|
|
VW LT 35 Typ 291 2.0 benzyna |
Autor |
Wiadomość |
m3tal
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Vw LT35 '78
|
Wysłany: 2013-10-20, 17:28 VW LT 35 Typ 291 2.0 benzyna
|
|
|
Witam wszystkich i proszę o jakiekolwiek wsparcie. Mam mega problem z moim VW. Siedzi w nim osławiona już w eLTekach 2-litrowa benzynka. Silnik zdrowiutki, 82kkm przebiegu, rocznik '78, trzyma po 10 atmosfer na każdym cylindrze, mam już przeszczepioną głowicę z Porsche 924, wszystko poskładane na cycuś, zapłon ok, problem: GAŹNIK.
Silnik odpalał ostatnio nawet na gaźniku z fiata uno 1.2, ale na swoim oryginale nie chce gadać. I tu pytanie: gdzie w okolicach trójmiasta znaleźć można jakiegoś starej daty, dobrego magika od gaźników? Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie? |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2013-10-22, 23:44
|
|
|
Zadzwoń do Alwo na św. Wojciechu może rozpoznają twój problem. starszy właściciel zna bardzo dobrze LTki 2giej generacji - może pierwsza generacja nie będzie mu obca. Drodzy sa ale kompetentni.
Starszej daty spec od gaźników jest na Jasieniu za kościołem, opinii musisz sam poszukać. |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
m3tal
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Vw LT35 '78
|
Wysłany: 2013-11-08, 17:26
|
|
|
maszakow, dziękuję za info, na razie znalazłem jednego speca u siebie, w Rumi, koło serwisu Suzuki, przy wylocie na Gdynię. przedwczoraj odholowałem mu auto, podjął się zadania reanimacji, w przyszłym tygodniu będę coś wiedział. |
_________________ http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=22154
VW LT 1978 2.8 174KM vr6 z automatem- in progress
(jeden krok w przód- dwa w tył) |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|