|
|
Transit 91', 2.0 benzyna (OHC) gażnik... |
Autor |
Wiadomość |
AMIGO
zaawansowany Niepoprawny optymista
Twój sprzęt: Blaszany namiot na kołach
|
Wysłany: 2013-11-29, 10:11 Transit 91', 2.0 benzyna (OHC) gażnik...
|
|
|
Dzień dobry
Po letniej banicji zaczynam powoli szykować się do wiosny i nadchodzącego sezonu letniego.
W swojej altance na kołach mam gażnik Motorkraft VV.
Motorek uruchamia się bez problemu, ale w miarę nagrzewania zaczyna się problem; ,,szuflada'' pozostaje zamknięta i wiadomo [znającym się choć trochę na tym ustrojstwie] co dalej - silnik aż pluje pędziwem przez wydech i w niedługim czasie kona.
W mojej okolicy mechanicy - gażnikowcy to już wymarły praktycznie gatunek, więc przyszło nauczyć się samemu (na forum fordclubpolska też niewiele znalazłem).
Bardzo proszę o wszelkie wskazówki i ewentualnie materiały dotyczące zasady działania tego typu gażnka.. |
_________________ BOGDAN
,,Jeśli coś jest głupie, ale działa, to nie jest głupie.'' |
|
|
|
 |
kazbar
weteran

|
Wysłany: 2013-11-29, 10:37
|
|
|
Szuflada musi się otwierać podczas nagrzewania silnika. Jeśli pozostaje zamknieta, gaźnik dostaje coraz bardziej gorące powietrze i zaczyna się "dusić".
Podnoszeniem i opadaniem szuflady steruje bimetaliczny zawór (czujnik) połaczony z szufladą dźwigienką. |
|
|
|
 |
AMIGO
zaawansowany Niepoprawny optymista
Twój sprzęt: Blaszany namiot na kołach
|
Wysłany: 2013-11-29, 11:40
|
|
|
Dzięki za wsparcie Dobrze mówisz, że ona musi się stopniowo otwierać.
Gdy znajdę wolną chwilę to sprawdzę poszczególne organy gażnika wg Twoich wskazówek i opisu z http://www.taunus.pl/?alias=technika&id=349 |
_________________ BOGDAN
,,Jeśli coś jest głupie, ale działa, to nie jest głupie.'' |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|