|
|
|
czy na Mazurach może byc cicho? |
| Autor |
Wiadomość |
adej
stary wyga

Twój sprzęt: fiat ducato
Nazwa załogi: martantek
|
Wysłany: 2013-08-04, 18:54
|
|
|
| Cytat: | daje regulator głośności na maksa i leci disco polo. DRAMAT.
|
No cóż, widać, że "naszym" poza zlotami też szajba odbija.
A może tak nick wesołego gościa, aby było wiadomo od kogo trzymać się z daleka? |
_________________ Spotykajmy się tak, abyśmy czekali na każde następne z radością.
 |
|
|
|
 |
TomekM
stary wyga

Twój sprzęt: Blaszana Choinka Jumper L3H3
Pomógł: 8 razy Dołączył: 10 Sie 2011 Piwa: 29/24 Skąd: Tarnowskie Góry
|
Wysłany: 2013-08-04, 19:10
|
|
|
| My nadal poszukujemy spokojnych miejsc na Mazurach i znaleźliśmy 2km od Rynu plażę z widokiem na zamek w Rynie 53.95109,21.56567 Faaajnie jest. |
_________________ Misiów5
 |
|
|
|
 |
petrel
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-08-09, 19:08 Re: czy na Mazurach może byc cicho?
|
|
|
| Animama napisał/a: | Od dobrych kliku lat jeżdżąc po Polsce unikałam jak ognia Mazur, ponieważ z doświadczenia smutnego wiem, że w tej okolicy w sezonie występuje największe zagęszczenie osobników, dla których niezbędnym elementem wypoczynku jest muza puszczona na full z samochodu, najlepiej dico polo ... Spędziłam już sporo bezsennych nocy na mazurskich kempingach, rozbiwszy się koło takiego wesołego towarzystwa (a wyboru nie było, bo ciasno); w tym roku, w ramach edukacji krajoznawczej potomstwa, chcielibyśmy się wybrać w okolice Wielkich Jezior, najchętniej nad mazurskie morze lub w pobliże (tzn. z możliwością dojazdu rowerem), dlatego mam pytanie do bywalców: czy znacie w tych okolicach kamperowe kempingi, na których nie ma przymusowej dyskoteki do białego rana i zagęszczenia 3 rodaków na 1 m kw? Jeśli takie piękne miejsca w ogóle istnieją ...
Z góry dzięki
Kasia |
Kasiu unikaj Mazur, i nie tylko. Discopolo słyszałem w wielu innych miejscach naszej przemiłej Ojczyzny. Myślę że oceniasz bardziej emocjonalnie niż obiektywnie. Jak znajdziesz jakieś ciche miejsce to zachowaj je dla siebie bo Ci ktoś zagłuszy spokój. |
|
|
|
 |
ziomek
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Przyszłość pokaże.
|
Wysłany: 2013-08-10, 19:13
|
|
|
camping Echo Rydzewo poza soboto-niedzielą rewelacja polecamy |
|
|
|
 |
adej
stary wyga

Twój sprzęt: fiat ducato
Nazwa załogi: martantek
|
Wysłany: 2013-08-13, 20:28
|
|
|
Całkiem przypadkowo trafiliśmy na duży, a nawet na bardzo duży ośrodek wypoczynkowy KALWA w Pasymiu przy ul Polnej 83, jest to Ośrodek Energopolu, na mapach oznaczony jest jako OW. Fakt, że jest to "kołchoz" ze wszystkimi możliwymi atrakcjami, ale są i miejsca zaciszne także dla kamperowiczów. Można sobie prawie, że dowolnie wybrać miejsce postoju. Teren zalesiony nad jeziorem Kalwa, Ceny bardzo przystępne, 30 zł za 2 osoby, kamper i prąd. Dla mnie super. www. kalwa-energopol.pl.
Po drodze przycupnęliśmy w Starych Jabłonkach na campingu Pod Sosnami nad jeziorem Szeląg, też miejsce godne polecenia. Wszystko zależy od tego co kto woli.
Pozdrawiam i do zobaczenia. |
_________________ Spotykajmy się tak, abyśmy czekali na każde następne z radością.
 |
|
|
|
 |
Comsio
Kombatant weteran cepek
Twój sprzęt: Ducato II 2,8JTD 670 Eura Mobil
Nazwa załogi: COMSIOWIE
Pomógł: 8 razy Dołączył: 18 Lut 2013 Piwa: 84/433 Skąd: Ząbki
|
Wysłany: 2013-08-14, 16:11
|
|
|
Witam okolice Pisza jez, Roś nap Moszczenica , Rybitwy.
Obecnie jestem w Moszczenicy
Pogoda ok ,wiaterek |
_________________ Całe życie mówię , że do flaszki trza dwojga.
Asia i Wiesław pozdrawiają.
 |
|
|
|
 |
frape
weteran

Twój sprzęt: Fiat 2.8idTD MultiCamp EVO II Possl
Nazwa załogi: osiołek
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Gru 2009 Piwa: 115/53 Skąd: Gliwice
|
|
|
|
 |
frape
weteran

Twój sprzęt: Fiat 2.8idTD MultiCamp EVO II Possl
Nazwa załogi: osiołek
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Gru 2009 Piwa: 115/53 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 2013-08-16, 15:17
|
|
|
cicho, głucho więc sami musieliśmy poszukać
Bakałarzewo - Na drodze Suwałki Olecko po lewej stronie za mostem jakieś 500m jest miejsce biwakowe -z zadaszeniem, miejsce na grilla i dostępem do jeziora, położone jakieś 300m od zabudowań. Niestety parking na 6 samochodów osobowych więcej ciężko upchnąć
Gąski - droga z Olecka na Ełk (ładne miasto) w Gąskach skręt w prawo na Dutki po 300m polna droga w lewo - trochę stromszy zjazd na łąkę z miejscem biwakowym i małą plażą.
Okartowo - z Orzysza na Mikołajki - w miejscowości zjazd na Nowe Guty - miejsce biwakowe po prawej nad Śniardwami jakieś 500m od skrętu, w okolicy plaża (około 100m w lewo)
DSC_0933.jpg Bakałarzewo |
 |
| Plik ściągnięto 1677 raz(y) 167,12 KB |
DSC_0941.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 1677 raz(y) 152,81 KB |
DSC_0942.jpg Gąski |
 |
| Plik ściągnięto 1677 raz(y) 158,68 KB |
DSC_0943.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 1674 raz(y) 161,28 KB |
DSC_0944.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 1674 raz(y) 149,56 KB |
DSC_0945.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 1671 raz(y) 135,38 KB |
DSC_0980.jpg Okartowo |
 |
| Plik ściągnięto 1671 raz(y) 158,34 KB |
DSC_0982.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 1671 raz(y) 128,3 KB |
|
_________________ http://osiolkiemprzezswiat.blogspot.com
https://www.facebook.com/...474314219380151
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|