|
|
|
POjemnik na wodę z kurkiem |
| Autor |
Wiadomość |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 78/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2013-08-15, 00:58 POjemnik na wodę z kurkiem
|
|
|
Kolejny gadżet przyuważony w markecie - tym razem Praktiker.
Kanisterek foliowy na wodę, z kurkiem. POjemność 10l (etykieta z ceną wskazuje na 14l - czyli mogą byc większe). na pusto - składa się jak worek foliowy.
Zdjęcie0188a.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 80 raz(y) 84,33 KB |
|
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 253/624 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2013-08-15, 07:58
|
|
|
| maszakow napisał/a: | | Kanisterek foliowy na wodę, z kurkiem. |
Mam podobny 20l. trochę niewygodnie nosi się pełny wody wyciąga się jak worek foliowy |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
piotr1
Kombatant

Twój sprzęt: blaszak ducato w budowie
Nazwa załogi: ewaipiotr
|
Wysłany: 2013-08-15, 14:25
|
|
|
| SlawekEwa napisał/a: | | maszakow napisał/a: | | Kanisterek foliowy na wodę, z kurkiem. |
Mam podobny 20l. trochę niewygodnie nosi się pełny wody wyciąga się jak worek foliowy |
Ciekawe jak to się zachowuje w niskich temperaturach, czy nie pęka? |
|
|
|
 |
Pawelito
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Jeszcze nie posiadam.
|
Wysłany: 2013-08-15, 15:29
|
|
|
| Podobny worek (15 l.) kupiłem w Tesco. Z tego co widzę na pierwszy rzut oka to ten ze zdjęcia jest trochę lepszy. Worek, który kupiłem, po napełnieniu wodą ustawia się naturalnie tak, że kurek znajduje się na górze. Pmijając fakt, że sam kurek jest niewygodny w użyciu (to da się przeżyć) to jego ustawienie do góry powoduje to, że przy każdym użyciu trzeba popychać cały worek żeby leciała woda. Dopiero stawiając cały worek go "na uwięzi", czyli w jakimś stelażu czy klatce (nie wiem jak to nazwać bo nie miałem czegoś takiego do dyspozycji) można go postawić w takiej pozycji aby kranik był skierowany do dołu co umożliwi wygodne użytkowanie. Bez tego worek i tak przechyla się na złą stronę. Można go ewentualnie o coś oprzeć. Niewątpliwie plus za małe rozmiary po złożeniu czyli za łatwość transportowania. |
|
|
|
 |
chris_66
weteran
Twój sprzęt: kamper
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Cze 2007 Piwa: 16/36 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2013-08-15, 17:59 Re: POjemnik na wodę z kurkiem
|
|
|
| maszakow napisał/a: | Kolejny gadżet przyuważony w markecie - tym razem Praktiker.
Kanisterek foliowy na wodę, z kurkiem. POjemność 10l (etykieta z ceną wskazuje na 14l - czyli mogą byc większe). na pusto - składa się jak worek foliowy. |
miałem i nie polecam - niewygodny w nalewaniu, transporcie i przechowywaniu z wodą , do tego szansa, że kurek nie będzie trzymał - rzecz z serii "fajnie wygląda i na tym koniec" lepiej zwykłą bańkę z prawdziwym kranikiem |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 78/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2013-08-21, 23:19
|
|
|
Ok, ja na swoje potrzeby mam 5litrowe... po francuskim winie. tam kurki na pewno trzymają |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|