|
rozterki prze tym pierwszym zakupem |
| Autor |
Wiadomość |
ciekawi_swiata
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: wlasnie szukam
Nazwa załogi: ciekawi_swiata
|
Wysłany: 2013-09-28, 08:55
|
|
|
Mobili - faktycznie jest coś takiego że wiekowym pojazdem się fajnie podróżuje:) "dusza" auta? chyba coś takiego. b. mi się podoba rozkład wnętrza w tej J5. środek jest dobrze utrzymany?
Jeździłem kadetem z 90 roku bez wspomagania kierownicy. parkowanie bylo średnie z tego co pamiętam. ale taki kawał fury to wyzwanie - ale "na miasto" sie nim nie jeździ.
Może ktoś powiedzieć z doświadczenia czy to przeszkadza? męczy i dręczy?:)
transit wygląda w szoferce już nowocześnie - to jak przełom technologiczny (choć nie mówie, że "kańciaki" mi sie nie podobają) Porównałbym to z wspomnianym kadetem i astrą jedynką - jest poprostu prawie na czasie.
jaki jest rozstaw śrób w tej J5 w felgach? na jednym ze zdjęć widać resor piórowy - mocno naprężony - tak powinno być? całe auto na zdjęciach wydaje sie mocno pochylone do tylu - czy to standard czy trzeba regenerować zawieszenie?
czy poduszki i resory można porównywać (nie znam się w tym temacie) czy to jest inna klasa zawieszenia? |
|
|
|
 |
ciekawi_swiata
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-09-28, 09:10
|
|
|
| próbowałem się dodzwonić w sprawie tego transita ale numer podany jest błędny. w sumie dobrze:) nikt go nie weźmie - czy znacie właściciela? możecie podesłac mi kontakt? |
|
|
|
 |
krimar
Kombatant

Twój sprzęt: Euramobil 460 - Mitsubishi L300 - DAHAK
Nazwa załogi: Poszukiwacze Zagininej Dyszy
|
Wysłany: 2013-09-28, 12:07
|
|
|
| Socale napisał/a: |
A najlepsze w ogóle to 2.5D + 2.5TD Citrogeota.
Każdy swoje chwali, ale nie żebym faworyzował lecz taka jest opinia.
Zrobią milion km i chcą jeszcze...
A awaryjność...
Młotek, kombinerki, drucik i jazda dalej, byle do domu* |
Pod warunkiem, że z 1983 i starsze - kiedy rozrząd był jeszcze na kołach zębatych (TD jescze wtedy nie było) |
|
|
|
 |
krimar
Kombatant

|
Wysłany: 2013-09-28, 12:13
|
|
|
| ciekawi_swiata napisał/a: | | próbowałem się dodzwonić w sprawie tego transita ale numer podany jest błędny. w sumie dobrze:) nikt go nie weźmie - czy znacie właściciela? możecie podesłac mi kontakt? |
jak ktoś będzie chciał się skontaktować, to zada pytanie do sprzedającego przez allegro i sprzedający odpowie, jeśli będzie mu pasowało. (Pytania typu dlaczego deska rozdzielcza jest z późniejszego roku modelowego, a atrapa z wcześniejszego pozostaną pewnie bez odpowiedzi) Dobrze, że w Fordach można ustalić rok i miesiąc produkcji po VIN. |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 253/624 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2013-09-28, 16:14
|
|
|
| ciekawi_swiata napisał/a: | | czy znacie właściciela? |
Znamy
| ciekawi_swiata napisał/a: | | możecie podesłac mi kontakt? |
+48606254764 |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
Dziabong
weteran

Twój sprzęt: Dziabong
Nazwa załogi: Dziabongi
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Lis 2008 Piwa: 16/91 Skąd: Dziabongowo
|
Wysłany: 2013-09-28, 21:04
|
|
|
Historie deski tez znamy |
|
 |
marcellos
trochę już popisał
Twój sprzęt: szukam
|
Wysłany: 2013-09-29, 19:03
|
|
|
Zerknąłem tylko na szybko na pedały i jestem w stanie stwierdzić na 100% jedno - auto ma w kołach wielokrotność wskazania z licznika |
|
|
|
 |
ciekawi_swiata
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-10-04, 11:02
|
|
|
Witajcie po przerwie,
transit jest zarezerwowany do jutra i korzystając z chwili wolnego zacząłem przeszukiwać allegro.
znalazłem takie dwa pojazdy tanszy i droższy ale za to od osoby prywatnej.
Ten droższy jest poza moim zasięgiem ale zwróciłem na niego uwagę bo nie jest od handlarza.
Chciałbym się skupić na tym pierwszym. jest w ogłoszeniu napisane że są zrobione opłaty "Po opłatach - FV ( marża )" - czy ktoś może podpowiedzieć jakiej wysokości opłaty będą spoczywać po mojej stronie? czy to tylko będzie rejestracja pojazdu czy coś ponadto?
Auto wygląda na mocno wycyckane i przygotowane do sprzedaży:) świeci się aż miło. Zabudowa dla mnie jest jak znalazł. te łóżko piętrowe z tyłu - góra na razie jako magazyn a dół dla Ciekawiątka:) fajnie że prysznic jest oddzielony od WC
Czy ktoś z was ma ten silniczek 1,9TDI 82KM lub jeździł takim? jak wrażenia? |
|
|
|
 |
Cykada
weteran
Twój sprzęt: Sprinter 2.9TD
Nazwa załogi: RodzinkaPL
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Lip 2009 Piwa: 12/9 Skąd: Dzierżoniów
|
Wysłany: 2013-10-04, 11:16
|
|
|
ten tańszy Rimor jest opisywany akurat w temacie KTO zna ten samochód.
silnik 1.9 TD może być. Podobne osiągi do 2.5D , ale akcyza mniejsza. |
_________________ Nie wolno pić alkoholu , bo potem człowiek jest z siebie za bardzo zadowolony |
|
|
|
 |
JaroW
stary wyga JaroW

Twój sprzęt: FIAT Ducato CI Riviera 500
Nazwa załogi: JaroW+BaWa
Pomógł: 4 razy Dołączył: 15 Sie 2008 Piwa: 22/17 Skąd: Oświęcim
|
|
|
|
 |
ciekawi_swiata
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-10-04, 13:53
|
|
|
JaroW - dzięki za te linki!właśnie się wczytuje! b.dobre!!!
Mobili - czy akcyza na ten samochód bedzie jak na osobowy do 2l? czyli 3,1% czy samochody kempingowe zalicza się do innych np specjalnych? |
|
|
|
 |
Cykada
weteran
|
Wysłany: 2013-10-04, 15:03
|
|
|
| ciekawi_swiata napisał/a: | JaroW - dzięki za te linki!właśnie się wczytuje! b.dobre!!!
Mobili - czy akcyza na ten samochód bedzie jak na osobowy do 2l? czyli 3,1% czy samochody kempingowe zalicza się do innych np specjalnych? |
akcyza 3,1 . rejestracja - w tym 500zł za recykling. Ubezpieczenie ( ja ze zniżkami 60% - 300zł w Allianz) |
_________________ Nie wolno pić alkoholu , bo potem człowiek jest z siebie za bardzo zadowolony |
|
|
|
 |
ciekawi_swiata
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-10-05, 08:42
|
|
|
stało się to co stać sie musiało. Idę w coraz wyższe ceny...:) podążając za lepszymi silnikami, wspomaganiem i wygódkami.
znalazłem taki sprzęcik
Mińsk Mazowiecki - w miarę dostępne dla mnie miejsce do oględzin. Jest mocniejszy silnik. Wspomaganie, a nawet klimatyzacja. Same zdjecia, ich ilość i sposób robienia budzi zaufanie. Zarejestrowany, na polskich blachach. Zabudowa prawie idealna pode mnie.
Będę wdzięczy za opinie bradziej doświadczonych. |
|
|
|
 |
krimar
Kombatant

|
Wysłany: 2013-10-05, 10:01
|
|
|
klimatyzacja tylko postojowa (ciekawe czy na 220V czy na gaz)
instalacja gazowa - przy butlach naklejka 50 mbr, na na termie 30 mbr, ciekawe czy to będzie działać,
zbrązowienie sufitu przy klimatyzacji - czyżby ślady przecieku,
okno pod elektroblokiem uszczelniane jakimś czarnym szuwaksem - wygląda ohydnie,
o zarysowaniu wzdłuż całej zabudowy i innych pomniejszych nawet nie wspominam,
silnik Iveco 8140.47 raczej dobry, choć spali pewnie z 15l/100 km (jako ciekawostka prawo do nazwy tdi odkupił potem od fiata vw i tak do dziś oznacza swoje silniki)
no i sprzedający jakby urwał się z choinki prosząc o rozważne licytowanie, bo nie usuwa ofert, gdy nie ma już w allegro opcji licytacji, a jedynie kup teraz. |
|
|
|
 |
Cykada
weteran
|
Wysłany: 2013-10-05, 14:29
|
|
|
dużo zacieków.
W szafie tam gdzie rura od pieca wychodzi , i koło tej szafy.
|Przy wejściu do łazienki tak jakby było mokro pod brodzikiem , czyli brodzik pęknięty albo z zewnątrz leci sobie woda tamtędy. Zwróć uwagę na podłogę bo jest dużo zacieków.
Jeszcze jedno: kierownica , pedały i tapicerka pościerana za bardzo jak na 150tys.km.Miałem kiedyś ducato z tym przebiegiem w oryginale i wszystko to wyglądało jak nowe. |
|
|
|
 |
|
|