Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Propozycje tematów zdjec do stałego konkursu fotograficznego
Autor Wiadomość
Pawcio 
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Piwa: 141/471
Wysłany: 2013-09-01, 22:03   

Przypomnę, że obecna forma konkursu fotograficznego opierała się na wnioskach wyciągniętych z porzedniej edycji.

Każdy konkurs musi mieć jakieś zasady.
Założeniami, na których opierała się obecna forma to:
- wyeliminowanie kumoterstwa,
- zabawa dla wszystkich forumowiczów, nie tylko komisji,
- karawningowa tematyka prac.

Te trzy główne punkty określał regulamin. Reszta to szczegóły.
Co do nagród były zawsze. Wręczane osobiście bądź oficjalnie (np w Pajęcznie). Ba, w dalszym ciągu jest ich zapas.

Jednak koń jaki jest.. każdy widzi.
Czy winę za brak popularności ponosi nieudolne jego prowadzenie, brak reklamy, duża częstotliwość.. możemy ocenić i podjąć działania aby ten stan zmienić.

No name, to co proponujesz również było przerabiane.
"dało się temat a inni wklejali fotki , potem się je umieściło / z autorami bez żadnej tajności" było,
"w ankiecie do konkretnego terminu głosowania i wyłaniało się zwycięzcę zabawy" było,
"W tak prostej formie zabawy nie ma potrzeby uzgodnień z nikim bo nic nie trzeba z tym robić" było,
"A gdyby się zdarzyło , że jakaś praca jest wyjątkowa i nadaje się np. . do komercyjnego kalendarza czy folderu to uzgodnienie zainteresowanego z autorem drażliwych praw autorskich" było
Tylko nie wszystko co było do końca się sprawdziło.
Gratuluję ci sposobu dyskusji. W pretensjonalności niemasz sobie równych.

Jeśli dyskusja będzie MERYTORYCZNA nie widzę przeszkód aby zmienić formę konkursu.

slajd napisał/a:
Moja po raz kolejny składana propozycja;
- temat prac dowolny
- jury złożone z laureatów dotychczasowych konkursów, ale nie więcej jak 3 osób
- nagroda być musi - to mimo wszystko mobilizuje
- można ustanowić tzw nagrodę publiczności i tu głos oddaje każdy z członków forum
a temu kto najtrafniej wytypuje zwycięzcę też przyznać nagrodę
- po roku lub przy okazji dużego zlotu Wystawa Fotograficzna w dużym formacie
z kalendarzem lub katalogiem prac z wystawy

- temat prac dowolny
Z tym tematem dowolnym ja bym się nie rozpędzał. Jeśli forum kamperowe to może jednak coś o karawaningu.
- jury złożone z laureatów dotychczasowych konkursów, ale nie więcej jak 3 osób
Mamy akademię fotograficzną. Nie widzę przeszkód, aby wyołniła ze swojego grona 3 delegatów.
Jednak zawsze wydawało mi się, że przywilej głosowania miał być przeznaczony dla forumowiczów.
- nagroda być musi - to mimo wszystko mobilizuje
Nie może być inaczej.
- można ustanowić tzw nagrodę publiczności i tu głos oddaje każdy z członków forum
a temu kto najtrafniej wytypuje zwycięzcę też przyznać nagrodę

Jeśli będzie jury z 3 członków OK. Szczegóły można dopracować.
- po roku lub przy okazji dużego zlotu Wystawa Fotograficzna w dużym formacie
z kalendarzem lub katalogiem prac z wystawy

Z twoim doświadczeniem wystawowym to nie może się nie udać.
Postaw piwo autorowi tego posta

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 566/755
Wysłany: 2013-09-02, 08:39   

Pawcio napisał/a:

Czy winę za brak popularności ponosi nieudolne jego prowadzenie, brak reklamy, duża częstotliwość.. możemy ocenić i podjąć działania aby ten stan zmienić.

Gratuluję ci sposobu dyskusji. W pretensjonalności niemasz sobie równych.[/color]

.

Uderz w stół a nożyce się odezwą ... tym razem też się znalazły .

Rozumiem , że tylko chwalenie jest tolerowane ... chętnie bym pochwalił , powiedz tylko za co w ciągu ostatniego roku ? Jeden mały przykład z tego działu , tylko jeden ...

Na stronie głównej wielki napis a do tego mrugający "FOTO KONKURS -GŁOSUJEMY " ...klikam i ... ?

Więc proszę , bez takich .... jaki jest koń każdy widzi :szeroki_usmiech

Pawcio 
Kombatant

Wysłany: 2013-09-02, 09:37   

O czym piszesz, bo naprawdę nie rozumiem :shock: ...
Jakie nożyce, jakie chwalenie :?:

Nie szukaj teorii spiskowych między wierszami, bo ich tam po prostunie ma. :chory

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2013-09-02, 09:46   

Pawcio napisał/a:
O czym piszesz, bo naprawdę nie rozumiem :shock: ...
Jakie nożyce, jakie chwalenie :?:

Nie szukaj teorii spiskowych między wierszami, bo ich tam po prostunie ma. :chory

pełna zgoda ...oczywiście , że nie ma bo nie ma nic .

Pawcio ... piszesz co ja mam robić ...ok. To ja mogę też napisać co Ty masz robić w takiej sytuacji ,,, weź się do roboty/ jeśli to Ty masz coś do powiedzenia w tym dziale oczywiście ... jeśli nie to sorki / , no prościej nie potrafię :bigok

Jeśli działy związane z karawaningiem milczą to religia staje się siłą przewodnią i napędzającą forum ... oczywiście nie tylko by być obiektywnym , ale mało jej nie ma ostatnio :shock:

Pawcio 
Kombatant

Wysłany: 2013-09-02, 10:12   

No name, poki co obowiązuje dotychczasowy regulamin konkursowy. Więc zamiast wciąż się czepiać przeczytaj regulamin, zaproponuj temat, wyślij pracę. Gwarantuję Ci, że nie będę się opierdzielał przy tej zabawie.

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2013-09-02, 10:46   

Kolejność Ci się pomiaszała ...to organizator zachęca do wzięcia udziału w konkursie na jakiś temat ...ORGANIZATOR ... :lol:

Gdzie w Twoim regulaminie jest punkt " zaproponuj temat " ???
Ostatnio zmieniony przez CORONAVIRUS 2013-09-02, 10:52, w całości zmieniany 1 raz  

gino 
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Piwa: 639/978
Wysłany: 2013-09-02, 10:52   

No name napisał/a:
to organizator zachęca do wzięcia udziału w konkursie na jakiś temat

no nie do końca.. :-P
nawet tego posta napisałeś w temacie...gdzie właśnie forumowicze zgłaszali propozycje tematów :ok

jestem za propozycja Pawcia..zgłaszaj temat..i jedziemy z koksem..tfu..fotkami :spoko

Dziabong 
weteran

Twój sprzęt: Dziabong
Nazwa załogi: Dziabongi
Piwa: 16/90
Wysłany: 2013-09-02, 10:54   

No name napisał/a:
Kolejność Ci się pomiaszała ...to organizator zachęca do wzięcia udziału w konkursie na jakiś temat ...ORGANIZATOR ... :lol:

Nie to że się czepiam, ale piszesz w temacie " Propozycje tematów zdjeć do stałego konkursu fotograficznego " i już go proponowałeś, czy coś jeszcze w tej materii masz zamiar dodać, czy nie bo generujesz posty z prędkością wodospadu i dyskusja schodzi na inny temat i staje się mniej czytelna.

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2013-09-02, 11:25   

Panowie panowie ....

Odniosłem się do wypowiedzi Pawcia , który odesłał mnie do regulaminu gdzie o propozycjach ani słowa... niezauważając :shock: jednocześnie mojej propocycji właśnie w tym temacie .

wrócę zatem do pierwszego postu gdzie napisałem wyraźnie :

"Proponuje konkurs na najfajniejszy zachód słońca z kamperem w tle z sezonu 2013 ... banalne ale często efektowne ... co Wy na to ?"

Gino , wszystko zatem poprawnie ... tylko zamiast działań to paplanina urażonych się zaczyna .... stary sposób na zakrzyczenie ale mnie to nie rusza za bardzo , chyba wiecie ... :-P

Zatem co ? Będzie chleb z tego pieca czy piec papierowy ?

Nawiasem to ponownie zagłębiłem się w ten regulamin.... komercyjny i pokręcony nawet po kolejnym przeczytaniu , dla niezorientowanych w komputerach bardzo trudny i nieprzyjazdny ...ogólnie nie zachęca do udziału w konkursach bo za wiele z tym roboty ... żyjemy w czasach płatności zbliżeniowych a ten regulamin to twierdza z szyframi,kodami i kto co by tam jeszcze chciał sobie dodać :gwm

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2013-09-02, 11:58   

No name napisał/a:
Proponuje konkurs na najfajniejszy zachód słońca z kamperem w tle z sezonu 2013

Ja bym pominął tą cześć "sezonu 2013" i może z "kamperem w tle bym pominął choć tu nie jestem taki na 100% przekonany. Cały konkurs jest z kamperem to może to powielanie się.

wojtek0 
zaawansowany

Twój sprzęt: AUTOSTAR
Nazwa załogi: Wojtki
Piwa: 15/13
Wysłany: 2013-09-02, 12:33   

slajd napisał/a:

Można ustanowić "nagrodę publiczności" i tu każdy może dać swój głos.

Ja do tego punkciku dodał bym ,że głosy publiczności (forumowiczów) widzimy i wiemy kto w danej chwili jest liderem ,tworzyło by to jakiś klimat i myślę że wiele osób właśnie po to zaglądało by do tego wątku.
Pozostałe propozycje Jurka ok.
Jurku jak tam Grecja ?

Pawcio 
Kombatant

Wysłany: 2013-09-02, 18:35   

No name. W odwracaniu kota ogonem jesteś niedościgniony.

Najpierw zastanawiałeś się "co jest przyczyną , że idea konkursów fotograficznych na CT zamarła , umarła , zapadła się pod ziemię ...." mimochodem dodając propozycję konkursu.
Po otrzymaniu wyjaśnień od Gina i Janusza dlaczego faktycznie tak jest zostały wygenerowane trzy strony na których próbujesz ich uświadomić, że nie wiedzą co piszą.

Pojawienie się mojej wypowiedzi zadziałało na Ciebie jak dolanie oliwy do ognia. Skoro wywołujesz kogoś dotablicy, to się nie dziw, że wychodzi.

Na koniec okazuje się wszystko jest ok, "wszystko zatem poprawnie ... tylko zamiast działań to paplanina urażonych się zaczyna". Masakra normalnie.

Wracając do sedna sprawy- idea konkursu nie przepadła, lecz on sam został zawieszony ze względu na zbyt małą ilość głosujących osób. Im mniej osób głosowało.. tym mniej nadchodziło prac.
Na końcu zostali sami weterani. Trudno jest walczyć z samym sobą.
I nie prawdą jest, że winę za to ponosi regulamin. Nikt wówczas nie miał trudności z jego zrozumieniem, a nieliczne problemy techniczne rozwiązywane były natychmiast.
Właśnie po jego wprowadzeniu zarówno głosujących, jak i zgłaszających prace było najwięcej.
Czemu tak się stało jak się stało?
Zapewne on sam.. jego forma się po prostu znudziła. Jak Koło Fortuny, jak Familiada.
Być może tego nie pamiętasz.. w tym czasie byłeś niezbyt aktywnym forumowiczem.

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2013-09-02, 18:56   

Pawcio ...nie zrozumiesz człowieka z wizjami ...no nie ma siły ... :bajer

Ja zawsze byłem aktywny , tak zwyczajnie mam :haha: Nie lubię jak ludzie udają , że coś robią i tego nie ukrywam .... możesz być niezadowolonym z takiej opinii ale przecież nie ja wpłynąłem na stan jaki jest w tym dziale .

Nie szukaj usprawiedliwień , podobno tylko winni się tłumaczą .... teraz też podsycasz zamiast ruszyć sprawę w kierunku jakimś ...jakim ? Nowym oczywiście bo przecież nic jak do tej pory nie wypala oprócz wypalania się ludzi co jest /moim zdaniem / wierutną bzdurą .

Moje argumenty nie trafiają do serc włodarzy , trudno ... macie swoje , jedynie słuszne racje i będziecie do upadłego się ich trzymać bez względu na argumenty .

Tak , zadałem na początku pytanie sądząc , że jest inne wytłumaczenie niż to , które cisnęło się na usta ... niestety nie znalazło się i ja wcale nie rozpaczam , to nie ja tu jestem gospodarzem w tym dziale i nie ja zbieram joby albo odbieram ordery .... ja tu tylko jestem obserwatorem rzeczywistości ... tak tak , wiem , mogę założyć swoje forum , słyszałem to ale jakoś mi się nie chce , wolę sobie pomarudzić .

Pawcio , koniec z mojej strony bo Twoi koledzy popadną w rozpacz czytając kolejne strony o / wg. nich o niczym / .

Ja w konkursach z tym regulaminem uczestniczyć raczej nie mam zamiaru bo to jest dla mnie wszystko za skomplikowane i tajemnicze / argumenty wyartykułowałem wcześniej / . Szkoda , że taki dział CT jest nieczynny . Szkoda , że nikt nie ma chęci by zastąpić kościelno gastronomiczne newsy czymś co naprawdę jest związane z szeroko pojętym karawaningiem i podróżowaniem .

Koniec z mojej strony :spoko :spoko :spoko

A teraz możecie psy wieszać :haha: :haha: :haha: :hello

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2013-09-02, 19:07   

No name napisał/a:
A teraz możecie psy wieszać :haha: :haha: :haha: :hello

Adam, przecież napisałem żebyś zapuścił konkurs z takimi zasadami jak uważasz za dobre. W momencie kiedy to zaproponowałem odkręciłeś się ogonem do nas. To chcesz tego konkursu na zaproponowanych przez Ciebie zasadach czy nie?

Co do tematu który zaproponowałeś o zachodzie słońca, też nie wezmę w nim udziału. Z bardzo prostej przyczyny. Siedzę cały dzień przy zdjęciach, przejrzałem pewnie z 10 tysięcy i nie znalazłem ani jednego kampera o zachodzie słońca. :haha: Trudnośc tematów pewno też ma wpływ na frekwencję. :-P

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2013-09-02, 19:18   

PS ... Januszu , przecież ja nigdzie nie napisałem , że nie zapuszczę swojego konkursu .... oczywiście , że zapuszczę :-P znasz mnie :)

A myślisz , że ja mam fotę o zachodzie z kamperem z 2013 ??? Też nie mam :( ale inne mam ;)

Odpowiedz do tematu