|
Blaszak |
| Autor |
Wiadomość |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2013-10-18, 20:56
|
|
|
| papamila napisał/a: | | ale ty piszesz o 200% | Troche żartowałem, ale tak w 100% na serio to te 25-35% to zdarza się dość często.Mam na myśli np toalety THETFORDA ,czy markizy. |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 78/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2013-10-19, 21:42
|
|
|
Marże są wysokie bo sklep z akcesoriami kamperowymi to nie spożywczak.
Rynek jest wąski, zainteresowanie jest ale produkcja w porównaniu do normalnych dóbr szczątkowa stąd ceny musza być wysokie. Problem w tym że jeśłi nawet wyprodukowanie takich detali mało kosztuje to z tego niewielkiego przychodu trzeba utrzymać placówki, dealerów, zarząd i biuro projektowe.
I stąd kibelek w produkcji kosztujący 30 PLN musi być sprzedany za 200 PLN.
TO samo dotyczy rolet i innych kamperowych gadżetów.
Kuchenki, lodówki ... Dlaczego kuchenka do kampera kosztuje 1200 a do chałupy 400 ? przecież domowa jest większa i bardziej złożona. Palnik identyczny dysza gazowa inna ale też z masowej produkcji.
niestety, takie są prawa wąskiego rynku i ... znaku firmowego.
Kibelek przenośny produkowany przez thetforda kupiłem w lidlu za 200 PLN. Identyczne na rynku markówki kosztowały powyżej 250. |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 329/223 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2013-11-13, 11:08
|
|
|
Ja sprzedałem kampera i szukam w cenie 40-50tyś.Narazie trafiam na same zgniłki z zaciekami.Czytając relacje Kodiego i jego kolegów z wybrzeża coraz bardziej mam ochotę na blaszankę.Ale tu też dylemat czy np.Ducato przejściówkę za 15tysi czy 2006r.za 30..Dla 2osób +ew.1.Co do przebiegu to i tak są oszukane a woziły tylko puste opakowania.Co doradzice w tej kwesti? Jeszcze chciałbym zamknać się w założonej kwocie. |
|
|
|
 |
Fux
Kombatant
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Sie 2007 Piwa: 29/96 Skąd: ze wsi
|
Wysłany: 2013-11-13, 11:14
|
|
|
Znam firmę, której jeden bus zaliczał Paryz czasami dwa razy w tygodniu.
Współczuje poszukiwań.
Pewnie musisz założyć większą górke na ew. remont. |
|
|
|
 |
kodi
weteran
Nazwa załogi: kodin@poczta.onet.pl
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Lis 2011 Piwa: 35/9 Skąd: Miszewko, k. 3city
|
Wysłany: 2013-11-13, 11:15
|
|
|
Zbyszek - podstawowe pytanie - czy Ci się chce. Widzisz ja dłubię i myślę gdzie tu pojechać, a np. taki gfizyk - kupił i już śmiga.
Jak Ci się chcę a nie ma nic na rynku to kupuj bazę - co kupisz będzie dobrze. Zabudowa taka bez szaleństwa to koszt ok. 15-20tys. Czyli jak na autko wydasz maks. 20 to się zmieścisz. Myślę również, że śmiało możesz balansować tą kwotą tak powiedzmy do 20%.
Pozdr |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2013-11-13, 19:27
|
|
|
jesli juz to mimo szystko trojaczki po lifcie tak jak moj.bardzo dopracowane jesli porownac z modelem przedliftowym i cichsze . wersja z klimatyzacja to za ladny egz. to 20 000.
przemysl budowe ale jesli masz czas to do roboty |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
piotr1
Kombatant

Twój sprzęt: blaszak ducato w budowie
Nazwa załogi: ewaipiotr
|
Wysłany: 2013-11-13, 19:36
|
|
|
| zbyszekwoj napisał/a: | Ja sprzedałem kampera i szukam w cenie 40-50tyś.Narazie trafiam na same zgniłki z zaciekami.Czytając relacje Kodiego i jego kolegów z wybrzeża coraz bardziej mam ochotę na blaszankę.Ale tu też dylemat czy np.Ducato przejściówkę za 15tysi czy 2006r.za 30..Dla 2osób +ew.1.Co do przebiegu to i tak są oszukane a woziły tylko puste opakowania.Co doradzice w tej kwesti? Jeszcze chciałbym zamknać się w założonej kwocie. |
Ja myślę że wybór auta-blaszaka to podstawowa sprawa. Lepiej dłużej poszukać jak kupić coś czego będziesz później żałował. Auto musi być w dobrym stanie żeby skupić się na zabudowie a nie reanimować auto. |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 329/223 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2013-11-13, 19:37
|
|
|
| No z tym śmiganiem Gfizyka to nie takie oczywiste.Wybieramy się z Wbobowskim na oględziny i ew."krytykę"o czym nie omieszkam poplotkować.Co do blaszanki to mam poważnego przeciwnika-domową księgową,która myśli że jak dołoży jeszcze10to będą ładniejsze mebelki,nie wiem czy ten problem przeskoczę, |
|
|
|
 |
piotr1
Kombatant

Twój sprzęt: blaszak ducato w budowie
Nazwa załogi: ewaipiotr
|
Wysłany: 2013-11-13, 19:41
|
|
|
| zbyszekwoj napisał/a: | | No z tym śmiganiem Gfizyka to nie takie oczywiste.Wybieramy się z Wbobowskim na oględziny i ew."krytykę"o czym nie omieszkam poplotkować.Co do blaszanki to mam poważnego przeciwnika-domową księgową,która myśli że jak dołoży jeszcze10to będą ładniejsze mebelki,nie wiem czy ten problem przeskoczę, |
Negocjacje domowe są najtrudniejsze |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 13 Cze 2011 Piwa: 394/785 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2013-11-13, 20:12
|
|
|
| Fux napisał/a: | Znam firmę, której jeden bus zaliczał Paryz czasami dwa razy w tygodniu.
Współczuje poszukiwań.
Pewnie musisz założyć większą górke na ew. remont. |
Co tak pesymistycznie podchodzisz do tematu ja znam firmy które rocznie 200000 robią ale znam też takie które 20000 nie robią
Nie zniechęcajmy ludzi |
_________________ komplet |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2013-11-13, 20:25
|
|
|
| piotr1 napisał/a: | Ja myślę że wybór auta-blaszaka to podstawowa sprawa. Lepiej dłużej poszukać jak kupić coś czego będziesz później żałował. Auto musi być w dobrym stanie żeby skupić się na zabudowie a nie reanimować auto. |
Piotr1 ma rację
Zadajmy sobie pytanie dla czego zmieniamy nasze sprzęty booooo bo chcemy mieć fajniejsze ładniejsze co by nam się przyjemniej podróżowało i dla tego z uporem maniaka będę powtarzał wybierzmy porządną bazę by nas cieszyła a będziemy z satysfakcją ją zabudowywać i nie jest tak że nic ładnego niema na rynku blaszaków, są fajne samochody , ostatnio kupowałem sprintera maxa 2007 rok 315 od pierwszego właściciela z przebiegiem 120 za 35000 brutto naprawdę miłe autko
polecam koniecznie koniecznie zrobić kosztorys potrzebnych sprzętów mebli i innych, to zrobi nam obraz ile musimy mieć przygotowanych pieniązków.
|
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2013-12-05, 18:31
|
|
|
Adam (No Name) nie ukrywam że liczyłem że bąkniesz coś w temacie zakupu blaszaka, jest tyle przebudów blaszaków dzięki Tobie między innymi.
Może trzeba ludzi naprowadzić jakie i w jakim stanie kupować samochody do zabudowy wielu z kolegów czyta relacje z przeróbek blaszaków są pięknie napisane i podejmując się zabudowy myślą że jest to sielanka.
Przecież podpowiadając jakie autko kupić nikomu na odcisk się nie nadepnie bo karawaning i transport to dwa różne tematy.
Patrząc na to ile ludziska wylewają potu kasy nerwów wypadało by naprowadzić na dobre tory podstawy mondrej zabudowy
Np.
Co można zrobić do
30000
60000
Itd.
|
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 563/753 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-12-05, 18:44
|
|
|
Dlaczego ja ?
Przecież takie gadanie to wpływanie i prostowanie czyjegoś gustu pod swój ... bezsens totalny .
Jedni zrobi z przednim napędem a inny z tylnym , trzeci na małym blaszaku bo musi się zmieścić na podjeździe domku a inny wywali na najdłuższym sprinterze bo ma pole za domem .... Kompleciku , tu nie ma recepty idealnej , tu się łączy gusta z możliwościami finansowymi i pomysłem .
Nikt za nikogo nie zdecyduje |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2013-12-05, 19:23
|
|
|
| No name napisał/a: | | Przecież takie gadanie to wpływanie i prostowanie czyjegoś gustu pod swój ... bezsens totalny |
mnie nie o gusta chodziło, szkoda jak ktoś do takiego przebudowywania kupi pośpiesznie bele co a potem się mota, niech kupi małe wielkie niskie wysokie jakie chce, byle dobre i niech nie opowiada że dobrego niema, bo jest dobre, odrobine popatrzeć poczytać zadać pytanie
?Ile trwa zabudowa kampera blaszaka w stosunku do przemyślanego zakupu.
|
|
|
|
 |
kodi
weteran
Nazwa załogi: kodin@poczta.onet.pl
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Lis 2011 Piwa: 35/9 Skąd: Miszewko, k. 3city
|
Wysłany: 2013-12-05, 19:30
|
|
|
Zrobić zabudowę to tak myślę między 3 a 6 miesięcy.
Oczywiście można robić wolno, szybko, dokładnie, niedokładnie itd.
Można robić pojedynczo, we dwóch, trzech |
|
|
|
 |
|
|