VII Targi Pojazdów Terenowych i Turystycznych MOBILEXPO 2013 |
Autor |
Wiadomość |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2013-09-18, 14:29
|
|
|
TARGI SIĘ NIE ODBĘDĄ!
Rozmawiałem dzisiaj z p.Mieczysławem. Niestety, nie odbęda się. To wiadomość na 99,9%. Pozostawił drobną iskierkę nadzieji. W piątek mam jeszcze raz zadzwonić ale szanse są praktycznie żadne. |
|
|
|
 |
Johny_Walker
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Wrz 2012 Piwa: 45/20 Skąd: zielonogórskie
|
Wysłany: 2013-09-18, 14:46
|
|
|
To może do Lipska? Już niedługo. |
|
|
|
 |
Track222
weteran

Twój sprzęt: Była - Niewiadów n126
Nazwa załogi: Tracki
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Piwa: 88/10 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 2013-09-18, 16:13
|
|
|
kazbar napisał/a: | TARGI SIĘ NIE ODBĘDĄ!
Rozmawiałem dzisiaj z p.Mieczysławem. Niestety, nie odbęda się. To wiadomość na 99,9%. Pozostawił drobną iskierkę nadzieji. W piątek mam jeszcze raz zadzwonić ale szanse są praktycznie żadne. |
M.Trojan rozmawiając ze mną liczył na cud, ze jednak targi odbędą się. Wielka szkoda bo wiele osób szykowało się na wyjazd do Krakowa. |
_________________ Nic nie muszę, mogę tylko chcieć. Ale czasem jest tak, że tak bardzo chcę, że muszę.
 |
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2013-09-18, 23:46
|
|
|
Koledzy! Co tutaj się dzieje? Największe nasze święto caravaningu czyli "Mobilexpo Kraków" porównywane od sześciu lat do ichniejszych w Europie Zachodniej ale na na polską miarę zostało odwołane a tu tylko kilka lakonicznych wpisów w przeciwieństwie do dysput religijno-ateistycznych.
Śmiać się czy płakać? |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 271/597 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2013-09-19, 07:52
|
|
|
Kazbar ma rację cicho w temacie to i wystawcy zamilkli
Może listę dla zachęty kto chętny
1.komplecik
2.... |
_________________ komplet |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

Twój sprzęt: Fiat Talento Hymercamp
Nazwa załogi: Kucyki
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Lis 2007 Piwa: 1595/2326 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 2013-09-19, 10:14
|
|
|
Targi Pojazdów Terenowych i Turystycznych MOBILEXPO były dla nas i mam nadzieję, że nadal będą doskonalą okazją do spotkania wszystkich żywotnie zainteresowanych karawaningiem, tych, którzy z karawaningu żyją i tych którzy bez karawaningu usychają, czyli nas.
Nie można narażać tej świetnej imprezy na ryzyko totalnej wtopy, a takie ryzyko istnieje z powodu minimalnego zainteresowania wystawców. Kryzys dał im się we znaki i trzeba to rozumieć.
Co zatem Targi mają zaprezentować przybywającej z różnych zakątków kraju publiczności? Jak zadbać o poziom?
Zawód, jaki Targi sprawiłyby odwiedzającym, mógłby odbić się czkawką na przyszłość. Byłoby to przykre także dla nas, entuzjastów tej imprezy.
Pogódżmy się zatem z koniecznością rezygnacji z Targów tegorocznych i życzmy Organizatorom sukcesów na przyszłość.
Wraz z p. Mieczysławem Trojanem zapraszamy na Targi, które odbędą się za tydzień, a dotyczą odnowy biologicznej pod hasłem RELAKS.
Dla tych Kolegów, którym jest po drodze, daje to możliwość spotkania, pobycia razem w sympatycznej, przyjaznej atmosferze targów krakowskich i powspominania spotkań z lat ubiegłych.
Życzymy ekipie MOBILEXPO sukcesu w roku przyszłym. Będziemy czekać niecierpliwie na następne spotkania w tym przyjaznym nam miejscu.
|
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
Aulos
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Piwa: 62/37 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2013-09-19, 10:19
|
|
|
Targi targami, ale Tadeusz wrócił do wirtualnej rzeczywistości CamperTeamu - stęskniliśmy się za Tobą |
_________________ "Nosiciel nieuleczalnej kamperomanii"
 |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

|
Wysłany: 2013-09-19, 10:25
|
|
|
Aulos napisał/a: | Targi targami, ale Tadeusz wrócił do wirtualnej rzeczywistości CamperTeamu - stęskniliśmy się za Tobą |
Krzysiu, ja również stęskniłem się za Wami.
Pozostaję nadal w puszczy ciałem ale duszą jestem z Wami.
Miałem ogromną nadzieję na spotkanie w Krakowie, ale teraz co mi pozostaje? Nadal PUSZCZA. |
_________________ W życiu najlepiej jest, gdy jest nam dobrze i źle. Kiedy jest tylko dobrze - to niedobrze.
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-09-19, 10:34
|
|
|
Polska kamperowo za małym krajem by na siłę robić więcej targów niż jedne w roku ... rzeczywistość o tym świadczy .
Poznań pozostanie tym centralnym punktem targowym mając podstawową zaletę , której inne miasta nie mają ... jest prawie w środku na mapie ... takie życie .... Może kiedyś Polska stanie się karawaningowym potentatem to wtedy dlaczego nie ? |
|
|
|
 |
Johny_Walker
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Wrz 2012 Piwa: 45/20 Skąd: zielonogórskie
|
Wysłany: 2013-09-19, 11:43
|
|
|
Jakie targi camperowe są w Poznaniu? Chodzi o Motor Show w marcu? |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-09-19, 11:51
|
|
|
Johny_Walker napisał/a: | Jakie targi camperowe są w Poznaniu? Chodzi o Motor Show w marcu? |
dokładnie... |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2013-09-19, 20:04
|
|
|
Byłem rok temu i „targi" bardziej spotkanie na giełdzie samochodowej przypominało.
Wystawcy mają w nosie takie kanały dystrybucji w dobie internetu.
Klyent przyjdzie na targi a później będzie szukał w necie „okazji" u innych dostawców.
Koszt wystawcy za stoisko to zapewne kilkanaście-kilkadziesiat kpln, a więc marża z x sprzedanego sprzętu.
Jestem ciekawy, ile osób, dzięki targom, trafilo do Firm wystawców i dokonało zakupu?
Jest w stanie ktoś napisać?
Targi w Poznaniu to troszkę większa giełda ze sporą frekwencją zlotowiczów.
Niestety rynek w RP jest płytki... |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/84 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2013-09-20, 00:48
|
|
|
Tadeusz napisał/a: | Miałem ogromną nadzieję na spotkanie w Krakowie, ale teraz co mi pozostaje? Nadal PUSZCZA. | Tadziu nie chcesz chyba powiedzieć przez to , że wyjdziesz z puszczy dopiero jak MOBILEKXPO wróci do kalendarza spotkań. |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
Tadeusz
Administrator CamperPapa

|
Wysłany: 2013-09-20, 21:17
|
|
|
WINNICZKI napisał/a: | Tadziu nie chcesz chyba powiedzieć przez to , że wyjdziesz z puszczy dopiero jak MOBILEKXPO wróci do kalendarza spotkań. |
Tomku, wylezę z puszczy w połowie lístopada.
Tak nam tu dobrze.
l wcale níe jesteśmy sami. Jest z nami zawsze ktoś z C.Ţ.. teraz hasamy po puszczy z Wandzią i Jackiem JaWami |
Ks. Jan Twardowski.
 |
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2013-09-20, 22:22
|
|
|
Czyżby koniec caravaningu? (Pisałem już gdzieś, dawno, dawno temu, że "coś" zaczyna się źle dziać. Dostałem wtedy "zrypkę" ).
Koronne dla polskiego caravaningu MobilExpo odwołane. Inne w tym roku o zdecydowanie mniejszej wadze albo nie wypaliły albo przykleiły się "po macoszemu" do innych czterech kółek i wypadły bardzo, bardzo blado.
Sześć lat minęło pod znakiem wielkiego entuzjazmu i nadziei na lepsze, na rozwój... Ileż pracy i ileż serca włożyliśmy w te i inne targi....A dzisiaj? A dzisiaj kicha na całego!!!
Dla mnie to koniec marzeń i niespełnionych wszelkich nadziei. To cios w moje caravaningowe serce. MobliExpo 2013 odwołane
Wracam do puszczy gdzie trawa zielona i zapach przygody. Może spotkam tam Tadeusza?
Pozdrawiam
kazbar |
|
|
|
 |
|