|
|
Przesunięty przez: janusz 2008-02-18, 15:38 |
Do Włoch |
| Autor |
Wiadomość |
wbobowski
Kombatant moder

Twój sprzęt: Dethleffs Globetrotter I-645 DB Ducato 2,5TDI
Nazwa załogi: Bobosie
Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Lut 2008 Piwa: 353/135 Skąd: Lublin - Dąbrowica
|
Wysłany: 2008-08-13, 11:58
|
|
|
| paf napisał/a: | | ...- przydatny będzie choć mini słownik.... |
Dzięki paf, nareszcie konkretne uwagi. Rozmówki z mini słownikiem już nabyłem. Jeśli jeszcze inne uwagi przyjdą Ci do głowy.... będę wdzięczny. |
_________________ Włodek i Ela
Nasze kamperki
 |
|
|
|
 |
DAKOTA
stary wyga
Twój sprzęt: CARTHAGO chic T 4.9 nastepny tez T 4.9
Nazwa załogi: DAGOCIK
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Piwa: 12/20 Skąd: Wieden, Tarifa
|
Wysłany: 2008-08-13, 19:43
|
|
|
| wbobowski napisał/a: | | Niewiele znalazłem tu ciekawostek, a ja wybieram się 20 sierpnia do Włoch i Chorwacji, a we Włoszech jeszcze nie byłem. Może więc trochę więcej na ten temat od przemiłych forumowiczów się dowiem. Planuję podróż do Rzymu, Monte Cassino, Neapolu, Pizzy, spowrotem Wenecji i co tam jeszcze przyjdzie nam do głowy na razie nie wiem. |
ups jak pisalem to jeszcze spalem
moge ci podac kilka linkow z ktorych ja czerpie info ,ale wszystkie sa w jezyku niemieckim
a dla info ja jestem na etapie planowania wloch od 17.09 do 14.10 mam juz czesc trasy ulozonej, bardzo malo campingow a wiecej tkz. stellplatzow lub innych mozliwosci z pradem tego mozna sie doczytac wlasnie na tych niemieckich forach ---ci ludzie ciagle jezdza i opisuja wszystko dokladnie .
my koncentrujemy sie raczej na wybrzezach morskich , rzym, monte , neapol i potem dalej na sycylie okolo tygodnia spedzimy na sycyli na campingu.
jezeli chesz bardzo dokladnie wiedziec wstap po drodze do mnie i przedyskutujemy cala traseeeeeee |
_________________ http//kamper-meine-freiheit.blogspot.co.at/
Zaden Penis nie jest tak twardy jak zycie
 |
|
|
|
 |
ML
zaawansowany

Twój sprzęt: Buerstner Levanto A574
|
Wysłany: 2008-08-13, 20:25
|
|
|
| @ndrzej napisał/a: | Uważajcie we Włoszech na złodziei
Mój syn, który wrócił wczoraj z Włoch, niestety mial włamanie do kampera - i to w ruchliwym miejscu Florencji. Tak więc nie zostawiajcie we Włoszech kampera poza parkingami strzeżonymi lub kempingami (tam jest ODROBINĘ bezpieczniej). Temat ten był już poruszany na forum m.in. przez Kazka Kluskę, któremu we Włoszech zwinęli całego kampera |
Mi też obrobili kampera we Florencji W godzinach wczesnych popołudniowych, w biały dzień, przy ruchliwej ulicy niedaleko centrum (kamper miał alarm). Trzeba tam baaardzo uważać i nie ma co liczyć na policję, bo na całą Florencję jest tylko 3-4 karabinierów, którzy mają twoje problemy głęboko w d...., o dzwonieniu na nr 112 można zapomnieć (możliwa reakcja po kilku dniach). Mało tego - w języku innym niż włoski, raczej się z tymi durniami w mundurach nie dogadasz. We Włoszech byliśmy już czwarty raz i ciągle uważam, że jest to piękny kraj, ale takie włamanie może zepsuć wycieczkę, bo niesmak niweluje pozytywne doznania. Czytając opowieść Kazka nie chciało mi się wierzyć, ale teraz już wiem, jak to może być po takim incydencie. |
_________________ To tylko MATRIX ...
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|