|
|
Kamper na promie do Nynasham Sztokholm) |
Autor |
Wiadomość |
kubryk1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Esprit 2,3 D
|
Wysłany: 2013-10-23, 21:20 Kamper na promie do Nynasham Sztokholm)
|
|
|
Mam następujace pytanie - czy w czasie rejsu promem z Gdańska do Nynasham mozna zostawic włączoną na gaz lodówkę? Jeśli nie, to rodzi się pytanie jak zabezpieczyć jej zawartośc (szczególnie zamrażalnika) przed zepsuciem? Z reguły do Skandynawii biore sporo "koryta" bo tam jest drogie. |
_________________ andrzej |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-10-23, 21:35
|
|
|
Nie płynąłem tą linią do Szwecji , mogę jedynie powiedzieć co się dzieje na trasie Gdynia - Karlskrona .
Do Szwecji w Gdyni nikt nawet nie spojrzał na tą sprawę , nie chcieliśmy zostawiać na gazie choć gdyby nie było innego wyjścia to mówi się trudno . Mieliśmy szczęście albo farta ... przy wjeździe na bazę promową poprosiłem obsługę placu o przekazanie info na prom by nas tak ustawili by możliwe było podłączenie do 230 V . Najpierw nie mieli kabli ale po jakimś czasie wywołali mnie z promu i podłączyli / musiałem jedynie udostępnić swoją przejściówkę do gniazda w kamperze.
Wracając tą samą linią dostaliśmy już na bazie naklejki i zalecenia by koniecznie pozakręcać butle i absolutnie nie używać gazu . Jedna naklejka na drzwiczki kampera do luku z butlami , luk musiał być otwarty , druga naklejka wewnątrz luku na butle . Szwedzka obsługa promu podchodziła do sprawy bardzo poważnie . Dla nas nie miało to już znaczenia bo ze Szwecji wraca się z pustymi lodówkami . O prąd już nawet nie prosiłem .
Pogadaj z ludźmi na promie , oni są ok , też lubią pomóc a kamperów o tej porze roku wiele na rejsie nie będzie ...
|
|
|
|
 |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

Twój sprzęt: Rimor Super Brig 648
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lip 2009 Piwa: 68/48 Skąd: Górny Śląsk
|
|
|
|
 |
kubryk1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Esprit 2,3 D
|
Wysłany: 2013-10-24, 16:32
|
|
|
Właściwie jesli chodzi o wysokie ceny to bardziej miałem na mysli Norwegię. Ale i w Szwecji dla nas nie jest tanio! |
_________________ andrzej |
|
|
|
 |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

Twój sprzęt: Rimor Super Brig 648
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lip 2009 Piwa: 68/48 Skąd: Górny Śląsk
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|