które są egzekwowane.
Chciałoby sie wystosować apel do Pana Premiera.
Brawa dla Pani Minister Muchy, Pana Ministra Nowaka i Pana Ministra Rostowskiego.
Panie Premierze więcej tak skutecznych ministrów. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
|
|