|
|
|
waga na wjeździe do miasta pokazała że kamper jest przeciążo |
| Autor |
Wiadomość |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2013-07-12, 19:01
|
|
|
| andreas p napisał/a: | To bysmy stali i czytali ze 2 dni. |
Bez przesady, nawet nie znający polskiego języka pojmie o co chodzi w 15 minut
golkowice_10.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 72 raz(y) 62,81 KB |
|
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
Tata
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Renault Traffic
|
Wysłany: 2013-07-12, 19:27
|
|
|
| andreas p napisał/a: | | Tata napisał/a: | | . Przekraczając naszą granicę wjeżdża w strefę dzikich , nie stosowanych gdzie indziej przepisów i powinien być o tym ostrzegany. |
To bysmy stali i czytali ze 2 dni. |
Andreas nie przypisuj mi słów których nie napisałem. |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2013-07-13, 13:50
|
|
|
[quote="Tata"] | janusz napisał/a: | Wczoraj dzwonił do mnie Pan Redaktor z 1 programu Polskiego Radia z pytaniem co myślę o tym Viatolu dla kamperów. Odpowiedziałem, że ja sadzę, że to jest wypadek przy pracy. Ktoś kiedyś wprowadził przepisy o Viatolu i nie dokładnie przeanalizował konsekwencje. Kto i kiedy jest do sprawdzenia. Teraz trudno przyznać się do błędu i naprawić to co się spartoliło. Kryzys dołożył, że Pan Minister Finansów nie chce odpuścić bo przecież to jakieś pieniądze przynosi. Szczególnie gdy "dochodowe" fotoradary nie spełniają pokładanej w nich nadziei.
Na pytanie jak to odbierają kamperowcy i caravaningowy - odpowiedziałam, że 80% kamperowców nie dotyczy a ci z większymi autami wiedzą, że tak jest i maszynkę wykupili. Moim zdaniem duży kamper to nie wiele mniej niż nie duży autobus, chociaż dalej istnieje problem "zarobkowania" na transporcie. Nie sprawiedliwe jest podciąganie kampera np z lawetą i jachtem. Trudno taki zestaw jakieś 4,5-5,5 tony (dużo więcej i tak autem do 3,5t nie można ciągnąc) do wiozącej węgiel 44 tonowej ciężarówki.
Powiedziałem, że większy problem i kompromitacja jest z osobówkami i przyczepami. Moim zdaniem na granicy powinny być tablice informujące o takim obowiązku. Tak jak stoją tablice z informacją na temat dopuszczalnych prędkości. Przecież turysta zagraniczny przeważnie zna te prędkości a i tak jest informowany. Przekraczając naszą granicę wjeżdża w strefę dzikich , nie stosowanych gdzie indziej przepisów i powinien być o tym ostrzegany. Jeżeli turysta musi być dodatkowo opodatkowany to niech ma obowiązek wykupić jakąś naklejkę a nie podpisywać umowę na używanie Viatola.
Całą wypowiedź podsumowałem zdaniem, że naszemu Rządowi nie bardzo zależy na polskiej turystyce. Że sprawy turystyki nie są preferencją w obecnym rządzie.
Audycja prawdopodobnie do posłuchania w sobotę rano w "Sygnałach Dnia".[/quote
Nie w sobotę ale dzisiaj rano przed godz 8 była nadana Twoja wypowiedz w 1 programie
Chciałoby sie wystosować apel do Pana Premiera.
Brawa dla Pani Minister Muchy, Pana Ministra Nowaka i Pana Ministra Rostowskiego.
Panie Premierze więcej tak skutecznych ministrów
Tak. Ministrów mamy skutecznych w rujnowaniu polskiej gospodarki i turystyki | Tak napisano to jest cytat z Twojego tekstu |
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
Tata
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Renault Traffic
|
Wysłany: 2013-07-13, 14:18
|
|
|
Nie czytasz wszystkiego:
Przeczytaj post Janusza z dnia 10.07.2013 , godz 10,55
oraz z dnia 10.07 2013 godz 18.10
Moje są 2 zdania:
1. Nie w sobotę ale dzisiaj rano przed godz 8 była nadana
Twoja wypowiedz w 1 programie
oraz
2. Tak. Ministrów mamy skutecznych w rujnowaniu polskiej gospodarki i turystyki |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2013-07-13, 15:36
|
|
|
Tata przepraszam to napisal Janusz. |
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
janusz
Kombatant Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
|
Wysłany: 2013-07-14, 09:32
|
|
|
| andreas p napisał/a: | Tata przepraszam to napisal Janusz. |
I ja odpowiedziałem
Wystarczy dodatkowa informacja u góry przy autku z przyczepką i będzie uczciwie a tak jak teraz to jest nieuczciwie bo o jednych rzeczach się informuje a o innych nie. |
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy! |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|