Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Świbno---->Stegny---->Krynica Morska---->Piaski
Autor Wiadomość
matro 
weteran
musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Piwa: 71/111
  Wysłany: 2014-01-07, 23:43   Świbno---->Stegny---->Krynica Morska---->Piaski

...będąc na Półwyspie Helskim postanowiłem spełnić wreszcie swe takie tam małe marzenie czyli zwiedzenie Mierzei Wiślanej ...tak wiem, dużo można o tym przeczytać ale zobaczyć - wiadomo ... ;)
Z Helu wyruszyliśmy do Krynicy M. Byliśmy na wyjeździe spontanicznym. Zabraliśmy ze sobą małżeństwo starych znajomych z którymi przez jakiś czas , z racji ich pracy nie mieliśmy kontaktu. Bałem się zabrania "obcych czyt. niekamperowców" na pokład, wiele razy słyszałem że takie podróże kończyły się zerwaniem wszelkich więzi i kłótnią :lol: ... ale zaryzykowaliśmy :bigok
Uprzedzając fakty – zabraliśmy kamperowych żółtodziobów – przywieźliśmy ludzi zarażonych chorobą zwaną „ChcemyMiećKampera” ;)

Przekroczyliśmy Wisłę promem w miejscowości Świbno . Potraktowaliśmy to jako swego rodzaju atrakcje ;) 30zł w jedną stronę;)
Potem przez Stegny i Kąty Rybackie w kierunku Krynicy Morskiej i Piasków. To był chyba jeden z ostatnich gorących weekendów z temperaturami powyżej 30 stopni…

Był jeszcze widny dzień gdy przedzieraliśmy się przez Piaski coraz węższymi drogami w kierunku Obwodu Kaliningradzkiego. W pewnym momencie zrobiło się nie wesoło bo auto spadło z twardych „jumbów” a koła zaryły w piasku…na szczęście prędkość+ masa pojazdu spowodowała, że momentalnie wróciliśmy na utarte tory…Dojechaliśmy do jakieś knajpy z płatnym parkingiem …ogólnie pokręciliśmy nosem i stwierdziliśmy że musimy poszukać czegoś lepszego… postanowiliśmy nie przebijać się już dalej ;) i wrócić do Piasków ;)
W Piaskach minęliśmy jakiś camping po lewej stronie…

Zatrzymaliśmy się jednak w małym porcie… widzieliśmy zaparkowanego blaszakopodobnego kampera.
W porcie były prowadzone jakieś prace, robotnicy mówili, że nie ma w tej chwili nikogo kto mógłby nam pozwolić tam przycupnąć…ale też chyba nie będzie z tym problemu.
Przypominały nam się jednak parkingi, które mijaliśmy jadąc od strony Krynicy… Po drodze było kilka mniej lub bardziej odpowiednich dla kampera ale wszystkie były jakieś takie… :roll: Zajechaliśmy na parking (dane geograficzne 54.422388,19.576861 – fotka Parking Piaski 1 )
I tu przygoda. Wjeżdżając na ten parking zobaczyliśmy T4 na niemieckich rejestracjach z przyczepą kempingową …Busik zakopał się aż po silnik a koła napędowe kręciły się swobodnie….Niemcy odczepili już przyczepę.
Pomyśleliśmy, że trzeba pomóc. Była tam dwójka małych dzieci, która umilała sobie czas grając na laptopach, mężczyzna ok. 65-70 lat oraz mężczyzna i kobieta ok. 40 letni… nie wiedzieli co mają robić. I wszyscy gadają „nie po ludzku” ;)
Stanąłem obok autem i wymachując rękoma proponowałem pomoc. Pytałem czy mają linkę, wyciągnąłem saperkę…właściwie wyszliśmy wszyscy. Wszyscy chętni i gotowi nieść pomoc „keine Grenzen”… Ku memu zdziwieniu. Niemcy zachowywali się jak przemytnicy, wystraszeni…zdębiałem gdy doszło do mnie że nie chcą pomocy. Pomyślałem, że wyratuje ich tylko szarpnięcie, nie wiem o co chodzi… koleżanka, która była z nami stała tylko i słuchała co mówili, w końcu płynnym niemieckim zapytała się czy im pomóc , czy mają linę (okazało się, że koleżanka pracując w Niemczech nabyła języka ;) ) …
Niemcy natomiast zdębieli i się zaczerwienili. To zauważyłem. Odpowiedzieli, że poradzą sobie sami. Podrapałem się w głowę, ale myślę nie zostawimy ich tu… młodzi Niemcy coś tam mamrotali , starszy pan chyba kipiał … o co chodzi?
Już zmierzchało, a my nie mamy miejsca postojowego…może zostaniemy na tym parkingu, już zgłodnieliśmy…drink też wskazany ;)
A niech stoją, nie to nie…powiedziałem, „Dobra – jedziemy, nic na siłę”…gdy trzasnąłem drzwiami osobnik około 40stki podbiegł do nas z linką i migowo przekazał, że jednak chce pomocy… Linka – hak w hak, gaz, i już za chwilę busika miałem na „ubitym” ;)
…były uśmiechy, było zadowolenie , podanie ręki, „Danki” …. Podłączyli przyczepę, a my ruszyliśmy w górę parkingu zastanawiając się co dalej…
Gdy tak się zastanawialiśmy koleżanka powiedziała, że ten stary Niemiec wszystkimi tam dyrygował i to On mówił, że poradzą sobie sami i że…na pewno ich okradniemy bo jesteśmy złodzieje !!!!!!! Do tego do mnie się uśmiechał natomiast „młodzi” byli nerwowi i czerwoni bo teraz takie czasy że wszyscy mogą mówić po niemiecku… i mieli rację, głupio im się zrobiło jak usłyszeli ojczysty język…
Co na to powiedziecie? Nie znam języka niemieckiego…dlatego myślałem, że to młodzi byli dziwni a staruszek OK… to pewnie będzie tematem jakiś innych rozważań….
Postaliśmy chwilę na tym parkingu…okazało się że jest on płatny 15zł/dzień…ale jest wieczór więc nikt nie kasuje…w ogóle nikogo nie ma ;)
Podejmujemy ostatnią próbę szukania dobrej miejscówki , nie wiem ale uparłem się na coś przy wodzie, może plaży, na coś po stronie zalewu a tu… większość parkingów po stronie morza ale oddalonych od niego o kilkaset merów.
Rzucaliśmy okiem na każdy dziki wjazd…niestety wszystkie zaczynały się kilkumetrowym grząskim piaskiem… zapadniemy się. Znaleźliśmy jedno warte uwagi (współrzędne 54.421925,19.579519 – zdjęcie Parking Piaski 2) Jest już ciemno… wjazd można wziąć na szybko ale wiadomo, że bez bujania na boki się nie obejdzie. A drzewa blisko!

Stoimy na asfalcie, auta rzadko przejeżdżają… znajomy kształt wyłania się zza zakrętu. Alkowa. Wymija nas i staje. Ucieszyłem się ;) Może to Nasz z CT?
Podchodzę i się witam. Nie NASZ ale zna stronę ;) Pytam się o jakieś fajne miejsce. Proponuje mi camping. Ja wolę dzikusa. Powiedziałem, że znalazłem fajne miejsce jednak trzeba trochę odwagi i asekuracji. Jest zainteresowanie. Chyba staniemy tam razem. Mówię, że jak się zakopię to za hak i szarpnie mnie do tyłu … skinięcie głową. Wracam zadowolony do kampera…odwracam się przy drzwiach – świeżo zapoznany kamper odjeżdża………..
I koniec przyjaźni ;) ….
Chodzimy , depczemy, piaskownica ma ok. 3 m długości , chyba się uda bo nie wygląda to tak źle…przewrażliwiony po Niemcach jestem ;)
Przypomniało mi się w między czasie, że mam kawałek bardzo mocnej parcianej podłogi którą dostałem na jednym ze spotkań kamerowych od KrzysztofaCz.
Rozkładam z namaszczeniem…wsiadam. Jadę……. przechodzę gładko po podłodze. Super. Po 20m zatrzymuję się na mini-polance która rano okaże się skrzyżowaniem leśnych dróg. Zaparkowałem. Wyłączyłem silnik. Wychodzimy, świecimy latarkami.
Po lewej stronie stoi zaparkowany stary passat a w nim zdziwiony młody człowiek. Szykował się do snu. Mówi, że stoi dwa dni i nikt nawet tu nie zaszedł. Słyszymy szum wody, fale. Tak wita nas Zalew Wiślany. Szybko rozpalamy grilla. Zorientowaliśmy się, że stoimy blisko skarpy, świecimy latarkami w dół… za słabe… ciemność widzę ;) W oddali widać światła Fromborku i innych miast. Toasty. Za zdrowie. I, że po długiej tułaczce jesteśmy na wymarzonej Mierzei Wiślanej. Jutro zwiedzanie. Nasi znajomi będą jechać do Krynicy…my poszukamy plaży...Przebiega obok niespodziewany gość, jakiś metr ode mnie. Lis. Trochę się zastanawiamy czy nie wściekły. Uspokajam, czytałem na CT że można spotkać tu przyzwyczajone do ludzi dziki… śmiech…idziemy spać.
CDN

widok z promu w kierunku Bałtyku.JPG
Plik ściągnięto 220 raz(y) 203,42 KB

w czasie rejsu.JPG
Plik ściągnięto 279 raz(y) 240,6 KB

parking piaski 1.JPG
to wjazd na parking gdzie przygodę mieli Niemcy. Był to również parking dla kierowców-nudystów. foto dzięki google
Plik ściągnięto 362 raz(y) 197,87 KB

parking piaski 2.JPG
wjazd na opisywane przeze mnie dzikie miejsce nad zalewem wiślanym.
foto dzięki google
Plik ściągnięto 265 raz(y) 194,49 KB

...może i integra bardziej przypomina dom za to alkowa bardziej przypomina kamper... ! ;)
Ostatnio zmieniony przez matro 2014-01-08, 20:27, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

Wyświetl szczegóły
matro 
weteran

Wysłany: 2014-01-08, 08:51   

Budzimy się rano. Nasi kompani już wyszli. Nie budzą nas. Wyrozumiali. Na urlopie przyzwyczaili się, że lubimy pospać tak do 9.00 .
Otwieram drzwi … doznaję szoku! Jak pięknie ! Czyste niebo, wspaniałe słońce! Stoimy blisko urwiska. Na dole, jakieś 20m niżej plaża a na niej wylegujący się nasi znajomi ;)
Po passacie ani śladu. Za to zostało po nim dobre miejsce by ustawić kampera! Zjedziemy z leśnej drogi . Miejsce wydaje się idealne na jednego kampera. Wskakuję do kampa , budzę żonę na siłę… szlag by trafił z tym integralem ! :haha: To nie jest auto dla ludzi dynamicznych, dynamicznie się poruszających – mówię. Chyba go sprzedam i kupię alkowę. Wiem, że to działa ;) Żona ze względu na łazienkę, nigdy, ale to nigdy nie chciałaby mieć innego kampera. ;) ponad 2m kwadratowe powierzchni !... schodzi niechętnie , podnoszę łóżko, cofam w miejsce passata…tak! Teraz jest idealnie! Żona mówi, żebym już nie opuszczał łóżka…Rób kawę – rzuciła :kawka:

Jest pięknie… zrobiłem kawę, siadamy na leżakach przed kamperem , w przyjemnym cieniu wchłaniamy widoki… przychodzą znajomi. Są wniebowzięci ;) Powiedziałem, że to taka Polska Chorwacja ;) śmiechy ;)
CDN

miejscówka1.JPG
Plik ściągnięto 260 raz(y) 241,82 KB

widok z klifu 1.JPG
Plik ściągnięto 243 raz(y) 230,75 KB

widok z klifu 2.JPG
Plik ściągnięto 227 raz(y) 230,92 KB

widok z klifu 3.JPG
Plik ściągnięto 244 raz(y) 232,78 KB

miejscówka2.JPG
miejsce po passacie
Plik ściągnięto 163 raz(y) 241,09 KB

...może i integra bardziej przypomina dom za to alkowa bardziej przypomina kamper... ! ;)

krzysztofCz 
weteran

Twój sprzęt: Frankia 460A Fiat Talento 1,9D 1992
Piwa: 47/53
Wysłany: 2014-01-08, 09:02   

Jobert... łza się w oku kręci... przywołujesz wspomnienia :oops:
Ten parking, z niemcami, to znam. Jak byłem to nie był płatny, a plaża przepiekna :spoko

jarko_66 
weteran

Twój sprzęt: Ducato 3
Piwa: 42/27
Wysłany: 2014-01-08, 10:37   

Robert pisz, wprowadzasz odrobinę lata w środku zimy :spoko :spoko :spoko

StasioiJola 
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Bürstner
Nazwa załogi: StasioiJola
Piwa: 81/283
Wysłany: 2014-01-08, 10:39   

Nie wiem jak teraz ale jak tam byliśmy 2 lata temu to na wjazdach w stronę Zalewu stały zakazy wjazdu. Natomiast parkingi w stronę zatoki były fajnie oznaczone z możliwością zatrzymania się na dłuzszy okres. O tych miejscach pisał juz kiedyś Adaś No Name - fajne miejscówki do spokojnego wypoczynku!! :ok :spoko

matro 
weteran

Wysłany: 2014-01-08, 12:32   

krzysztofCz napisał/a:
Jobert... łza się w oku kręci... przywołujesz wspomnienia :oops:
Ten parking, z niemcami, to znam. Jak byłem to nie był płatny, a plaża przepiekna :spoko

... :spoko ...Ty wiesz Krzysiek, że to Twoje opowieści sprawiły że się tam wybrałem ... :bukiet:

StasioiJola napisał/a:
Nie wiem jak teraz ale jak tam byliśmy 2 lata temu to na wjazdach w stronę Zalewu stały zakazy wjazdu. Natomiast parkingi w stronę zatoki były fajnie oznaczone z możliwością zatrzymania się na dłuzszy okres. O tych miejscach pisał juz kiedyś Adaś No Name - fajne miejscówki do spokojnego wypoczynku!! :ok :spoko

Tych miejscówek od strony morza które mógłbym z ręką na sercu polecić(na trasie Krynica-Piaski) - było może ze trzy. Oczywiście da się stanąć w wielu miejscach na poboczu ale nam o to nie chodziło :ok
Od strony Zalewu W. wjechaliśmy akurat w miejsce nieoznaczone żadnym zakazem. Choć po drodze było kilka... jedyną barierą dla kampera może być ta piaskownica o której pisałem i być może dlatego nikt się tam nie pcha :spoko

Dalsza przygoda pokaże jednak, że coś musi być na rzeczy z zakazem - ale o tym w dalszej części wspominek :spoko

Wyświetl szczegóły
krzysztofCz 
weteran

Wysłany: 2014-01-08, 12:39   

matro napisał/a:
-... ale o tym w dalszej części wspominek :spoko

no to dawaj...
choć znam tę opowieść mówioną... to pisz... a na zachętę masz :pifko :spoko :szeroki_usmiech

matro 
weteran

Wysłany: 2014-01-08, 13:02   

Plan dnia: My schodzimy na opalanie , na naszą prywatną plażę, oni jadą do Krynicy Morskiej . Żegnamy się po śniadaniu. Łapią STOPa. Odjeżdżają.
My schodzimy w dół starą krętą ścieżką, rozkładamy leżaki :szeroki_usmiech … w wodzie. Opalanie.
Żywej duszy. Za takie rzeczy na świecie płaci się grube tysiące w hotelach 7*. :haha:
Schodzimy na obiad.
Postanawiamy po kawce iść nad Bałtyk. Zabieramy koc, ręczniki, picie ;)
Zamykamy kampera. Wydaje się być bezpiecznie. Cofamy się do tego feralnego dla Niemców parkingu. Stoi tam kilkanaście aut. Kampery z Francji i Niemiec. Pytamy się dziewczyny z obsługi parkingu, jak dojść do plaży. -Prosto, na skrzyżowaniu w lewo i do końca prosto…jakieś 300-400metrów.- puściła nam na koniec oko… ;)

Idziemy. Mijamy jakieś rozbawione towarzystwo. Pytamy się…tak , tak prosto ;)
Widać wydmę. Wejście nr 10. Wchodzimy….
Osłupienie :shock:  oooo…golasy :bajer ;) To plaża nudystyczna. Ale idziemy twardo :box:-P
Pierwsze co mnie uderzyło to krzyk ciszy oraz kompletnie płaska woda….żadnego podmuchu wiatru. Co kilkanaście metrów leży jakiś golas…podnoszą głowy ;) Około 95% to mężczyźni … Nie było żadnych oznaczeń, więc mamy to gdzieś … rozkładamy koc. Opalanie w strojach. Powietrze wydaje się nieporuszone, wręcz stęchnięte.
Ktoś brodzi do kolan w morzu, ktoś opala sobie 4 litery a ktoś inny leży na plecach z nogami w układzie „V” … zdajemy sobie sprawę, że to nie nasze klimaty ale rozumiem teraz te mrugnięcie okiem miłej dziewczyny z parkingu ;)
…wracamy… w między czasie dostajemy telefon, że znajomi już są przy kamperze. Mówimy, że za 15 minut będziemy. Nie w tym rzecz - odpowiada. Jakiś ekolog zrobił im awanturę, że stoją w tym miejscu kamperem. Robi zdjęcia i straszy Policją. Zobaczył stare miejsce po ognisku, które ktoś kiedyś rozpalił. Argumenty, że to nie my, że ognisko jest stare - nie przemawiają. Doszło do agresywnej przepychanki słownej.
Moja odpowiedź była krótka : To rób mu też zdjęcia. ;) Jak złamaliśmy prawo, trudno – te widoki warte są mandatu…może nie będzie tak źle.
Wracamy do zdenerwowanych znajomych . Nalegają żeby wyjechać i stanąć na tamtym parkingu. Co teraz?!- pytają… Teraz! – powiedziałem głośno – napijemy się kawy…
Postanawiam jako kierownik wycieczki, że zostajemy w tym miejscu do momentu przyjazdu „organów”.
Obserwujemy wspaniałą zatokę, ktoś przypłynął łodzią , machamy- odwzajemniają pozdrowienie, uspokajamy się, zapominamy o ekologu , idziemy się przejść, widać w oddali zamek we Fromborku… przeszliśmy około 300m…i droga nagle się urwała…nie ma jej. Obsunięta. Zrozumieliśmy nerwowość na zielono ubranego pana.
Ale zaraz zaraz, widzimy ślady wdrapywania się po skarpie… więc tu się wdrapał. Pomyślałem, że jeszcze 100 takich ekologów i … mierzeja rozdeptana.
Powróciliśmy do kampera… wieczór…elegancko. W nocy odpalam laptopa i pokazuję zdjęcia naszych wojaży. Znajomy widzą co można zobaczyć mając takie auto….postanawiają kupić swój. Dopytują o takie na bazie busów…rozmowa kończy się ok.01.00 Jutro musimy wracać by już całkiem nie zepsuć spraw zawodowych. Zaczęliśmy w piątek i mieliśmy pojechać tylko na weekend na Hel. Teraz mamy już środę…
Idziemy spać nie niepokojeni … spokojnie…szum fal układa nas do snu.
CDN

plażowanie 1.JPG
:)
Plik ściągnięto 207 raz(y) 236,47 KB

miejscówka3.JPG
Plik ściągnięto 274 raz(y) 226,24 KB

dź.JPG
Plik ściągnięto 249 raz(y) 240 KB

widok z klifu 4.JPG
Plik ściągnięto 246 raz(y) 182,66 KB

Ostatnio zmieniony przez matro 2014-01-09, 00:27, w całości zmieniany 1 raz  

Wyświetl szczegóły
matro 
weteran

Wysłany: 2014-01-08, 16:28   

:lol: hehe ...dobrze, że jest licznik wyświetleń tematu :kawka: .... :lol: ....

Kolejny ranek.
Naszą plażę na dole odwiedziła rodzina łabędzi… :bigok
Zastanawiamy się, co jeszcze możemy zobaczyć w drodze powrotnej.
Postanawiamy zjeść rybę. Te wszystkie w Krynicy są drogie jak byk… :roll: Jedziemy do Stegny albo Jantaru. Tam widzieliśmy jakieś knajpki. Poza tym to już poza główną trasą. Coś znajdziemy.
Startujemy.
Najpierw musimy opuścić nasze gniazdko…przez piaskownicę. Poszło gładko ale musiałem ustawić się na asfalcie w stronę Piasków. To nic…zawrócimy właśnie tam.
Przy porcie stajemy na chwilę. Pełna kasetaWC powoli daje znać o sobie. :?
Nie będę robić „lokowania produktu” ale powiem, że do czasu tego wyjazdu używaliśmy markowego płynu…na ten opisany zalałem nowy , polski produkt… i wyglądało na to, że efekty są nieciekawe :roll: ...a może to i nie jego wina? ;) .
Widzę oliwkowego VW T3 z logo CT… :-P szukam przez chwilę właściciela. Chyba jadł rybę. Robię zdjęcie. Jedziemy dalej…
Na pewno po drodze będzie trzeba gdzieś wywalić tego „kota”…. :palacz
Jedziemy w kierunku Stegny.
Mijamy znaki informujące, że w pobliżu jest obóz koncentracyjny. Ten w Sztutowie. Nie słyszałem o nim wcześniej i wyobrażam go sobie jako plac z krzyżami ...Kolega jest zainteresowany. Postanawiamy stanąć i zobaczyć.
Obok jest płatny parking – kasują nas 7 zł + wciskają nam jakieś płatne przewodniki ...a co tam, bierzemy choć nie musimy …wejście na teren obozu jest darmowy. Mało dla nas znana historia jest na wyciągnięcie ręki.
Idziemy i, tu chyba (nie pasujące tu słowo – zwiedzamy). Są baraki, jest brama śmierci, piece, bocznica kolejowa, wspominki więźniów… dowiadujemy się, że obóz działał od 1939 roku! … podeprę się linkiem bo nie sposób opisać jego tragicznej historii : http://pl.wikipedia.org/wiki/Stutthof_(KL) lub http://stutthof.org/
Dziwię się, że jest mniej znany niż Oświęcim…może dlatego, że wstęp tu jest... darmowy.
Przyznam się, że mimo zakazu popełniłem jedną fotkę pomnika… :oops:

abędzie.JPG
Plik ściągnięto 190 raz(y) 249,01 KB

T3TC.JPG
Plik ściągnięto 271 raz(y) 225,49 KB

pomnik.JPG
Polecam zamieszczony link do Wikipedii
Plik ściągnięto 189 raz(y) 214,6 KB

Jurek121175 
stary wyga

Twój sprzęt: Ducato 2.8JTD Joint 154 2005r
Nazwa załogi: Jurek, Mariola, Erika, Laura
Piwa: 22/58
Wysłany: 2014-01-08, 17:27   

Dawaj dalej :spoko Też mi się takie miejsca podobają (oczywiście te noclegowe) Na początek od nas wirtualne :pifko W sezonie stawiam realne :spoko :spoko

krzysztofCz 
weteran

Wysłany: 2014-01-08, 18:10   

Byłem w tym obozie kilka razy, ale nigdzie nie widziałem zakazu fotografowania :shock: Starzeje się chyba :oops: , a świat się zmienia.
Ta opłata za parking to coś jakby wejściówka. Na parkingu masz wybieg dla kota :diabelski_usmiech

kubryk1 
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs Esprit 2,3 D
Piwa: 40/8
Wysłany: 2014-01-08, 20:16   

Matro!
A gdzie Ty widziałes stojąc na mierzei Kluczbork? (tak napisano w pierwszym poście). O ile mnie znajomośc geografi nie myli to tam widać Frombork!

Wyświetl szczegóły
matro 
weteran

Wysłany: 2014-01-08, 20:24   

kubryk1 napisał/a:
Matro!
A gdzie Ty widziałes stojąc na mierzei Kluczbork? (tak napisano w pierwszym poście). O ile mnie znajomośc geografi nie myli to tam widać Frombork!

No cóż...pozostaje mi przeprosić i postawić piwko :bukiet:
Myślę Frombork a piszę Kluczbork... skojarzył mi się z pewnym rejsem... hehe
Oczywiście, że FROMBORK !
Przeżywaliśmy że to miasto Kopernika :spoko

Jurek121175 napisał/a:
Dawaj dalej :spoko Też mi się takie miejsca podobają (oczywiście te noclegowe) Na początek od nas wirtualne :pifko W sezonie stawiam realne :spoko :spoko

...hehe...wirtualne nie doszło :lol: :spoko ;)

Ostatnio zmieniony przez matro 2014-01-09, 00:31, w całości zmieniany 1 raz  

Wyświetl szczegóły
kubryk1 
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs Esprit 2,3 D
Piwa: 40/8
Wysłany: 2014-01-08, 20:37   

Matro!
Podziękował za piwko! Latem stałem na mierzei na środkowym (pomiedzy Krynicą i Piaskami) parkingo-kampingu. Pan parkingowy nawet dowoził wodę nieodpłatnie ale w weekend trudno było wejść do kampera taki był tłok!.

pepik 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: mitsubishi l300
Nazwa załogi: falkcon millenium
Postawił 1 piw(a)
Wysłany: 2014-01-08, 21:19   

piękne zdjęcia ,mierzeje obserwuje od 30 lat jak się zmienia jest piękna pozdrawiam super fotki
;)

Odpowiedz do tematu