Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
t4 z alegro
Autor Wiadomość
djtrebor
początkujący forumowicz

Wysłany: 2013-07-11, 11:56   t4 z alegro

witam mam pytanko może ktoś oglądał na żywo Canperka t4 19,tdi http://allegro.pl/vw-t4-w...3374093008.html
oraz jest jeszcze biały droższy 2,5 tdi http://allegro.pl/vw-west...3374055313.html Pytanie do was wyjadaczy co o tym sadzicie oraz który waszym zdaniem jest ciekawszą propozycją dziękuję za wasze odpowiedzi i sugestie.
Postaw piwo autorowi tego posta

wbobowski 
Kombatant
moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Piwa: 353/135
Wysłany: 2013-07-11, 12:09   

Wybór tych 2.ch propozycji jest bardzo subiektywną sprawą. Jeden tańszy, starszy, słabszy silnik, drugi sporo droższy ale i sporo młodszy nie mówiąc o mocy silnika (a jej nadmiaru nigdy za dużo) i lepiej wyposażony... decyzja należy do Ciebie. Tu każdy może mieć odmienne zdanie.

Nasze kamperki

Jurek121175 
stary wyga

Twój sprzęt: Ducato 2.8JTD Joint 154 2005r
Nazwa załogi: Jurek, Mariola, Erika, Laura
Piwa: 22/58
Wysłany: 2013-07-11, 12:35   

Też kiedyś myślałem o tego typu "kamperku". Wybór zależy od tego, czy samochodu będziesz używał do codziennego użytku (wtedy z podnoszonym dachem) czy też tylko na wyjazdy ( a tu już wg mnie z podwyższonym-plastikowym dachem lepszy). Ale to tylko moja prywatna opinia. Nie porównuję ofert z Twoich linków tylko typ zabudowy :spoko :spoko :spoko

matro 
weteran
musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Piwa: 71/110
Wysłany: 2013-07-11, 12:38   

Namiot na dachu to taki sam namiot jak każdy inny z jego wszelkimi plusami jak i minusami. Osobiście szukałbym z wysokim dachem choć nie za aż takie pieniądze.

...może i integra bardziej przypomina dom za to alkowa bardziej przypomina kamper... ! ;)

andi at 
Kombatant

Twój sprzęt: szukam H1L2
Piwa: 80/37
Wysłany: 2013-07-11, 15:41   

matro napisał/a:
Namiot na dachu to taki sam namiot jak każdy inny z jego wszelkimi plusami jak i minusami. Osobiście szukałbym z wysokim dachem choć nie za aż takie pieniądze.

i tu sie zgadzam-ale koniki sa fajne tylko ta cena

oli
zaawansowany

Piwa: 25/1
Wysłany: 2013-07-11, 22:36   

Wg mnie to nie są kamperki a wany dobrze wyposażone .Dla mnie prawdziwy kamper to musi mieć prysznic no i wc czyli inaczej mówiąc w cudzyslowie ustęp ,i nie gdzies wyjmowany ,tylko zamontowany w oddzielnym pomieszczeniu .to jest moje zdanie ,ale te dwie rzeczy wyróżniają nasze kamperki z posród innych samochodów .Pozdrawiam wszystkich kamperowiczów z ustępem Oli

matro 
weteran
musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Piwa: 71/110
Wysłany: 2013-07-11, 23:08   

:spoko hej. Rozmawiamy tu o różnicy pomiędzy blaszakiem ze "szczęką" a blaszakiem z wysokim dachem. Innych tematów o wyższości kampera "z szambem" od tych "bez szamba" jest multum. :spoko

Byłem kiedyś na zlocie T3 i były tam te z namiotem jak i te z plastykowym dachem. Ogólnie minusem o jakim mi wspominano było, że czujemy się na górze jak w zwykłym namiocie...czyli słyszymy wszystko, w nocy może zrobić się zimno , w dzień zaduch... plusy to właśnie składanie do transportu, zmniejszenie oporów powietrza co za tym idzie spalania paliwa, oraz troszkę tkz. "kultowości". :spoko Ja miałem z wysokim dachem i...chyba przy takim bym pozostał. ;)

...może i integra bardziej przypomina dom za to alkowa bardziej przypomina kamper... ! ;)

oli
zaawansowany

Wysłany: 2013-07-12, 06:23   

Kolega zwraca się z prosbą do nas faktycznie o ocenę i porównanie dwóch T4 .Wg mnie każdy ma plusy i minusy i wybór w tym względzie jest rzeczą indywidualną Jeżeli mają go użytkować dwie osoby to wg mnie lepszy z otwieranym dachem, jeżeli 4 to już podwyższany ,ze względu na to że jest więcej miejsca do wszystkiego jak również pakowania.Tak że opinie będą podzielone.Odnosnie moich sugestji na temat wyzszosci kampera z łazienką to może i są posty na ten temat ,ale ja ich nie czytałem a tym bardziej podejrzewam kolega który chce kupic t4.Wydac około 55tysięcy i kupic samochód bez wygód ?,to tak jak by kupic mieszkanie bez łazienki.

Mikesz 
zaawansowany

Twój sprzęt: KNAUS BoxStar 600
Nazwa załogi: a Mi i Go.
Piwa: 16/120
Wysłany: 2013-07-12, 06:42   

Mnie bardzo intryguje przebieg tych samochodów?

gino 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Piwa: 638/977
Wysłany: 2013-07-12, 07:31   

Mikesz napisał/a:
Mnie bardzo intryguje przebieg tych samochodów?

ajtam..przebieg rzecz ''umowna''

:-P

cypiss1979 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: MULTIVAN 2,5 TDI
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2013-07-13, 21:52   

55k to dużo nawet jak za westfalie z 2002r. Ja osobiście wolałbym z otwieranym dachem bo na co dzień można go użytkować bez mała jak cywilny samochód, mniej pali, opłaty za promy są mniejsze itd.

A nawiązując do wypowiedzi kolegi:

oli napisał/a:
Kolega zwraca się z prosbą do nas faktycznie o ocenę i porównanie dwóch T4 .Wg mnie każdy ma plusy i minusy i wybór w tym względzie jest rzeczą indywidualną Jeżeli mają go użytkować dwie osoby to wg mnie lepszy z otwieranym dachem, jeżeli 4 to już podwyższany ,ze względu na to że jest więcej miejsca do wszystkiego jak również pakowania.Tak że opinie będą podzielone.Odnosnie moich sugestji na temat wyzszosci kampera z łazienką to może i są posty na ten temat ,ale ja ich nie czytałem a tym bardziej podejrzewam kolega który chce kupic t4.Wydac około 55tysięcy i kupic samochód bez wygód ?,to tak jak by kupic mieszkanie bez łazienki.

to z całym szacunkiem ale tu za powiedzmy 30-40k masz samochód z 2002r. (może bez wygód), a nie pożółkły kamper z "wychodkiem" z 85 no może 90r. Bez obrazy dla nikogo ale takie argumenty są po prostu słabe. To z kolei moje osobiste zdanie. Jeszcze raz przepraszam urażonych.

oli
zaawansowany

Wysłany: 2013-07-13, 23:41   

Nie musisz przepraszać bo nie oto chodzi aby się kłócic .Dla mnie suma 50tys to duża kasa i jak miał bym wydac to szukalł bym kamperka ze wszystkimi wygodami .Pożółkły kamperek to możesz kupic za 20tys ,a 50 tysiaka to jest już kasa .

majsterus 
stary wyga

Twój sprzęt: T5, Hymer S700
Otrzymał 16 piw(a)
Wysłany: 2013-07-15, 22:35   

jakie 30-40 z 2002??? 55tys...
za 55 tys kupuję kampera z 2000r i mam w nim wszystko, a nie puszkę T4 w której nie można wytrzymać w upale.
T4 to bus a nie kamper i żadne przeróbki nie zrobią z niego kampera.

silny 
Kombatant
czlonek KBP

Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Piwa: 51/50
Wysłany: 2013-07-16, 12:57   

no ale nie ublizajmy t4-kom bo jak ma i jezdzi po sweiecie to nie jest kamperowcem ?
poprostu kwestia gustu i mnie tez sie nie podoba za worek kasy takie cus. to juz lepiej dukato gotowe np. magikcar :spoko

gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........

--------------------------------------------------------

majsterus 
stary wyga

Twój sprzęt: T5, Hymer S700
Otrzymał 16 piw(a)
Wysłany: 2013-07-17, 22:12   

ależ ja nie ubliżam, mam T4 multivana, spałem w nim byłem na wakacjach i coś mogę o tym powiedzieć.

Odpowiedz do tematu