|
|
Międzyzdroje |
Autor |
Wiadomość |
pagandowa
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: PONGOWÓZ (Hymer-Eriba 655GT - 2003)
Nazwa załogi: Pongusie
|
Wysłany: 2013-07-28, 13:41 Międzyzdroje
|
|
|
Mąż leniuchuje w Sudanie Południowym udając, że pomaga potrzebującym, a mnie zostawił z dwoma chłopakami, którym trzeba zapewnić wakacje.
Nie pozostało mi nic innego jak wsiąść do campera i pognać choć nad Bałtyk. Wyjazd główny mamy zaplanowany jak Andrzej zjedzie na krótki urlopu i wtedy śmigniemy na dwa tygodnie do Francji.
Na szczęście trasa z Wrocławia nad Bałtyk nie jest jakoś wymagająca, a i drogi są z roku na rok w coraz lepszym stanie. Wybór padł na Międzyzdroje. Przez internet wyszukałam sobie docelowy camping i 30 czerwca w nocy wyruszyliśmy w drogę.
Na camping dojechaliśmy wczesnym rankiem i trzeba było troszkę poczekać na otwarcie bramy. Był to dobry moment by się chwile zdrzemnąć, ale i zrobić rozpoznanie terenu.
Trafiliśmy na naprawdę fajny camping - Camping 24 przy ul. Polnej 34. Dla zainteresowanych link tutaj .
Odległość od morza: 400 metrów. Camping zadbany, czysto, a do tego miła obsługa. Do tego kamping strzeżony jest przez cała dobę, więc człowiek od razu czuje się bezpieczniej.
Trzy sanitariaty, z toaletami, umywalkami i kabinami prysznicowymi, w których zawsze jest ciepła i zimna woda. Ponadto na kempingu znajdują się trzy stanowiska kuchenne, w których można przygotować potrawy, umyć naczynia, itp. Korzystanie z zaplecza sanitarnego jest bezpłatne. Ponadto w recepcji znajduje się czajnik z wrzątkiem i lodówki, w których można przechować jedzenie, napoje.
Wolny czas można umilić sobie grą w siatkówkę plażową, zabawę z dziećmi na placu zabaw, rozpalić grilla. Można skorzystać ze świetlicy z telewizją satelitarną, naładować telefony komórkowe, przeglądać Internet (!) bezpłatnie w recepcji, odpłatnie poprzez WIFI.
Dla właścicieli przyczep i samochodów kempingowych jest CAMPER SERVICE, w którym można pobrać wodę pitną, wyczyścić toaletę turystyczną czy opróżnić nieczystości. Na całej powierzchni znajdują się miejsca z podłączeniem do prądu (12 Amper).
Pobyt zwierząt jest mile widziany, oczywiście bezpłatny.
Poniżej kilka zdjęć:
Wyjazdy'13 269 (Small).JPG
|
 |
Plik ściągnięto 44 raz(y) 113,22 KB |
Wyjazdy'13 270 (Small).JPG
|
 |
Plik ściągnięto 35 raz(y) 116,32 KB |
Wyjazdy'13 273 (Small).JPG
|
 |
Plik ściągnięto 36 raz(y) 82,41 KB |
Wyjazdy'13 275 (Small).JPG
|
 |
Plik ściągnięto 37 raz(y) 79,93 KB |
Wyjazdy'13 281 (Small).JPG
|
 |
Plik ściągnięto 31 raz(y) 66,34 KB |
|
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
pagandowa
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2013-07-28, 13:47
|
|
|
Cenowo nie było jakoś strasznie. Płaciłam 22 PLN za campera, 11 PLN za dorosłą osobę, 8 PLN za dziecko, prąd 10 PLN i oczywiście klimatyczne.
Znaleźliśmy sobie miejsce tuż przy drzewach tak by mieć choć trochę cienia.
Wyjazdy'13 282 (Small).JPG
|
 |
Plik ściągnięto 32 raz(y) 83,89 KB |
Wyjazdy'13 285 (Small).JPG
|
 |
Plik ściągnięto 38 raz(y) 103,81 KB |
|
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/171 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2013-07-28, 13:52
|
|
|
pagandowa napisał/a: | Mąż leniuchuje w Sudanie Południowym udając, że pomaga potrzebującym, a mnie zostawił z dwoma chłopakami, którym trzeba zapewnić wakacje |
piwko leci za "zimna krew" |
|
|
|
 |
BiG Team
Kombatant

Nazwa załogi: Beata I Grzegorz
Pomógł: 2 razy Dołączył: 29 Gru 2007 Piwa: 53/40 Skąd: Karpacz
|
Wysłany: 2013-07-28, 15:49
|
|
|
Ze zdjęć widzę, że troszkę się zmieniło. Prowadziliśmy ten camping od otwarcia w 1973 roku do 1980 roku pod szyldem OST "GROMADA".
Dzięki za chwilę wspomnień.
Życzymy udanego wypoczynku |
_________________ Najlepsze, co może nas spotkać to ludzie, których kochamy, miejsca, które oglądamy oraz wspomnienia, które nam pozostaną
Beatka i Grześ |
|
|
|
 |
darol
weteran KMW TEAM

Twój sprzęt: Knaus Sunliner
Nazwa załogi: darole - gorole ;-)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Paź 2010 Piwa: 61/24 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2013-07-28, 17:23
|
|
|
Brawo Magda Endrju jak wróci to już się do kierownicy nie dopcha |
_________________ Arek (nie Darek) :P
 |
|
|
|
 |
pagand
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
|
Wysłany: 2013-07-28, 19:49
|
|
|
darol napisał/a: | Brawo Magda Endrju jak wróci to już się do kierownicy nie dopcha |
Darolu, ależ o to mi chodzi... przylecę z Czarnego Lądu po dziewięciu godzinach w nocy w Kairze (!!!) i...camper zapakowany...kładę się na łóżeczko i budzę się we Francji... |
|
|
|
 |
pagandowa
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2013-07-28, 21:21
|
|
|
pagand napisał/a: | darol napisał/a: | Brawo Magda Endrju jak wróci to już się do kierownicy nie dopcha |
Darolu, ależ o to mi chodzi... przylecę z Czarnego Lądu po dziewięciu godzinach w nocy w Kairze (!!!) i...camper zapakowany...kładę się na łóżeczko i budzę się we Francji...
|
O nie kochany byłoby Ci za dobrze, campera zapakuje już trudno, ale na resztę nie licz z mojej strony... |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2013-07-29, 09:23
|
|
|
pagandowa napisał/a: | O nie kochany byłoby Ci za dobrze, campera zapakuje już trudno, ale na resztę nie licz z mojej strony.. |
I co teraz Andrzeju po rozlace tylko kampewr zapakowany |
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
pagand
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
|
Wysłany: 2013-07-29, 13:52
|
|
|
No aż tak źle to chyba nie jest... "walizki" mam ze sobą więc może jeszcze nie wszystko stracone |
_________________ Rzuć mnie wilkom na pożarcie,
a wrócę dowodząc watahą.
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|