Przesunięty przez: Jerzy 2007-12-30, 15:48 |
Opróżnianie i tankowanie zbiorników |
Autor |
Wiadomość |
hubert
trochę już popisał

Twój sprzęt: Arca Freccia 360 Super (na bazie Fiat Ducato)
|
Wysłany: 2007-05-08, 22:22 Opróżnianie i tankowanie zbiorników
|
|
|
Dyskutowaliśmy na forum nad stworzeniem takiej listy miejsc w których mozna by pozbyć się ścieków i nabrać świeżej wody. Udało mi się ostatnio namierzyć następujące punkty:
1. Niedzica - camping Polana sosny (http://www.niedzica.pl/karawaning.htm) : Bardzo sympatyczna obsługa, miejsce zadbane i czyste aż się chce zostać. Bez większego przekomarzania się zgodzili się na opróżnienie zbiorników i zatankowanie wody za free - a dokładniej w zamian za polecenie znajomym, co niniejszym czynię. Dla zainteresowanych cena postoju 30 zł kamper+5zł/osoba w tym woda, ścieki, prąd sanitariaty.
2. Kraków - camping Clepardia (http://www.clepardia.pl/index_mapka.htm) . Też bardzo sympatyczne miejsce - choć niewielkie. Obsługa również bardzo sympatyczna. Rozmawiałem z właścicielem - zrzut ścieków i tankowanie wody za free. Postój kampera 20zł/doba+20zł od osoby. Co jest w cenie, niestety nie wiem.
3. Trasa Kraków - Olkusz w miejscowości Kogutek (http://maps.google.com/ma...z=12&iwloc=addr) jest zajazd Kogutek przy którym jest znak informujący o możliwości pozbycia się ścieków. Niestety nie sprawdziłem jak to wygląda w rzeczywistości i jakie są ceny. Wiem tylko, że kawę mają marną
A Wy wyczailiście jakieś miejsca? |
_________________ Klub Dorosłego Kampera
|
|
|
|
 |
pabloo
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Bez przydziału :(
Nazwa załogi: Pabloo
|
Wysłany: 2007-05-09, 09:33
|
|
|
Ostatnia stacja benzynowa na autostradzie A2 w kierunku Świecka - jest miejsce na zrzut ścieków (brudna woda i toaleta) i (na pewno) zatankowanie wody. Krata zrzutowa zamknięta pachołkami - zapewne trzeba się porozumieć z obsługą coby otworzyli. Jest to rzadkość na naszych stacjach ale warto wiedzieć bo czasem się "ulewa' i nie ma gdzie zrzucić.
Pozdrawiam
Pabloo |
|
|
|
 |
emde
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Ducato Knaus Sport Traveller 2,0JTD 2003
|
Wysłany: 2008-07-02, 18:16
|
|
|
hubert napisał/a: | . Kraków - camping Clepardia (http://www.clepardia.pl/index_mapka.htm) . Też bardzo sympatyczne miejsce - choć niewielkie. Obsługa również bardzo sympatyczna. Rozmawiałem z właścicielem - zrzut ścieków i tankowanie wody za free. Postój kampera 20zł/doba+20zł od osoby. Co jest w cenie, niestety nie wiem. |
Na świeżo: Dwie dorosłe + dziecko, prąd, woda, zrzut ścieków = ponad 80 zł./doba. Są wyznaczone boksy. Bardzo czyściutkie toalety. Drzewa i nisko przelatujące samoloty, jeśli ktoś lubi. Właściciel wyposaża w mapki, żeby wsiąść na właściwym przystanku do właściwego autobusu. Na terenie kempingu - baseny. |
|
|
|
 |
AUTOJUR
Kombatant

Twój sprzęt: TRANSIT-RIVIERA 1996
Pomógł: 8 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Piwa: 9/1 Skąd: Poznań okolica
|
Wysłany: 2008-07-24, 19:03
|
|
|
PKN Orlen wprowadził usługi do Camperów na wybranych stacjach.Można sprawdzić na www.orlen.pl |
|
|
|
 |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/129 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2008-07-24, 19:08
|
|
|
ta lista stacji strasznie uboga w mazowieckim i podlaskim żadnej http://www.orlen.pl/Inter...acji_WC_Bus.pdf |
_________________ Pierwsza MAŁA KARAWANA na CT
Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.
 |
Ostatnio zmieniony przez eler1 2008-07-24, 19:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
AUTOJUR
Kombatant

|
Wysłany: 2008-07-24, 19:09
|
|
|
Tak ale zaczyna się coś dziać |
|
|
|
 |
Tolo-Digli
weteran

Twój sprzęt: Fiat Dukato
|
Wysłany: 2008-07-25, 14:50
|
|
|
Przejeżdżając przez Łódź zawsze możecie zrobić to u mnie :-D |
_________________ NIE TY MI JESTEŚ WROGIEM .LECZ TWOJE HOBBY PRZYJACIELEM
 |
|
|
|
 |
Tolo-Digli
weteran

|
Wysłany: 2008-07-25, 14:51
|
|
|
tyle że u mnie zrzut trwa minimum dwa dni |
 |
|
|
|
 |
AUTOJUR
Kombatant

|
Wysłany: 2008-07-25, 15:00
|
|
|
Masz na myśli chyba też tankowanie |
|
|
|
 |
Tolo-Digli
weteran

|
Wysłany: 2008-07-25, 16:14
|
|
|
AUTOJUR napisał/a: | Masz na myśli chyba też tankowanie | To kiedy podjeżdżasz tankować :-D |
 |
|
|
|
 |
AUTOJUR
Kombatant

|
Wysłany: 2008-07-25, 19:42
|
|
|
Ok namówiłeś mnie po wakacjach |
|
|
|
 |
DarekK
zaawansowany

Twój sprzęt: IVECO SAFARIWAYS Amerigo Wespucci
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Cze 2008 Piwa: 4/9 Skąd: Podlaskie
|
Wysłany: 2008-07-25, 21:44
|
|
|
W takim razie u mnie będzie pierwsze miejsce pod Białystokiem - zapraszam.
p.s. w przypadku kasety sprawa prosta ale u mnie są dwa zbiorniki - ten na szarą i ten na brązową gęstą oba po około 60l. Jak narazie nie mam możliwości wjechania bezpośrednio nad miejsce zrzutu więc ratuję się wiaderkiem i kilkoma podejściami choć zastanawiam się nad włamaniem do studzienki ściekowej na ulicy. Czy ktoś ma jeszcze podobny problem? |
_________________ Powyższa wypowiedź to moja opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo do zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
 |
|
|
|
 |
JaWa
Kombatant Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 367/235 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2008-07-26, 09:22
|
|
|
DarekK napisał/a: | i ten na brązową gęstą |
Ja stosuję płyny, to na szczęście mam rzadką zieloną. Nie włam się tylko do burzówki |
_________________ Wanda i Jacek Kutno
-------------------------------------------
www.youtube.com/@JacekKropidlowskikutno/videos
 |
|
|
|
 |
MirekM
weteran Piękny inaczej

Twój sprzęt: Bürstner Quadro IT674G
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lis 2007 Piwa: 17/9 Skąd: Stettin
|
Wysłany: 2008-07-26, 11:58
|
|
|
JaWa napisał/a: | na szczęście mam rzadką zieloną |
To prawda. Jak się robi tak jak Jacek, to niepotrzebne żadne płyny. Poza tym Jacek ma wspaniałą przyczepkę do kampera maksymalnie wydłużającą okresy międzyopróżnieniowe.
Jacku, czy aby mieć "rzadką i zieloną" to stosujesz te płyny doustnie, czy też twój typ tak ma bez płynów? |
_________________ Mirek ze Szczecina
I znowu jeden post więcej
Nie kłóć się z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a później pokona doświadczeniem.
www.shippol.pl www.uszczelki-cnc.pl
 |
|
|
|
 |
JaWa
Kombatant Pierwsza "Mała Karawana"

Twój sprzęt: Fiat Ducato Roller Team Granduca
Pomógł: 5 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 367/235 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2008-07-26, 12:46
|
|
|
MirekM napisał/a: | Jacku, czy aby mieć "rzadką i zieloną" to stosujesz te płyny doustnie, czy też twój typ tak ma bez płynów? |
Dobra, to już napiszę. Biorę 10 dkg liści mięty i 15 dkg liści wiśni, zalewam alkoholem 40% na pięć dni (1000 ml). Butelka ma stać w zaciemnionym miejscu, aby zielony kolor był dość intensywny. Następnie dolewam dwie buteleczki Oleum Ricini i odstawiam na kolejne dwa dni. Przed zażyciem lekarstwa zjadam ok. 0,5 kg szpinaku, popijając szklanką wcześniej przygotowanego wyciągu i mam po około 15 min. tzw. "rzadką zieloną" |
_________________ Wanda i Jacek Kutno
-------------------------------------------
www.youtube.com/@JacekKropidlowskikutno/videos
 |
|
|
|
 |
|