Przesunięty przez: janusz 2009-10-05, 22:27 |
Automatyczna antena TV Satelitarna. |
Autor |
Wiadomość |
janusz1943
trochę już popisał

Twój sprzęt: Fiat Dukato2.5D Riviera
|
Wysłany: 2008-07-21, 21:12 Automatyczna antena TV Satelitarna.
|
|
|
Proszę o pomoc. Mam możliwośc kupna w Niemczech antenę satelitarna automatycznie
wybierająca kierunek satelity. Pytanie: czy taka antena będzie współpracować z dekoderem
Polsatu lub Cyfra +. |
|
|
|
 |
DAKOTA
stary wyga
Twój sprzęt: CARTHAGO chic T 4.9 nastepny tez T 4.9
Nazwa załogi: DAGOCIK
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Piwa: 12/20 Skąd: Wieden, Tarifa
|
Wysłany: 2008-07-21, 21:28 Re: Automatyczna antena TV Satelitarna.
|
|
|
janusz1943 napisał/a: | Proszę o pomoc. Mam możliwośc kupna w Niemczech antenę satelitarna automatycznie
wybierająca kierunek satelity. Pytanie: czy taka antena będzie współpracować z dekoderem
Polsatu lub Cyfra +. |
witam
mialem ten sam problem, jezeli sterownik jest w antenie lub osobno to po przeprogramowaniu dekodera istnieje mozliwosc , ale z polskim dekoderem na polskim oprogramowaniu nie bedzie pracowac ,a juz na 100 % nie z polsatem.
dlatego kupilem antene na magnet i sam ustawiam, ale zastanawiam sie nad antena i solarem w jednym i zrezygnuje z polskich programow
pozdrawiam |
_________________ http//kamper-meine-freiheit.blogspot.co.at/
Zaden Penis nie jest tak twardy jak zycie
 |
|
|
|
 |
Marek
stary wyga

|
Wysłany: 2008-07-21, 22:26
|
|
|
Nie bardzo rozumiem Wasze posty już w drugim camperze mam zamontowany system Oyster naprowadzający na satelitę. W poprzednim ustawiał się na Astrę i potem przekierunkowałem pilotem anteny na Hotbirda. Obecnie po przeprogramowaniu ustawia się na Hotbirda i z domu wynoszę tuner Cyfry i działa. Na zimę przenoszę do domu i jest OK.
Marek :-D :-D |
_________________ "Róbmy swoje" |
|
|
|
 |
DAKOTA
stary wyga
Twój sprzęt: CARTHAGO chic T 4.9 nastepny tez T 4.9
Nazwa załogi: DAGOCIK
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Piwa: 12/20 Skąd: Wieden, Tarifa
|
Wysłany: 2008-07-22, 05:23
|
|
|
Marek napisał/a: | Nie bardzo rozumiem Wasze posty już w drugim camperze mam zamontowany system Oyster naprowadzający na satelitę. W poprzednim ustawiał się na Astrę i potem przekierunkowałem pilotem anteny na Hotbirda. Obecnie po przeprogramowaniu ustawia się na Hotbirda i z domu wynoszę tuner Cyfry i działa. Na zimę przenoszę do domu i jest OK.
Marek :-D :-D |
witam
ktore z urzadzen ustawia ci antene na satelite?? |
_________________ http//kamper-meine-freiheit.blogspot.co.at/
Zaden Penis nie jest tak twardy jak zycie
 |
|
|
|
 |
Marek
stary wyga

|
Wysłany: 2008-07-22, 09:21
|
|
|
Generalnie żeby móc odbierać TV satelitarną należy ustawić czaszę anteny na kierunek satelity który nadaje programy dla których masz dostrojony dekoder. Ja kupiłem antenę bez dekodera firmowego więc stosuję swój domowy w przypadku cyfry+ przez przetwornicę 12 V/230 korzystałem z "N" przez pół sezonu gdyż dekoder był 12V i też chodziło aktualnie nie mam wykupionego abonamentu na "N" wię dekoder zdałem. . Zestaw antenowy ma możliwość automatycznego ustawiania anteny na różne satelity np Copernicusa , Astrę i.t.p.
Marek |
|
|
|
 |
prezesuu
weteran 102 dni to nie zbyt wiele

Twój sprzęt: chwilowo bezdomny
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2008 Piwa: 22/13 Skąd: Tomaszów Mazowiecki
|
Wysłany: 2008-07-22, 09:52
|
|
|
Ja użytkuję zestaw firmy Kathrein "coś tam 900" automatycznie nastawiający się i on ma dwa wyjścia do podłączenia dekoderów. Jeden dekoder z zestawu komunikuje się z anteną, a drugi to dowolny dekoder. Nie mam żadnego problemu z odbiorem Cyfry na dodatkowym dekoderze. |
|
|
|
 |
przemeksch
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2008-09-12, 15:47
|
|
|
witam, jestem związany z firmą EBACAMP. Prowadzimy sprzedaż i montaż mobilnych anten satelitarnych CRYSTOP. Anteny ustawiają się automatycznie niezależnie od dekodera, gdyż mają zewnętrzny sterownik. W razie zainteresowania zapraszam na www.ebacamp.pl |
|
|
|
 |
paf
Administrator
Twój sprzęt: Rimor Katamarano 8 czasami :)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 37/20 Skąd: Pajęczno
|
Wysłany: 2008-09-12, 16:04
|
|
|
przemeksch, dzięki za info ale na przyszłość proszę o mniej bezpośredni marketing w poszczególnych wątkach
Wierzę że w kolejnych postach na temat anten sat. nie będą się pojawiały posty o treści stricte reklamowej - dzięki. |
|
|
|
 |
Wojtek ELCAMP
trochę już popisał

|
Wysłany: 2008-09-15, 11:01
|
|
|
Witam
Anteny satelitarne automatycznie nastawiające się mają dekodery z kieszenią CI. To oznacza, że nie musimy podłączać domowego dekodera. Wystarczy dokupić moduł dostępu i włożyć swoją kartę abonencką. I już wszystko działa.
Moduły dostępu do Cyfry+ są ogólnie dostępne i działają znakomicie. Jednak do Polsatu to trzeba sobie u nich zakupić i szczerze mówiąc są bardzo niestabilne.
Czasami się zacinają. Ale jest jakaś szansa, że będzie działać.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
przemeksch
początkujący forumowicz

|
Wysłany: 2008-09-15, 13:42
|
|
|
no więc wymieniam zalety zestawów CRYSTOP :
-anteny działają niezależnie od dekodera, gdyż sterownik znajduje się przy antenie, oznacza to, że możemy korzystać z dowolnego cyfrowego dekodera,
-poziom szumu LNB to w wersji offsetowej wynosi tylko 0,3 dB
-w zestawie znajduje się panel kontrolny, na którym zaprogramowane są najpopularniejsze satelity (Turksat, Astra 1, Astra 2, Astra 3a, Eutelsat Hotbird, Eutelsat W3, Sirius, Thor/Intelsat, AB3/Telecom 2C, AB2/Telecom 2D, Hispasat oraz Usersat), dzięki panelowi kontrolnemu możemy automatycznie wybrać satelitę, na którą antena ma się automatycznie ustawić,
-dodatkowo za pomocą anten CRYSTOP mamy możliwość połączenia z internetem w systemie 2 Way,
-antena składa się automatycznie po uruchomieniu silnika, a opcjonalnie nawet podczas zbyt mocnego wiatru,
-nic, tylko siadać i ...oglądać
-zapraszam na zakupy |
|
|
|
 |
koko
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 71/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2008-11-19, 16:32
|
|
|
Mam zestaw oyster i pracuje z dekoderem Polsatu
zabieram go z działki jak wyjeżdżam
zabieram ze sobą nie miałem problemu z odbiorem
Dakota antena ustawia mi się nawet gdy nie mam podłączonego tunera |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
 |
Marek
stary wyga

|
Wysłany: 2008-11-19, 17:46
|
|
|
Mam nadzieję Janusz ,że konsekwentnie będziemy walczyć z reklamami. A jak chcą sie ogłaszać to utwórz dział reklama i tylko tam za sporą kasę a nie w postach. Mam dość ukrytych reklam również w podpisach naszych furomowiczów.
Marek. |
|
|
|
 |
f68
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs Globethrotter A520
Nazwa załogi: f68
|
Wysłany: 2008-11-19, 19:09
|
|
|
janusz a nie pisałem wcześniej że tak bedzie
czekamy dalej .... |
|
|
|
 |
ReginaZW
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato Niesmann+Bischoff ARTO
|
Wysłany: 2008-11-20, 23:57
|
|
|
Czasem warto pomyszkować na forach. Wiem, że mojego pana wyślę do Was na korepetycje. Do następnego zlotu musi wszystko "grać". |
|
|
|
 |
Dziabong
weteran

Twój sprzęt: Dziabong
Nazwa załogi: Dziabongi
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Lis 2008 Piwa: 16/89 Skąd: Dziabongowo
|
Wysłany: 2009-01-16, 09:40 Instrukcja po polsku
|
|
|
Witam, czy ktoś z Was dysponuje polską instrucją do odbiornika UFD 170, chętnie bym ją przeczytał.
DSC_0303.JPG
|
 |
Plik ściągnięto 7504 raz(y) 137,38 KB |
|
|
 |
|