|
Kamper czy bus |
| Autor |
Wiadomość |
matro
weteran musi być twardy!Tylko co piąta noc na campingu:)

Twój sprzęt: Ducato II Rimor
Nazwa załogi: Robert, Kamila, Amelia, Hubert
Pomógł: 6 razy Dołączył: 18 Lip 2008 Piwa: 71/111 Skąd: Trzcianka/Piła/Wlkp
|
Wysłany: 2014-01-11, 22:45
|
|
|
...w kompleks małego kampera można wpaść np. w takiej sytuacji
Zdjęcie0117.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 80 raz(y) 150,44 KB |
|
|
|
 |
piotr1
Kombatant

Twój sprzęt: blaszak ducato w budowie
Nazwa załogi: ewaipiotr
|
Wysłany: 2014-01-11, 23:39
|
|
|
Miałem kampery, przyczepę i busy. Iveco to mój drugi bus. Kiedyś miałem busa na VW T-4. Spanie ok. ale generalnie mało miejsca. W iveco to już inna bajka . Na 2 osoby jest super myślę że max. do 4 osób będzie ok. Podstawa to WC , kuchnia i spanie. Reszta zależy od właściciela |
|
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2014-01-12, 00:18
|
|
|
| Robinson_44 napisał/a: | Ten sam dylemat mieliśmy z żonką przed zakupem. Były trzy najważniejsze kryteria:
1. Mobilność.
2. Wygoda.
3. Cena.
Postawiliśmy na mobilność. Okazało się, że wybierając sprawdzonego producenta i jego rozwiązania dostaliśmy to o co nam dokładnie chodziło-mobilność, ale i większą niż zakładaliśmy wygodę. Dla dwóch dorosłych osób to jeżdżący "raj na ziemi", a jak jadą z nami córki to co prawda tylko "oaza", ale wcale nie tak zatłoczona jak zakładaliśmy. Również polecam busa bo to zdecydowanie mniejsze koszty.
. |
Ja mam busa dla rodziny 2+3 i jestem bardzo zadowolony. Pewnie jak dzieci podrosną będę musiał kupić coś większego ale dla 2 osób czy okazjonalnie 2+2 nie widzę lepszego rozwiązania niż bus. Masz wszystko na pokładzie (wc, prysznic, kuchnia) a po drogach smigasz jak osobowym (140 km/h na autostradzie to żaden wyczyn). Jak dla mnie ideał. Zresztą wykonawca zabudowy ten sam co Robinsona44 Tyle że u mnie w 100% wg indywidualnego projektu. |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
matro

|
Wysłany: 2014-01-12, 00:55
|
|
|
| Bajaga napisał/a: | | Robinson_44 napisał/a: | Ten sam dylemat mieliśmy z żonką przed zakupem. Były trzy najważniejsze kryteria:
1. Mobilność.
2. Wygoda.
3. Cena.
Postawiliśmy na mobilność. Okazało się, że wybierając sprawdzonego producenta i jego rozwiązania dostaliśmy to o co nam dokładnie chodziło-mobilność, ale i większą niż zakładaliśmy wygodę. Dla dwóch dorosłych osób to jeżdżący "raj na ziemi", a jak jadą z nami córki to co prawda tylko "oaza", ale wcale nie tak zatłoczona jak zakładaliśmy. Również polecam busa bo to zdecydowanie mniejsze koszty.
. |
Ja mam busa dla rodziny 2+3 i jestem bardzo zadowolony. Pewnie jak dzieci podrosną będę musiał kupić coś większego ale dla 2 osób czy okazjonalnie 2+2 nie widzę lepszego rozwiązania niż bus. Masz wszystko na pokładzie (wc, prysznic, kuchnia) a po drogach smigasz jak osobowym (140 km/h na autostradzie to żaden wyczyn). Jak dla mnie ideał. Zresztą wykonawca zabudowy ten sam co Robinsona44 Tyle że u mnie w 100% wg indywidualnego projektu. |
Rozmawiałem z Tobą w Płocku i wiesz, że tych 140km/h "zazdraszczam" Wam przeogromnie.
...kampering dla mnie to zwiedzanie punktu A, B, C... a nie droga do tych punktów |
|
|
 |
Bajaga
Kombatant
Nazwa załogi: FiveStars
|
Wysłany: 2014-01-12, 01:07
|
|
|
No właśnie mnie sama droga specjalnie nie ekscytuje. Wolę pokonać ją szybko by dotrzeć do fajnych miejsc/ludzi. Ale to już są indywidualne pragnienia.
Ps. A samoloty w Płocku były fajne
ps.ps. nie będę mówił głośno bo mnie koleżeństwo za pirata weźmie ale... bywało znaaaacznie więcej niż 140 km/h kamperem... |
_________________ Pozdrawiam,
Bajaga&Instruktori |
|
|
|
 |
Robinson_44
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Błękitek Ducato 3,0 H3L3 177 KM
Nazwa załogi: RobinSony
|
Wysłany: 2014-01-12, 02:07
|
|
|
Jak to mówią każda myszka swój ogonek chwali, tak było jest i będzie. Koleżanka sama wyciągnie wnioski, bo i ewentualne konsekwencje również będą po jej stronie. Życzę udanego zakupu i mnóstwa radości z użytkowania. Jaki by nie był zawsze będzie Wasz.
Pozdrowienia dla całej Braci kamperowej. |
_________________ Robinson_44
Idąc przed siebie nie oglądaj się wstecz, patrz dokąd zmierzasz, zawsze pamiętaj skąd przychodzisz.
 |
|
|
|
 |
kecz
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: fiat dukato 1,9 weinsberg 91
Nazwa załogi: grześki
|
Wysłany: 2014-01-12, 13:49
|
|
|
| parę latek jezdziłem WV T-3 przeróbką na mini camperka sprawdzał się b.dobrze jedyny minus (dla mnie )to pozycja ciągle w skłonie,warto wziąść to pod uwagę |
|
|
|
 |
matro

|
Wysłany: 2014-01-12, 14:31
|
|
|
| kecz napisał/a: | parę latek jezdziłem WV(VW ) T-3 przeróbką na mini camperka sprawdzał się b.dobrze jedyny minus (dla mnie )to pozycja ciągle w skłonie,warto wziąść to pod uwagę |
Jeżeli bus jako kamper to tylko wysoki, Max. w jak najwyższej wersji. Nie miałem problemu w swoim żeby nawet się przeciągnąć ... na stojąco. Niestety reszta załogi musiała siedzieć
Co do zwiększenia powierzchni życiowej ... stacjonarnie można to rozwiązać w ten sposób :
DSCF1076.JPG
|
 |
| Plik ściągnięto 80 raz(y) 191,44 KB |
|
|
|
 |
justynkawaw
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: VW LT 28, 2,4 D
Nazwa załogi: http://travel-sandwich.blogspot.com/
|
Wysłany: 2014-01-13, 12:23
|
|
|
Dziękuję wszystkim ostatnio zakochałam się też w T3 tylko faktycznie można się nabawić garba |
|
|
|
 |
frape
weteran

Twój sprzęt: Fiat 2.8idTD MultiCamp EVO II Possl
Nazwa załogi: osiołek
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Gru 2009 Piwa: 115/53 Skąd: Gliwice
|
|
|
|
 |
majmarek
weteran
Twój sprzęt: camper knaus fiat ducato
Nazwa załogi: alibaba
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Cze 2010 Piwa: 23/50 Skąd: warmińsko mazurskie
|
Wysłany: 2014-01-13, 17:03
|
|
|
generalna zasada to
jak się nie ma co się lubi
to trzeba kochać to co się ma i nie marudzić! |
_________________ wino
kobiety i śpiew |
|
|
|
 |
silny
Kombatant czlonek KBP
Twój sprzęt: był Jumper slideout , Hymerb524 , jest PILOTE
Pomógł: 10 razy Dołączył: 07 Wrz 2011 Piwa: 51/50 Skąd: PSL z nad Warty
|
Wysłany: 2014-01-13, 19:17
|
|
|
Wiesz , justyna , ty sie mozesz smiac ale t3 to zwykly zabytek , on jest staruszkiem , |
_________________ ----------------------------------------------------------
gazuuuu , muszę się pośpieszyć żeby mieć więcej czasu na dalszy pośpiech........
--------------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 333/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2014-01-13, 22:07
|
|
|
| majsterek napisał/a: | Wiesz , justyna , ty sie mozesz smiac ale t3 to zwykly zabytek , on jest staruszkiem , |
Ale taki staruszek jest cool ,sam takiego miałem w 90r. i objeżdziłem pół Europy.T-4 Multivana
w 2004r po 2-ch latach sprzedałem bo już mi dokuczał. Wszystko zależy od peselu. |
|
|
|
 |
frape
weteran

Twój sprzęt: Fiat 2.8idTD MultiCamp EVO II Possl
Nazwa załogi: osiołek
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Gru 2009 Piwa: 115/53 Skąd: Gliwice
|
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 342/86 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2014-01-14, 09:30
|
|
|
| frape napisał/a: | | tak naprawdę zamiast T4 miało być T3 |
Podczas naszego spotkania w komisie jeśli mnie pamięć nie myli miało być T4.
I bardzo dobrze , bo komfort jazdy w T4 jest o niebo lepszy.
|
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
|
|