|
Kupno czy zrobić samemu |
| Autor |
Wiadomość |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 329/223 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2013-10-31, 14:34
|
|
|
| kodi napisał/a: | Bo to daje jeszcze więcej wolności. Przyczepę, trzeba podpinać, odpinać - rozkładać przedsionek itp. I jak widziałem na kempingu jak ja się zmagałem z rozłożeniem tego dobytku a tu wpada kamper i po 10min - pija piwo - to szlak mnie trafiał. Oczywiście przyczepa ma też zalety a najwększa to chyba taka, że odpinasz auto i lecisz na miasto.
Kamper to także filozofia. Jestem niespokojny i lubię zmieniac otoczenia. Na kempingu bywalismy maks 3-4 dni i dalej. Zatem jeśli planujesz wakacje i chcesz posiedzieć z tydzień w jednym miejscu i tydzień w innym to pakuj się w przyczepę. Jak chcesz zmieniać kempingi co 2 dni to lepszy jest kamper. A jak na dokładkę, chcesz się poruszać nioe po kempingach no to już chyba zostaje tylko kamper. |
Ja byłem miesiąc we Włoszech i ani dnia na kempingu. |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

|
Wysłany: 2013-10-31, 14:41
|
|
|
No ioczywiście sprzedaję kamperka bo żonka się naoglądała stojących obok Niemców i chce tak samo. |
|
|
|
 |
eMWu
stary wyga

Twój sprzęt: 2 x Knaus traveller 595 + 625
Nazwa załogi: Campertrip.pl
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Gru 2010 Piwa: 11/23 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 2013-10-31, 15:48
|
|
|
| kodi napisał/a: | .
I dlatego, ze auta 25 letnie kosztują fortunę (nigdy nie zrozumiem, dlaczego są takie drogie. |
ile tygodniowo tu trafia takich co chcą zacząc przygode od starszego kampera?
a na allegro w porywach 500 kamperów na całą polske... a czemu dobrego moto nie kupisz z poczatku lat 90 ponizej 4 kzl? skoro nowy kosztuje 10 razy tyle zaledwie? mała podaz kontra duzy popyt i wszystko jasne.... |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

|
Wysłany: 2013-10-31, 17:11
|
|
|
| Podaż zależy od popytu ,jakby był większy to by wyprodukowali więcej.Poprostu nie jest to rzecz powszechna tak jak osobówka.Jest to zbytek dla wąskiej grupy pasjonatów.Mam dowód: proponuję swojej córce aby z mężem pojechała na wczasy moim kamperem.Nie chce o tym słyszeć,zięć nawet nie zajrzał ani razu do środka pozostało mi jeżdzić z wnuczką.Teraz zmieniam na młodszego, starego chcę im oddać za darmo.Nawet nie chcą o tym słyszeć.Wczasy tylko samolotówka . |
|
|
|
 |
kodi
weteran
Nazwa załogi: kodin@poczta.onet.pl
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Lis 2011 Piwa: 35/9 Skąd: Miszewko, k. 3city
|
Wysłany: 2013-10-31, 17:24
|
|
|
| zbyszekwoj napisał/a: | | starego chcę im oddać za darmo.Nawet nie chcą o tym słyszeć |
Nawet nie wiedzą co tracą i czynią . Oj wierz mi, że wielu by przytuliło Twoje auto. |
|
|
|
 |
GregdeWal
stary wyga

Twój sprzęt: ALIELIDOMEK IV - Globebus I2
Nazwa załogi: GA2E
|
Wysłany: 2013-10-31, 17:59
|
|
|
Co do sensownego kamperka za sensowne pieniądze
Zapraszam do oględzin |
_________________ Navigare necesse est, vivere non est necesse
Historia ALIDOMKU I
Wypociny nałogowca
 |
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2013-11-01, 22:57
|
|
|
Odpisał bym coś kupującemu,ale faktycznie posądzą Nas o spółę w sprzedawaniu Twojego kamperka Chyba faktycznie najciemniej jest pod latarnią Gościu szuka dokładnie tego co Masz do sprzedania i.......nie widzi tylko idzie dalej. Nie pojmuję ,ale widać cos w tym jest |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 638/977 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2013-11-02, 06:40
|
|
|
| WINNICZKI napisał/a: | | nie widzi tylko idzie dalej. Nie pojmuję |
Tomku, jak ''nie pojmujesz'' ?!
to jak z kobietą
jak sam zdobędziesz tą która trafiła w Twoje oko i serce , to masz to czego chciałeś
a nie to...co jest wpychane Ci na siłę przez rodziców, i zachwalane że to jest ta ''której szukasz''
serce nie sługa |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
krimar
Kombatant

Twój sprzęt: Euramobil 460 - Mitsubishi L300 - DAHAK
Nazwa załogi: Poszukiwacze Zagininej Dyszy
|
Wysłany: 2013-11-02, 22:11
|
|
|
| WINNICZKI napisał/a: | Gościu szuka dokładnie tego co Masz do sprzedania i.......nie widzi tylko idzie dalej. Nie pojmuję ,ale widać cos w tym jest |
tylko budżet wynosi 5-10 tys tak przynajmniej wygląda na podstawie ofert, które zostały przywołane. |
_________________ Krawat dodaje szyku.
| Tadeusz napisał/a: |
Jest tak jak mówi krimar. |
| Brat napisał/a: | (...) mogę z pełnym przekonaniem potwierdzić, że rzeczywiście "jest tak, jak mówi krimar" ... |
|
|
|
|
 |
zuku19
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-11-02, 22:49
|
|
|
| krimar napisał/a: | | WINNICZKI napisał/a: | Gościu szuka dokładnie tego co Masz do sprzedania i.......nie widzi tylko idzie dalej. Nie pojmuję ,ale widać cos w tym jest |
tylko budżet wynosi 5-10 tys tak przynajmniej wygląda na podstawie ofert, które zostały przywołane. |
Dokładnie do 10tyś i chyba coś znajdę chyyyyybbbbaaaa |
|
|
|
 |
keler
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Opel Combo Active, Niewiadów N126
|
Wysłany: 2013-11-03, 09:02
|
|
|
Jeśli chcesz coś w miarę uniwersalnego a do tego coś co sam ogarniesz to szukaj czegoś w tym temacie
http://otomoto.pl/mercede...g-T3018737.html
Myślę , że jest to dobra baza do rozpoczęcia zmagań.
Nie wiem jak jest w środku, ale można też mieć z tego uniwersalne auto, jak dobrze się rozplanuje środek. |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2013-11-03, 09:22
|
|
|
albo LT-ka. budowac to w tych pieniadzach nie ma co.
jakis starszak z 5 tysi + stara przyczepka na czesci za3-4 tysi i roboty ohoho a i tak wsio stare wiec lepiej kupic gotowe |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
zuku19
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-11-03, 10:45
|
|
|
| Mam jakby co 2 szt. na oku , jeden sprowadzony, drugi krajowy . Nawet ze zdjęć i żonie się podoba , ale wiadomo zdjęcia to nie na żywo |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

|
Wysłany: 2013-11-09, 11:51
|
|
|
Pogadaliśmy kilka dni i ja swojego staruszka sprzedałem pierwszemu klientowi który go obejrzał.Jestem przekonany że wróci bezawaryjnie z najdalszej wyprawy.Dlatego jak nie przeszkadza ci hałas silnika można wybrać starego forda po 86r. Pojeżdzisz złapiesz bakcyla i wtedy kupisz lub nie auto docelowe. Ten niebieski Fordzik jeżeli nie zardzewiały wydaje się do przyjęcia za te 5 tys. |
|
|
|
 |
zuku19
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2013-11-09, 12:53
|
|
|
| Wczoraj żonka stwierdziła że chyba lepsza przyczepka , dlatego że jak ja będę chciał n.p. jechać gdzieś na rybki to mam wtedy auto a ona zostaje sobie w przyczepie. Jednym słowem nadal są wahania czy kamper czy przyczepa. |
|
|
|
 |
|
|