|
|
|
jak nas widzą , tak o nas piszą |
| Autor |
Wiadomość |
Bigos
stary wyga

Twój sprzęt: Ducato Fendt
Nazwa załogi: GRZEŚKI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sty 2013 Piwa: 37/20 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-12-20, 16:33 jak nas widzą , tak o nas piszą
|
|
|
Nie tak dawno jeden z kolegów opisywał , swoje problemy z Via tollem kiedy mu kasowali opłaty za każdą bramkę z powodu dołączenia przyczepki , poniżej zaś zamieszczam link do artykułu
pod tytułem Highway "Robbery in Poland 2013" czyli "Autostradowe złodziejstwo w Polsce 2013"
Autorzy przejechali kamperem niemal cały świat , ale ... kamper ma 7,5 tony
http://www.magbaztravels.com/content/view/1460/30/ |
_________________ Zapalony kajakarz
www.splywy.jimdo.com
Szef załogi Grześki |
|
|
|
 |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 566/755 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2013-12-20, 16:59
|
|
|
Nie chcę za bardzo bronić naszych ale jak my jedziemy w inne strony świata to dowiadujemy się gdzie co i ja wygląda ... oni najwyraźniej się nie dowiedzieli . Chcieli unikać płatnych autostrad dlatego wybrali drogi alternatywne do czego mieli prawo . Żyjemy w czasach internetu w kieszeni , komórce ... sprawa z 2013 roku ... cos szanowni goście swoje gapiostwo tłumacza zachłannością i tylko to biorą pod uwagę . Jeśli my Polacy musimy płacić i płakać to nasi goście , turyści , też ... a przelicznik dla obcokrajowca i jego dochodów nie jest w PL taki straszny .
I ta ich bariera językowa ... trzeba było się uczyć polskiego |
|
|
|
 |
jarko_66
weteran
Twój sprzęt: Ducato 3
|
Wysłany: 2013-12-20, 17:38
|
|
|
| koledzy punkt widzenia myślę że zeleży od miejsca siedzenia.Jak by nas złapali, też nie było by zmiłuj .Obaj widzieliście moje auto masa całkowita 3 tony.i mało miejsca w środku.Myślałem nad zakupem niewiadówki o wadze całkowitej do 500kg .Wywalić z niej wszystko zamontować tylko stół i kanapy do siedzenia. Taka niby sala bankietowa na zloty a przy okazji jest gdzie rowery wrzucić. Wiem że masa nie przekroczy 3,5 t , ale czy krokodyle dadzą mi spokój? czy znając życie trzeba się będzie z tego tłumaczyć.? A z tą barierą językową , Adam masz rację. |
|
|
|
 |
MAWI
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Pomógł: 17 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Piwa: 100/17 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2013-12-20, 19:41
|
|
|
Dobrze ,że te Angole do Wawy nie dojechali.Wtedy by im zęba wyrwali.Pewnie kara byłaby X10 ,albo X20. |
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK |
|
|
|
 |
Johny_Walker
Kombatant

Twój sprzęt: Był Nowiutki Hymer Tramp prosto z fabryki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Wrz 2012 Piwa: 45/20 Skąd: zielonogórskie
|
Wysłany: 2013-12-20, 20:40
|
|
|
Tak się składa, że na brytyjskim forum opisałem wczoraj sytuacje z via toll w Polsce w wątku opisującym sytuację, gdzie dostali "tylko" 3000 zł kary.
http://www.motorhomefacts...orderasc-0.html |
|
|
|
 |
Bigos
stary wyga

Twój sprzęt: Ducato Fendt
Nazwa załogi: GRZEŚKI
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Sty 2013 Piwa: 37/20 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2013-12-20, 22:06
|
|
|
| absurdem jest płącenie za sumę przejechanych bramek viatoll , gdzieś już na ten temat pisano, że to trzeba zmienić. |
_________________ Zapalony kajakarz
www.splywy.jimdo.com
Szef załogi Grześki |
|
|
|
 |
MAWI
Kombatant

Twój sprzęt: Carthago E-line L55 Yachting
Pomógł: 17 razy Dołączył: 19 Sty 2010 Piwa: 100/17 Skąd: Kutno
|
Wysłany: 2013-12-20, 22:44
|
|
|
| Bigos napisał/a: | | to trzeba zmienić. |
Szkoda ,że to nie koncert życzeń. |
_________________ Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy.
MARZENKA i WIESIEK |
|
|
|
 |
jarko_66
weteran
Twój sprzęt: Ducato 3
|
Wysłany: 2013-12-21, 11:37
|
|
|
| Wiele jest w Polsce absurdów i co my maluczcy możemy zrobić . przed wyborami każdy obiecuje. a po wyborach jakoś szybko zapomina. Myślę że i Angole mają swoje absurdy, i niedostosowanie się do nich grozi konsekwencjami. W całym tym zamieszaniu jedno jest dobre ,wszyscy są traktowani jednakowo, a nie jak kiedyś PAN Angol wyciągnął kilka funtów i z uśmiechem na gębie odjeżdżał , demonstrując swoją wyższość . Niestety spotkałem się z tym i w głębi duszy bolało. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|