Twój sprzęt: DajLaika Kreos 5010 Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Mar 2010 Piwa: 172/171 Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-11-20, 16:52 Kupiłem gitarrę, zapraszam do zespołu
W Lidlu była kolejka za bananami (szymek, to nie dla ciebie) , więc połaziłem, popatrzyłem i kupiłem czarne cudo co w tytule miało "Gitara westernowa"za 239zł bodajże.
Z wrażenia zapomniałem o bananach.
W domu przypomniałem sobie, że niedługo rodzi sąsiadka, mam nadzieję, że się nauczę jakiejś kołysanki
Teraz ćwiczę chwyty, paluchy bolą, czy po tym zejdzie mi skóra?
Wiem już, jak się wymienia struny, bo jedna mi przypadkiem za mocno się przy strojeniu naciągnęła. BoRa się pyta, czy dobrze nastrojona, bo dziwnie brzdęczy.
Hmm, stroiłem wg stroika komputerowego, więc o co chodzi?
Dobra, wieczorem pochwalę się jakie mam plany (m.in. 7Up rok opera- nazwa pochodzi od przewidywanej długości tworzenia tejże opery), a tymczasem jak ktoś ma jakieś uzdolnienia muzyczne niech się zapisuje do mojego nowotworzonego zespołu.
(przewiduję skoczny repertuar rockowy z elementami muzyki turystycznej).
Twój sprzęt: blaszak ducato w budowie
Nazwa załogi: ewaipiotr
Wysłany: 2013-11-20, 16:57 Re: Kupiłem gitarrę, zapraszam do zespołu
brams napisał/a:
W Lidlu była kolejka za bananami (szymek, to nie dla ciebie) , więc połaziłem, popatrzyłem i kupiłem czarne cudo co w tytule miało "Gitara westernowa"za 239zł bodajże.
Z wrażenia zapomniałem o bananach.
W domu przypomniałem sobie, że niedługo rodzi sąsiadka, mam nadzieję, że się nauczę jakiejś kołysanki
Teraz ćwiczę chwyty, paluchy bolą, czy po tym zejdzie mi skóra?
Wiem już, jak się wymienia struny, bo jedna mi przypadkiem za mocno się przy strojeniu naciągnęła. BoRa się pyta, czy dobrze nastrojona, bo dziwnie brzdęczy.
Hmm, stroiłem wg stroika komputerowego, więc o co chodzi?
Dobra, wieczorem pochwalę się jakie mam plany (m.in. 7Up rok opera- nazwa pochodzi od przewidywanej długości tworzenia tejże opery), a tymczasem jak ktoś ma jakieś uzdolnienia muzyczne niech się zapisuje do mojego nowotworzonego zespołu.
(przewiduję skoczny repertuar rockowy z elementami muzyki turystycznej).
A nie myślałeś o perkusji i bębenkach tez były w Lidlu
Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Sty 2007 Piwa: 420/147 Skąd: Pajęczno, łódzkie
Wysłany: 2013-11-20, 18:31
martini44 napisał/a:
tylko cztery akordy a wyszło super !!!!!!
E tam, do kitu takie granie. Gdyby nie zagłuszał gitary śpiewaniem nikt by nie odgadł jaką melodię gra. Nawet mistrzowie z "Jaka to melodia" nie odszyfrowaliby piosenki.
Tutaj wzór dla Bramsa do ćwiczeń. Gościu nawet podobny do Stasia. Oczywiście jak założy taki kapelusz.
_________________ Nie dyskutuj z głupcem – ludzie mogą nie zauważyć różnicy!
Twój sprzęt: jak wygram w totka... Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2013-11-20, 19:59
ćwicz ćwicz. ae zacznij od bicia i chwytów bo do takiego grania jak z Januszowego linka to... trudno cokolwiek zacząć Mi kolega rozpisał 2 typy uderzania 8 akordów...i poszło. A nut do tej pory nie umiem czytac :P
Ten gość z januszowego filmiku...cholera ciarki mnie przeszły jak to pograł. Evan Dobson - poszukajcie innych jego filmików. może nie jest super rewelacyjny bo znam tez mocniejszcych (np ten młodszy solista z zespołu Aloszy Afdiejewa - super wymiatacz solówkowy) ale ... mimo że Odstawiłem gitarę juz ładnych parę lat temu ale to ... no rusza mnie .
A ten drugi film.. technika prawie jak slide guitar
Twój sprzęt: LMC 6400 Lord Liberty/Ducato
Nazwa załogi: Fizyki
Wysłany: 2013-11-20, 21:51
Ucz się grać bez strun :-) Jak się nauczysz - dokupisz struny :-)
I jeszcze jedno - nie sztuką jest grać na nastrojonej gitarze. Zagrać na nienastrojonej - to jest coś! :-)
Zacznij od czegoś prostego:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum