Kempingi, camperparki i miejsca postojowe |
Autor |
Wiadomość |
dobek44
zaawansowany

Twój sprzęt: Dethleffs 2,5TD 1991
Nazwa załogi: Motyle
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Maj 2010 Piwa: 10/3 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 2012-08-21, 17:29 Postój na Drawskim
|
|
|
Postój nad jez. Drawskim. Na północnej stronie w Kluczewie skręcamy w kierunku wioski Uraz. Wąska droga prowadzi obok Agroturystyki Folwark na półwyspie i kończy się drewnianą bramą. Wchodzimy przez furtkę i pytamy o druha Jarosława. To miejsce to baza ZHP. Tyle, że harcerzy tu nie ma. To przystań skąd przeprawiają się na wyspę, gdzie mają stałą bazę. Dlatego panuje tu absolutna cisza, można nawet jeść śniadanie na pomoście. Dwie mikroplaże pozwalają na zanurzenie się, bądź skok z pomostu. Zwykle jest tu kilku wędkarzy, którzy rano wypływają na ryby. Jest WC, prąd i ciepła woda w umywalni. Nie ma wody pitnej. Chleb i masło można kupić u przyjeżdżającego codziennie sklepu-mikrobusu. Jeśli mamy kiełbaski i piwo druh Jarosław chętnie przygotuje ognisko na metalowym grillu. W sobotę i niedzielę pojawia się kilku żeglarzy, zabierają stojące łódki i wypływają na jezioro. Wracają w niedzielę wieczorem. Ceny po prostu śmieszne, bo to wsparcie dla ZHP. Na miejscu można obejrzeć oryginalną szalupę z Batorego, własność harcerzy. N 23.3000, E 16.15302; W ciągu dnia przepływają łabędzie, wieczorem absolutna cisza, w nocy słychać było sowę. Miejsce pod drzewami, ale góra nie więcej niż na 3-4 kampery. Resztę zajmują całorocznie stojące przyczepy.
drawskie.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8109 raz(y) 234,35 KB |
drawskie.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 8109 raz(y) 234,35 KB |
|
|
|
|
 |
adej
stary wyga

Twój sprzęt: fiat ducato
Nazwa załogi: martantek
|
Wysłany: 2012-08-25, 17:56
|
|
|
Polecam camper park nad morzem i jeziorem na środkowym wybrzeżu koło Darłówka w miejscowości KOPAŃ zaraz przy wjeździe do wsi od drogi 203. Cisza, spokój, widok ze wzgórza na morze, ok 2 km do plaży.
W okolicy wiatraki, jako, że na wichrowych wzgórzach. Rowerem można do Darłówka, jak też mierzeją do Wici. Ciekawe miejsce.
Camping niedrogi, jest wszystko czego potrzebujemy. Właściciele mili i przyjaźni. Polecam tym którzy nie znoszą jarmarcznego zgiełku i swądu przepalonego oleju w tzw. kurortach.
Adres mailowy: www.camper-park.pl
|
_________________ Spotykajmy się tak, abyśmy czekali na każde następne z radością.
 |
|
|
|
 |
lepciak
weteran
Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Piwa: 61/39 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: 2012-08-26, 09:38
|
|
|
baja02 Cytat: | Podam jeszcze jedno fajne miejsce w Borach Tucholskich, to Swornegacie Małe (Małe Swory) przy hotelu |
To jest to:
Też polecam - same plusy, cenowo również. |
_________________ lepciak
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
Mazur
weteran Robert

Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Pomógł: 10 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Piwa: 93/118 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2012-08-26, 15:27
|
|
|
Dosłownie przed chwilą, moi rodzice zalogowali się kamperem na tym kampingu. Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne,piękna okolica, a cena za 2 osoby +kamper + prąd = 36zł. |
_________________ Podróż tysiąca mil zaczyna się od jednego kroku.
'Lao Tzu' |
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Piwa: 23/14 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2012-10-09, 22:05
|
|
|
narazie loguje się do tematu bo bardzo mnie interesuje |
|
 |
ginajolka1
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-07-18, 11:05
|
|
|
Witam się z forumowiczami.
W tym roku chcielibyśmy z mężem wybrać się na wschód Polski. Ze względu na wielką niewiadomą dotyczącą infrastruktury kamperowej, wyprawa ta choć planowana od dawna, jeszcze nie doszła do skutku. Jesteśmy z Wrocławia. W marcu byliśmy na wycieczce w Sandomierzu i Kazimierzu (osobówką, z noclegiem w hotelu). Chcieliśmy zwiedzić lubelskie.
Moje pytanie- są tam jakieś miejsca przyjazne kamperom? |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 354/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2013-07-18, 12:22
|
|
|
ginajolka1 napisał/a: | Chcieliśmy zwiedzić lubelskie.
Moje pytanie- są tam jakieś miejsca przyjazne kamperom? |
Lubelskie... to dość szerokie pojęcie i miejsc przyjaznych dużo (co dla Ciebie to oznacza?). Napisz (ale chyba lepiej na PW) jakie okolice Cię interesują... lub co szczególnie Cię interesuje (zabytki, krajobrazy, historia czy jeszcze coś innego). I ile czasu przeznaczacie na zwiedzanie lubelskiego.
I koniecznie przejrzyj relację z XIII Zlotu CT w Majdanie Sopockim II - tutaj > http://www.camperteam.pl/...der=asc&start=0 |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
Ostatnio zmieniony przez wbobowski 2013-07-18, 12:47, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
JaWa
Kombatant Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 367/235 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2013-07-18, 12:35
|
|
|
ginajolka1 napisał/a: | Ze względu na wielką niewiadomą dotyczącą infrastruktury kamperowej, wyprawa ta choć planowana od dawna, jeszcze nie doszła do skutku. |
Trzeba tylko uważać na niedzwiedzie latajace tam po ulicach. No i te szeptuchy, rzuci urok i po wakacjach. |
_________________ Wanda i Jacek Kutno
-------------------------------------------
www.youtube.com/@JacekKropidlowskikutno/videos
 |
|
|
|
 |
ginajolka1
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-07-19, 19:06
|
|
|
Ładnie, ładnie- już się boję tam jechać;) |
|
|
|
 |
emeryl
zaawansowany

Twój sprzęt: Hymer Swing 494
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Kwi 2013 Piwa: 21/46 Skąd: Łęczna
|
Wysłany: 2013-07-20, 10:27
|
|
|
Trzeba uważać na trasie 830 Kazimierz-Nałęczów w miejscowości Rogalów jest wiadukt 2,6 wysokości .Lubelskie jest piękne |
|
|
|
 |
Bydgoszczu
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: nie ma znaczenia
|
Wysłany: 2013-07-20, 21:47
|
|
|
Zdaje mi się ze jechaliśmy tamtędy w zeszłym roku. Mamy równo 3m wysokości, a żona mówiła ze zapasu jeszcze dużo było. |
|
|
|
 |
rysiol
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs RT6844 Renault
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Wrz 2008 Piwa: 80/26 Skąd: Lubartów
|
Wysłany: 2013-07-20, 22:50
|
|
|
Tylko po części zgodzę się z Włodkiem. Pisz co Cię interesuje, lecz lepiej na forum niż na PW to może jeszcze inni skorzystają. Polecam Ci również Lubartów i okolice |
|
|
|
 |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 354/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2013-07-20, 22:55
|
|
|
romaniuk krzysztof napisał/a: | Trzeba uważać na trasie 830 Kazimierz-Nałęczów w miejscowości Rogalów jest wiadukt 2,6 wysokości .Lubelskie jest piękne |
Można go ominąć przez Rąblów, powrót na drogę 830 w Celejowie. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
ginajolka1
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-07-23, 09:52
|
|
|
Dzieki za informacje.
Kempingi już znalazłam w necie (bo to o nie najbardziej mi chodziło), a wyprawę chyba jednak musimy odłożyć na przyszłe lato. Teraz może kawałek lubuskiego uda się zwiedzić. Proza życia:)
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
orkaaa
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Pomógł: 10 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Piwa: 63/2 Skąd: kielce
|
Wysłany: 2019-03-17, 19:39
|
|
|
Nie wiem czy ten wątek jeszcze jest aktywny, a może w innym miejscu. W każdym razie byłem w ten weekend w okolicach Ojcowa. Ponieważ strasznie wiało odpadał darmowy parking w lesie koło nieczynnego kampingu na górze. /Skręt pod górę koło zamku w Ojcowie/. Bałem się latających gałęzi. W związku z tym stałem dwie noce w Zajeździe na Podzamczu/ koło Pieskiwej Skały.To gospodarstwo agroturystyczne. Aby dojechać trzeba w Pieskowej Skale zaraz koło zamku jechać na krzyżówce pod górę około 1 km / droga asfaltowa przez las /. Na górze pierwszy dom agrogospodarstwo- Zajazd na Podzamczu. Jest kilka stanowisk dla kamperów. W sezonie także woda. Ceny hm ja płaciłem teraz 15 zł za postawienie samochodu. Normalnie do tego doliczają jeszcze 15 za prąd i 7 od osoby . Do zamku przez las około kilometra. Fajna baza do wędrówek pieszych i rowerowych. My byliśmy sami ,trudno powiedzieć co w sezonie. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
|