|
|
Veneto - Garda - Płn. Włochy - Z dziećmi, szukam inspiracji |
Autor |
Wiadomość |
rewir
trochę już popisał Śniego, mrozo, zimnolubny drań

Twój sprzęt: Ducato Dethleffs Globetrotter Burn Edition ;)
|
Wysłany: 2013-08-09, 01:30 Veneto - Garda - Płn. Włochy - Z dziećmi, szukam inspiracji
|
|
|
Witajcie, chciałbym zabrać Rodzinkę Żona, Dzieciaki (5 lat i 1 roczek) na upragnione wakacje, pracuje dużo do połowy września. Szukam inspiracji na 3-4 tygodnie, startuje z Polski północnej blisko autostrada Niemcy. Kompletnie nie zależy mi na zwiedzaniu, szukam raczej kempingów z basenami, parków rozrywki, rybek, oceanariów itd. Podrzućcie jakieś ciekawe tematy. Myślałem nad Playmobile parkiem, ZOO w Salzburgu, Grado z lokalnym stellplatzem, może Marina di Venezia (byliśmy dwa lata temu na Pra Delle Tori), a potem Jezioro Garda (ewentualnie wyskok do Livigno, kolejki Góry, to Córcia lubi) chciałbym trasę zamknąć w 3300 - 3700 km. Trochę budżet niestety ograniczony, może jakieś ciekawostki podrzucicie. Myślałem nad Fattore Amico ale chyba próżno tam zabawy dla małych dzieci szukać, a w Polsce pogoda już niepewna. Liczę na Was ... |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 568/306 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2013-08-09, 10:34
|
|
|
Z pamięci nie podam adresu, ale nad Gardą masz Gardaland czyli wielki park rozrywki. Jeżeli będziesz w okolicach Bolzano to polecam muzeum poświęcone Otziemu czyli znalezionemu w lodowcu człowiekowi sprzed kilku tysięcy lat. |
|
|
|
 |
Pawel_MASZ-BUD
trochę już popisał

Twój sprzęt: Dethleffs A5250 '95 Ducato 1.9td
Pomógł: 2 razy Dołączył: 30 Maj 2013 Piwa: 2/3 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2013-08-09, 13:46
|
|
|
Rewir, mam identyczny plan na wyjazd w zestawie 2 dorosłych + córka niespełna 3 lata. Co prawda wyjazd miał być dziś, ale muszę o tydzień go przełożyć. Z początku chciałem objechać trasę Monachium-Garda-Wenecja-San Marino-Piza-Genua-San Remo + (po drodze jeszcze kilka miasteczek niewymienionych). Później stwierdziłem, że z Wenecji odbijemy na Chorwację i polecimy aż do Dubrownika. W konsekwencji wyjazd musiał się przełożyć na drugą połowę sierpnia. Zobaczymy gdzie nas w konsekwencji poniesie. Jak coś wymyślisz, to wrzuć - może pojadę przetrzeć i przetestować pomysł. |
|
|
|
 |
Aulos
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Piwa: 62/37 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2013-08-09, 14:42
|
|
|
Jeśli "zaliczycie" Gardaland i będziecie szukać noclegu w okolicy, polecam camperpark w miasteczku Peschiera - nie zrujnuje kieszeni jak campingi. Zatrzymaliśmy się tam przed czterema laty wracając z Francji: http://www.camperteam.pl/...limaki&start=60
Rok wcześniej byliśmy z dzieciakami w Gardalandzie i nocowaliśmy na parkingu pobliskiej stacji benzynowej (nie zapisałem namiarów). Parę słów i fotek z naszego pobytu w Gardalandzie znajdziesz tutaj: http://www.camperteam.pl/...opic.php?t=3147 |
_________________ "Nosiciel nieuleczalnej kamperomanii"
 |
|
|
|
 |
rewir

|
Wysłany: 2013-08-09, 23:23
|
|
|
gryz3k - No właśnie Gardaland skorzystam, ale chyba tylko akwarium bo sam Park jest adresowany dla nieco większych uzytkowników, ale akwarium jak najbardziej!
A ten OTZI to chyba za karę dla 5 letniej dziewczynki za brzydko zjedzony obiad
Pawel_MASZ-BUD - trzy lata temu jechałem z przyczepą Legoland - Livigno - Toskania San Baronto - Piza - Florencja - Rzym - Venecja i hop do domku, RELACJA bardzo zacnie. Dwa lata temu właśnie (Venecja) Caorle i do Chorwacji objazdowo jedna i druga opcja rewelacja.
Aulos - Dzięki szczęśliwie we wrześniu ceny Włoskich kempingów spadają i to często do 1/4 ceny w sezonie. Pra delle Tori z sezonu ok 65 euro -> 17 euro, Marina di Venezia ok 65 -> 20 euro itd. itp. także niema krzywdy ale na jednodniowy postój Area di sosta jak najbardziej.
A byliście może na Monte Baldo? Jakieś pożyteczne info? Pod kolejką jakiś camperpark, widoki fajne? różnica temperatur znaczna? czas wjazdu? |
|
|
|
 |
Aulos
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Piwa: 62/37 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2013-08-11, 14:12
|
|
|
Z mniejszymi dziećmi warto odwiedzić park Italia in miniatura koło Rimini. Nasi chłopcy byli tam dwukrotnie i dobrze się bawili. |
_________________ "Nosiciel nieuleczalnej kamperomanii"
 |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 06 Wrz 2010 Piwa: 568/306 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2013-08-11, 21:12
|
|
|
rewir napisał/a: | gryz3k - No właśnie Gardaland skorzystam, ale chyba tylko akwarium bo sam Park jest adresowany dla nieco większych uzytkowników, ale akwarium jak najbardziej!
A ten OTZI to chyba za karę dla 5 letniej dziewczynki za brzydko zjedzony obiad |
W Gardalandzie jest sporo atrakcji dla młodszych dzieci. Może wychowuję dziecko ekstremalnie, ale jak byliśmy zobaczyć Otziego nasza córka miała 4 latka i była bardzo zainteresowana. |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 331/84 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2013-08-12, 07:27
|
|
|
Gardaland dedykowany jest głównie dla małych dzieci , są atrakcje zwane "adrenalina" ale jest ich niewiele. Piękny kemping nad Garda znajdziesz koło miasteczka Lazise o nazwie De la Rosa podaję linka http://www.campingparkdellerose.it/
Z kartą ACSI obowiązują zniżki , małe dzieci wliczają w cene. Cena za parcelę i Waszą rodzinkę wyjdzie 16E. |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
domino1976
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Sprinter 316CDI T.E.C.
Nazwa załogi: załoga Dżi
|
Wysłany: 2013-08-13, 14:53 żarty:-)
|
|
|
Andrzej 73 napisał/a: | Gardaland dedykowany jest głównie dla małych dzieci , są atrakcje zwane "adrenalina" ale jest ich niewiele. Piękny kemping nad Garda znajdziesz koło miasteczka Lazise o nazwie De la Rosa podaję linka http://www.campingparkdellerose.it/
Z kartą ACSI obowiązują zniżki , małe dzieci wliczają w cene. Cena za parcelę i Waszą rodzinkę wyjdzie 16E. |
Albo nie potrafisz się bawić jak dziecko, albo z Tobą jest coś nie tak. Gardaland moim zdaniem dedykowany jest absolutnie dla wszystkich, a dzieci poniżej 120 cm wzrostu mają rzeczywiście problem, bo wiele atrakcji wymaga jednak minimum takiego wzrostu. |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2013-08-13, 17:39
|
|
|
rewir napisał/a: | a potem Jezioro Garda |
rewir napisał/a: | Podrzućcie jakieś ciekawe tematy. Myślałem nad Playmobile parkiem, ZOO w Salzburgu, Grado z lokalnym stellplatzem, może Marina di Venezia (byliśmy dwa lata temu na Pra Delle Tori), a potem Jezioro Garda |
Nad jez. Garda warto zwiedzić Sirmione - urokliwe miasteczko, w którym mieszkała słynna Maria Callas. Warto też zrobić rundę wokół jeziora i koniecznie skorzystać z kolejki na Monte Baldo w miejscowości Malcesine - przepiękne widoki. Wogóle nad jez. Garda jest wiele miejsc wartych odwiedzenia. Jest tam wiele kampingów, wiele z nich nalezy do sieci ACSI i poza sezonem można skorzystać z dużych zniżek (za kampera + 2 osoby, prąd i sanitariaty z natryskami rzedu 16 Euro).
Miłych wrażeń.
PS. w drodze powrotnej polecam kamping koło Villach nad jez. Osiachersee (15 Euro za kampera + 2 osoby. prąd i sanitariaty).
Pozdrawiam |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
rewir

|
Wysłany: 2013-08-19, 22:28
|
|
|
Dziękuje wszystkim za podsunięte tematy, zarys trasy jakoś tam sobie wyklarowałem w glowie. Z grubsza trasa:
- ZOO Eberswalde
- Playmobil Fun Park
- Achensee (Achenkirch)
- Livigno
- Bormio -> Madonna di Campiglio
( tu mam mieszane uczucia, jak ta trasa się nadaje na kampera, jechałem wprawdzie przyczepą z Livigno na Bormio i dalej na Sondrio i Milan i było ok)
- Malcesine (Monte Baldo)
- Gardaland (ale tylko akwarium)
- Bardolino, Sirmione czy gdzie tam nam się spodoba
- Marina di Venezia - Caorle wedle uznania
- Grado
- I po drodze zależy jak kasa w portfelu będzie leżała, może Zell am See
- I do domciu
Jakieś uwagi cenne wskazówki?
Wyjazd ok. 10 września jak tylko kamper wróci, bo starsza część Familii na Sardynie właśnie pogoniła. |
|
|
|
 |
Qcyk
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Elnagh Baron 73G
Nazwa załogi: Qcyki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Maj 2012 Piwa: 8/10 Skąd: Szydłowiec
|
Wysłany: 2013-09-23, 13:03
|
|
|
Gdy będziesz niedaleko Venecji to polecam odwiedzic z dzieciakami Aqalandię to jeden z nagrodzonych w Europie aqapark. Byłem i polecam.
http://www.aqualandia.it/ |
_________________ Pozdrawiamy Agatka i Marcin |
|
|
|
 |
slawwoj
Kombatant
Twój sprzęt: Laika x695 Ford
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Sie 2012 Piwa: 142/306 Skąd: Bielsk Podlaski
|
Wysłany: 2014-02-27, 15:39
|
|
|
Rewir dostałeś tyle wskazówek i podpowiedzi. Teraz Ty podziel się swoimi wrażeniami.
Sezon się zbliża a u nas dwójka dzieciaków czeka gdzie ich rodzice zawiozą. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|